Main Content

17. kolo Corgoň ligy: Prehľad k zápasom a náš tiket

piatok, 16. november 2012 10:19 | Autor: Filip Chudý

17. kolo Corgoň ligy: Prehľad k zápasom a náš tiket
17. kolo Corgoň ligy: Prehľad k zápasom a náš tiket | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

Po medzištátnom zápase Česko – Slovensko pokračuje Corgoň liga ďalším ligovým kolom, ktoré sa odohrá v dvoch dňoch. Prinášame vám prehľad k sobotným zápasom 6. kola Corgoň ligy.

ViOn Zlaté Moravce - MFK Košice

Piatok 16. novembra o 17:30 h

Zlaté Moravce neprehrali posledných šesť zápasov a počas tejto série striedajú pravidelne výhry a remízy. Domáci si ju budú chcieť zachovať, pretože v takom prípade je dnes na rade výhra. Hostia z Košíc o tom nechcú ani počuť, naopak, oni chcú dosiahnuť prvé víťazstvo na ihriskách súperov v sezóne. Ale budú si musieť dať veľký pozor na vo skvelej forme hrajúceho Lukáša Janiča, ktorý práve v košickom drese vstúpil do veľkého futbalu.

Predpokladané zostavy

Zlaté Moravce: Kuciak – Candrák, Bortel, Pav. Majerník, Chren – Obročník – Orávik, L. Kováč, Škvarka, Janič – Bernáth
Košice: Tofiloski – Tóth, Ostojič, Bašista, Sekulič – Šinglár, Hovančík – Viazanko, Kuzma, Matič – Novák

FK Senica - ŠK Slovan Bratislava

Sobota 17. novembra o 14:30 h


V Senici sa tešia na Slovan a tento zápas berú ako spoločenskú udalosť. Tomu zodpovedajú aj prekvapenia pre fanúšikov. Tento zápas je zároveň derniérov starého šatu štadióna, pretože ten sa po tomto zápase začne rekonštruovať. Slovan dosiahol minulý týždeň v Myjave iba druhé víťazstvo na ihriskách súperov v sezóne a teraz si chce o pár kilometrov ďalej pripísať tretie, ale je otázne, či aj s hrdinom predchádzajúceho zápasu Pauschekom, ktorý nemohol hrať pre zranenie ani v reprezentácií.

Predpokladané zostavy
Senica: Švenger –Krajčík, Pavlík, Brabec, Frýdek – Kalabiška – Jar. Diviš, Kóňa, Babic, Piroska – Blackburn
Slovan: Putnocký – Bagayoko, Gorosito, Kolčák, Lukšík – Grendel, Kopúnek – Žofčák, Milinkovič, Hlohovský – Peltier

FC Nitra - Tatran Prešov

Sobota 17. novembra o 14:30 h


Tak toto je veľmi dôležitý zápas pre vývoj celej súťaže, hoci sa to na prvý pohľad ani nemusí zdať. Bude to totiž priamy súboj o záchranu, do ktorého sa obe mužstvá namočili. Nitra sa dostala do problémov po známej kauze a ťahá sériu deviatich zápasov bez výhry. Prešov bojuje o záchranu už pravidelne a táto sezóna nebude výnimkou, pretože stále nemá strelca a paradoxne najviac gólov, ktoré dal bolo z kategórie vlastných, ako naposledy so Zlatými Moravcami a aj Nitra si taký v Prešove dala.

Predpokladané zostavy
Nitra: Chudý – Boszorád, Struhár, Kolmokov, Harbuľák – Kaspřák – Cléber, Šimončič, Gajdoš, Mikuš – Kroupa
Prešov: Jak. Diviš – P. Petráš, Adámik, Krajník, Kolbas – Lipták – Kostadinov, Zošák, Marcin, Jakovlev – Ševčuk

MFK Ružomberok - MŠK Žilina

Sobota 17. novembra o 14:30 h

Ružomberku sa po krátkom treste vracia do zostavy Ďubek, a práve na svojho kapitána sa domáci spoliehajú, lebo dokáže usmerňovať mladých hráčov okolo seba, čo pri výbuchu v Košiciach chýbalo. Žilinčanom zas chýba dlhodobo strelec, ktorý by vedel zlomiť v zápas ich prospech, a tak sú remízovými kráľmi súťaže, keď ich zaznamenali už desať. Pečovský opäť nastúpil v reprezentácií, ale na tento zápasy by nielen on najradšej zabudol.

Predpokladané zostavy
Ružomberok: Zich – Maslo, Práznovský, Greššák, Nosek – Nagy – Lupták, Serečin, Ďubek, Almaský – Mulumba
Žilina: Dúbravka – Gergel, Piaček, Akakpo, Nunes – Pečovský, Škriniar – Barčík, Lupčo,  Pich – Guima



Dukla Banská Bystrica - Spartak Myjava

Sobota 17. novembra o 14:30 h

Banská Bystrica v poslednom zápase pretrhla sériu ôsmych zápasov bez víťazstva a teraz chce urobiť sériu víťazstiev, ale Myjava nie je žiadnym fackovacím panákom. Proti Slovanu síce prehrala, ale podľa jej trénera Hudeca podala najlepší výkon v sezóne. Darí sa jej aj na ihriskách súperov, keď na nich nazbierala už desať bodov, čiže presne toľko isto, koľko získala Banská Bystrica na domácom štadióne.

Predpokladané zostavy
Banská Bystrica: Belic – Turňa, Poljovka, Gyömbér, Savič – Hlinka – Brašeň, Považanec, Hučko – Slančík, Ferenčík
Myjava: Solnička – Siva, Častulín, Černáček, Mrva – Pet. Majerník, Marček – Sládek, Kuračka, Kukoľ – Kosík



AS Trenčín - Spartak Trnava

Sobota 17. novembra o 17:30 h

Posledný zápas kola má príchuť derby a bude spojený s oslavou založenia futbalového klubu v Trenčíne, ktorý má dvadsať rokov. Preto v predzápase proti sebe nastúpia bývalé opory na oboch stranách a bude zaujímavé sledovať, či majú ešte kvalitu na to, aby prípadne mohli nahradiť niektorých terajších hráčov, ktorí nespĺňajú očakávania. To sa ale moc netýka súčasného Trenčína, pretože ten aj v oslabení dokázal minimálne držať krok v Žiline.

Predpokladané zostavy
Trenčín: Volešák – Godál, Da Silva, Kleščík, Holúbek – Lobotka – Mondek, Štefánik, Diaz, Kubík – Depetris
Trnava: Rusov – E. Sabo, Janečka, Čvirik, Hanzel – Karhan – Gašparík, Vlasko, Mikovič, Vyskočil – Schranz

Ako tipovať

V tomto kole by sme mali vidieť vyrovnané zápasy, pretože až na zápas Trenčín – Trnava proti sebe nastúpia mužstvá, ktoré to nemajú od seba bodovo ďaleko. Trenčania nie sú v tejto sezóne doma tak bodovo úspešný, ako v tej minulej, hoci herne viackrát dominovali. Lenže, keď sa gólovo zasekol Depetris, nemali vo svojom strede iného hráča, ktorý by zápas zlomil v ich prospech. Lenže klubové výročie si priam pýta víťazstvo a Trenčania to vedia. Kurz na víťazstvo domácich v našej tipovacej lige je 2,03.

V zápase Nitra – Prešov nemožno očakávať gólovú prestrelku. Veď Nitra naposledy v Banskej bystrici ani nevystrelila na bránu a Prešov si už ani nespomína, kedy dal gól na ihrisku súpera. Preto odporúčame tip na to, že padnú maximálne dva góly v zápase. Kurz na to v našej tipovacej lige je 1,59.

Žilina v posledných troch ligových zápasoch síce nedostala gól, ale ani ho zas nedala. Teraz zavíta na pôdu svojho najobľúbenejšieho súpera. Ružomberok ju nedokázal poraziť už 21 zápasov a za ten čas si pripísal iba päť remíz. Ale v momentálnej situácií to nebude otvorený zápas, a preto aj tu odporúčame tip na to, že padnú maximálne dva góly v zápase. Kurz na to v našej tipovacej lige je 1,68.

Senica neprehrala už deväť ligových zápasov za sebou, ale v poslednom čase mala viackrát aj šťastie, ktoré prehru odvrátilo. Slovan, ako líder tabuľky musí ísť do zápasu s cieľom vyhrať, ale v Senici to rozhodne bude mať ľahké. Preto odporúčame tip X2, na ktorý je v našej tipovacej lige vypísaný kurz 1,39.