Main Content

KOMENTÁR: Páni tréneri, na slovíčko!

pondelok, 19. november 2012 13:32 | Autor: Filip Chudý

KOMENTÁR: Páni tréneri, na slovíčko!
KOMENTÁR: Páni tréneri, na slovíčko! | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

Práve skončený týždeň je definitívne minulosťou, ale aj v ňom sa odohrali zaujímavé udalosti ktoré neobišli ani svet športu. Prinášame vám to najzaujímavejšie čo šport v ňom ponúkol, či už doma alebo vo svete.

Páni tréneri, na slovíčko!

Slovenská futbalová reprezentácia utrpela ďalšiu obrovskú blamáž a tentoraz je ešte zvýraznená tým, že to bolo v derby, a tak si z nás naši susedia môžu právom robiť žarty minimálne do februára. Až vtedy budeme mať šancu na reparát, ale ak by sme náhodou takýto akože výkon mali zopakovať, tak do Belgicka ani nelezme, lebo tam dostaneme ešte väčšiu latu. Synonymá slova katastrofa sa u nás po zápase v Česku právom skloňovali vo všetkých pádoch. Bol to jeden z najhorších výkonov našej futbalovej reprezentácie v histórií! Pri pohľade do archívu zistíme, že sme síce odohrali už zopár veľmi zlých zápasov, ale aj v nich sme našli aspoň krátke fázy, keď to na hanbu nevyzeralo. Lenže teraz sme mohli vidieť strach a hrôzu v našich radoch od prvej do poslednej minúty. Majú na tom zásluhu samozrejme hráči, ale aj tréneri.

Peter Pekarík je omyl číslo jeden nielen tohto zápasu, ale posledných dvoch rokov. Najprv sa síce skrýval v dave zhoršenej výkonnosti, ale to čo predvádza posledný polrok je na zamyslenie. Ale naši tréneri sa asi nezamýšľajú, keď ho stále dookola nielenže nominujú, ale aj postavia do základnej zostavy. Verme, že toto bola posledná kvapka v mori jeho chýb a uvidíme ho v reprezentácií iba vtedy, ak bude mať ešte niekedy v kariére na ňu výkonnosť. Kraje obrany sú naším problémom, ale tréneri ho zvýrazňujú ešte tým, že na ne stavajú hráčov bez výkonnosti a hernej praxe. Vrcholom bolo, keď Stanislav Griga spomenul absenciu Dušana Šventa. Ale pán tréner, veď to viete už pol roka! Za ten čas ste mali už dávno nájsť náhradu! Ale samozrejme, že sa hľadá ťažko, keď tam točíte tých istých hráčov.

Bola spomenutá aj citeľná absencia Martina Škrtela, ktorý nám mal chýbať na ihrisku a vraj aj v kabíne. Pán tréner, ak ste si to ešte nevšimli alebo sa nespýtali kolegu Hippa, tak Škrtel chýba každú chvíľu! Neveríte? Tak si zalistujte v archíve a zistíte to. Preto už teraz radšej rátajte s tým, že ak budúci rok odohrá 70 % zápasov, budete môcť byť nadšený jeho reprezentačnou minutážou.

A ďalšou perlou Stanislava Grigu po zápase bola rečnícka otázka, či má Jakub Sylvestr na to, aby mohol už teraz hrávať takéto zápasy. Pán tréner, to zistíme iba vtedy, keď ho necháte hrať! Jeho polčasové striedanie za Bakoša bola veľká hlúposť! Prečo si túto otázku nekladiete aj pri Bakošovi? Veď v tomto roku odohral v reprezentácií 474 minút a nedal ani gól. Lenže vy si do úst beriete chlapca, ktorý v nej dostal šancu na 45 minút, a to v zápase, kde nedostal poriadnu loptu. Ak máte takýto strach dávať šancu novým a neodskúšaným hráčom, tak to radšej zabaľte.

Na začiatku cesty spoločného tandemu G + H sa povedalo, že jeden z nich bude mať posledné slovo, ale kto to je, nepovedia. Dnes je zrejmé, že toto právo má Griga, pretože v reprezentácií sa pracuje tak, ako bolo viditeľné na Grigových pôsobiskách. Čiže mužstvo nastupuje takmer vždy v tej istej zostave a ostatní musia dlhšie čakať na svoju šancu. Lenže naše mužstvo potrebuje zvýšiť konkurenciu. Ale ako máme nájsť nových hráčov, keď boli nominovaní opäť starí a hrali aj tak opäť tí istí. Breznaník, Pečovský a Ďuriš boli noví hráči, ktorých ste vyskúšali a osvedčili sa. Tak prečo sa bojíte v tom pokračovať?