Main Content

Elitná zostava 12. kola Premier League podľa Sport7.sk

utorok, 20. november 2012 17:31 | Autor: Jakub Vaverka

Elitná zostava 12. kola Premier League podľa Sport7.sk
Elitná zostava 12. kola Premier League podľa Sport7.sk | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Anglická Premier League pokračovala cez víkend 12. kolom, ktoré prinieslo ďalšiu porciu kvalitného futbalu. Prinášame vám elitnú zostavu víkendových zápasov podľa redakcie Sport7.sk.

BRANKÁR

Boaz Myhill (West Bromwich) - Do brány sme tento raz premiérovo vybrali pomerne neznámeho brankára West Bromwichu Albion Boaza Myhilla, ktorý sa medzi tri žrde proti Chelsea dostal len vďaka zraneniu jednotky Bena Fostera. Svoje miesto si však v svätyni The Baggies zastal na výbornú, keď síce inkasoval „nepotrebný“ gól od Edena Hazarda, no niekoľkokrát stál sám zoči voči ofenzívnym hviezdam The Blues a všetky zvyšné šance zlikvidoval. O Myhillovom umení by vedel hodiny rozprávať hlavne Daniel Sturridge.

OBRANCOVIA


Maicon (Manchester City) - Manchester City na svojom ihrisku zmietol Aston Villu v pomere 5-0, no nebolo to len zásluhou útočníkov. Veľmi dobrý zápas odohral aj krajný brazílsky obranca Maicon, ktorý neúnavne behal po svojej pravej strane a zásoboval spoluhráčov presnými centrami.

Martin Škrtel (FC Liverpool)  - Po viackolovej odmlke sa medzi TOP výber kola dostal aj slovenský stopér Martin Škrtel, ktorý dostal z obrany Liverpoolu najvyššiu známku po výhre s Wiganom 3-0, pričom na britskej stanici Sky Sports o ňom napísali, že svojou hrou pripomínal skalu.

Gabriel Tamas (West Bromwich) -
Chelsea mala po väčšinu času na ihrisku WBA prevahu a obrana domácich tak bola často veľmi zaťažená. Skvelo ju však dirigoval skúsený obranca Tamas, ktorý nemal problém ísť do riskantných súbojov a námietky nemal ani proti hádzaniu sa do striel The Blues.

José Enrique (FC Liverpool) - Španielsky ľavý bek The Reds José Enrique si obhájil svoju pozíciu aj druhý týždeň za sebou, keď patril v zápase proti The Latics medzi najlepších hráčov svojho tímu spolu s Martinom Škrtelom a kanonierom Luisom Suarezom, ktorý rozhodol o troch bodoch pre domácich.

   Odporúčame: Elitná 11-ka 17.kola Corgoň ligy >>>

STREDOPOLIARI


Youssouf Mulumbu (West Bromwich) - Rovnako ako niekoľko jeho spoluhráčov, tak aj Youssouf Mulumbu odohral proti Chelsea jeden zo svojich najlepších zápasov v kariére. Celých 90 minút prakticky lietal na ihrisku hore dolu a posledných desať minút dohrával s kŕčmi, pretože domáci už nemohli striedať. Na výhre na 2-1 sa nesie aj jeho podpis.

Santi Cazorla (Arsenal FC) -
Arsenal síce na domácom ihrisku prehrával s Tottenhamom 0-1, no potom Emmanuel Adebayor nepochopiteľne fauloval Santiho Cazorlu a uvidel červenú kartu. Práve španielsky tvorca hry si potom akoby povedal, že to Kohútom oplatí futbalovou stránkou a servíroval spoluhráčom prihrávky ako na podnose, pričom na zisku troch bodov za víťazstvo 5-2 má obrovský podiel.

Gareth Bale (Tottenham Hotspur) -
V spomínanom derby medzi The Gunners a The Spurs to chvíľami vyzeralo ako súboj Arsenalu s Garethom Baleom, ktorý ako jediný z hosťujúceho tímu bojoval až do samého konca a postaral sa o jeden z presných zásahov svojho tímu. Keby mal o kúsok viac šťastia, tak mohol dať aj viac gólov. Sám však prakticky nemal žiadnu šancu.

ÚTOČNÍCI


Luis Suarez (FC Liverpool)
- Uruguajský kanonier Luis Suarez potvrdzuje, že má skutočne formu na pohľadanie. Pri výhre 3-0 nad Wiganom sa trafil do čierneho dvakrát, pričom hrá v absolútnej hernej pohode a dovolíme si tvrdiť, že v momentálnom rozpoložení by sa Suarez zišiel každému tímu sveta.

Sergio Aguero (Manchester City) - Zahanbiť sa toto kolo nedal ani Sergio  Aguero, ktorý sa na deštrukcii Aston Villy podieľal dvoma gólmi a celkovo jeho výkon na ihrisku bol ako z učebnice. Svoju ofenzívnu robotu si odpracoval skutočne poctivo.

Carlos Tevez (Manchester City) -  Ešte lepší ako Aguero však bol jeho útočný kolega Carlos Tevez, ktorý sa rovnako ako on trafil do brány The Villans dvakrát, pričom medzi týmito dvoma bolo veľmi ťažké voliť kto je lepší. Na diskusných fórach sa však fanúšikovia prikláňali skôr k populárnemu „Carlitosovi.“