Main Content

Elitná jedenástka 17. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk

pondelok, 19. november 2012 13:37 | Autor: Filip Chudý

Elitná jedenástka 17. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk
Elitná jedenástka 17. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

17. kolo v termíne sviatku 17. novembra prinieslo krásne góly a fanúšikovia sa rozhodne na štadiónoch nenudili, skôr si pýtali ešte prídavky. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Matúš Putnocký (Slovan) – S návratom do reprezentácie sa zvýšili aj jeho klubové výkony, keď sa stal skutočnou oporou Slovana. V Senici na začiatku chytil tvrdú strelu Ďuricu, ale potom sa začal jeho mikrosúboj s Blackburnom, ktorý s prehľadom vyhral. Bravúrne zneškodnil hlavne jeho hlavičku po rohu na vzdialenejšiu žrď.

Obrancovia

Boris Godál (Trenčín) – Trenčianky kapitán správne zavelil na prekrásnu oslavu 20 rokov od založenia klubu. Hneď na začiatku zápasu nacentroval na hlavu Depetrisa, ktorý otvoril skóre zápasu. Ale gól si dal aj sám, keď vyviezol loptu, vysunul Adiho, ktorý mu ju vrátil a hlavou strelil štvrtý gól. V obrane bol tiež bezchybný.

Kristián Kolčák (Slovan) –
Jeho výkony postupne rastú, až sa stal pevným článkom defenzívy belasých. Obrana Slovana pracovala spoľahlivo aj v Senici a Kolčák bol jej dôležitou súčasťou. V prvom polčase odkopol spred prázdnej brány strelu Diarrassoubu a v druhom jeho ďalšiu strelu stlmil a Putnocký už nemal problém zasiahnuť.

Pavol Majerník (Zlaté Moravce)
– V prvom polčase domáca obrana nemala takmer žiadnu prácu, a tak Majerník po rohu hlavou prihral Chrenovi na jediný gól zápasu. V druhom dejstve síce Košice pridali, lenže obrana Zlatých Moraviec bola pevná a hlavne jej ľavá strana. Pri jedinej väčšej šanci hostí, zblokoval Majerník strelu Gála-Andrezlyho.

Stredopoliari

Cléber (Nitra)
– Tento Brazílčan sa opäť výkonom pripomenul a je už tretí v tabuľke strelcov. Dal Prešovu dva góly, keď dvakrát ho ideálne do šance vysunul vekom ešte dorastenec Šmehyl. Navyše vybojoval pokutový kop a červenú kartu pre Kolbasa. V zápase mohol pridať aj ďalšie góly, lenže jeho strely už sieť nerozvlnili.

Samuel Štefánik (Trenčín) – Aj on nemalou mierou prispel k trnavskému debaklu. Pri druhom góle zobral loptu slabému Čvirikovi a prihral ju Depetrisovi pred prázdnu bránu. V prvom polčase predviedol aj dve dobré strely a v druhom vysunul Mondeka, lenže vlastný gól si dal Čvirik. Pekne prihral aj Kubíkovi, ktorý bol faulovaný, lenže jasná penalta sa nepískala.

Iván Díaz (Trenčín)
– Nastúpil na poste defenzívneho stredopoliara a odtiaľ skvelou rozohrávkou výrazne pomohol k totálnemu futbalu Trenčína, ktorý totálne zosmiešnil Trnavu. Jej hráči už v prvom polčase prosili o koniec zápasu, ale Díaz naďalej rozohrával skvelé lopty až do konca a pri troche šťastia mohol pridať gól aj on.

Mário Almaský (Ružomberok) – Ružomberok neporazil Žilinu už šesť rokov, a tak mali jeho hráči veľkú motiváciu túto sériu zlomiť. Domáci toho ukázali viac ako Žilina a Almaský bol takmer pri každej nebezpečnej akcií Ružomberka. Dvakrát prihral do dobrej šance Ďubekovi, ale jeho prihrávku premenil na exportný gól až Bielák. 

Útočníci

Matúš Mikuš (Nitra)
– V prvom polčase prihral do šance Gajdošovi, ale jeho chvíle prišli až v druhom. Ideálne vysunul Clébera, ktorý bol faulovaný a Mikuš z pokutového kopu strelil víťazný gól. Skóre stretnutia sám neskôr uzavrel, keď zakončil peknú akciu domácich. A pri ďalšej pekne prihral Kolárovi, ale ten prestrelil.

Fanendo Adi (Trenčín)
– Nastúpil už v prvom polčase namiesto zraneného Depetrisa a trnavskí obrancovia ho snáď ani raz nedokázali v osobnom súboji poraziť. Prihral na gól Godálovi a o malú chvíľu hlavou využil center Čögleya. A hlavou mohol pridať aj ďalšie minimálne tri góly, ale vždy čosi tomu chýbalo.

David Depetris (Trenčín) – Najlepší strelec súťaže sa gólovo nepresadil štyri zápasy, ale proti Trnave mu na gól stačili štyri minúty. O ďalších dvanásť pridal ďalší, keď šprintom bežal za gólom a Karhan a spol. išli za ním v pokluse. Pre zranenie dohral už v 36. minúte, a tak je tu otázka, ako by dopadla Trnava, keby hral celý zápas?  

V diskusií vyjadrite svoj názor, či vám niekto chýba a ako by podľa vás mala vyzerať ideálna jedenástka uplynulého kola.