Main Content

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase s Českom (0:3)

štvrtok, 15. november 2012 14:32 | Autor: Filip Chudý

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase s Českom (0:3)
Hodnotenie slovenských hráčov po zápase s Českom (0:3) | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

Máme za sebou posledný reprezentačný zápas tohto roka, v ktorom sme utrpeli veľkú hanbu. Náš výkon bol katastrofálny a výsledok zaslúžený. Ako si v zápase počínali naši hráči? Prinášame vám hodnotenie slovenských reprezentantov na stupnici 1 – 10. Čím vyššia známka, tým lepší výkon.

Dušan Kuciak (3) – Kuciak musí mať po každom zápase v reprezentácií tie isté pocity. Za góly nemôže, ale ani nič nechytí, čo škrie aj jeho samého. Teraz k tomu pridal aj zlé výkopy a nedorozumenia z obrancami. Pochvalu si zaslúži iba za zneškodnenie Latkovej hlavičky, lenže mi potrebujeme brankára, ktorý vychytá aj nemožné.

Peter Pekarík (1)
– V prvej minúte mu nezmyselne odskočila lopta na päť metrov pri obyčajnom spracovaní. V tretej ju hlúpo stratil a Česi založili prvú gólovú akciu. V šiestej ukázal mladým hráčom ako sa nemá brániť centrujúci hráč. V sedemnástej prišiel jeho jediný pozitívny moment, keď odišiel z ihriska. Od MS nič nehrá a stačilo!

Tomáš Hubočan (2) – To čo bolo? Hrá pravidelne v jednom z najlepších mužstiev sveta, kde posadil na lavičku reprezentantov elitných svetových krajín, ale teraz robil chyby ako prípravkár bez talentu. Horel v strede obrany a aj na jej pravom kraji. Môže poďakovať Kuciakovi, že si nepripísal asistenciu, lebo súpera krásne vysunul.

Kornel Saláta (2) – S Hubočanom sa nevedeli dohodnúť, kto z nich má kde brániť, a tak sa stalo, že obaja stáli tam kde nemali. Potom to síce Saláta pochopil skôr a odvrátil zopár nebezpečných lôpt, ale už bolo po zápase. Ten sa preňho nakoniec skončil predčasne, keď musel nútene striedať pre zranenie.

Radoslav Zabavník (2) – V reprezentácií je preto, pretože na kraje obrany nemáme hráčov, ale ak nebude pravidelne hrávať v klube, nech radšej nechodí ani on! Bol pri všetkom neskoro, ale na jeho obranu, musel neraz sám brániť dvoch útočiacich hráčov a tí si to pri ňom vždy umne narazili do voľného priestoru na center.

Viktor Pečovský (2) – V prvých minútach aj on behal zbrklo a nevedel koho má vlastne brániť. Až po 25 minútach hry sme sa dostali aspoň do fázy, že sme videli našu zostavu usporiadanú v systéme. Lenže to mal ako defenzívny stredopoliar zariadiť oveľa skôr! Ak sa ostatní orientovali podľa neho, tak sa ani nečudujeme.

Karim Guédé (2) – Ako je uňho typické, tak obehal celé ihrisko, len škoda, že nebol nikdy tam, kde mal byť. Keď už vybojoval loptu, tak ju aj vzápätí stratil a toto predvádzal po celý čas jeho pobytu na trávniku. Ako jeden z mála sa nebál zraziť súpera k zemi, ale iba zdravou agresivitou dnes už nezaujmete.

Marek Hamšík (3)
– Opäť ho tréneri dali na pravý kraj a si sa nepoučili z minulého zápasu, že to nie je jeho miesto. Od hráča jeho kalibru sa právom čaká, že ukáže niečo viac ako spoluhráči, čo sa mu aj poradilo, lenže bolo toho tak málo, že to nestojí za reč. Zase sa ako jediný dostal z našich do šance a opäť mu chýbal krok.

Marek Sapara (3) – V zápase ukázal, že jeho prihrávky sú presné. Nepokazil snáď ani jednu, ale aj tak to má chybičku krásy. Pretože všetky tieto prihrávky boli z kategórie jednoduchých, keď hľadal najbližšieho hráča, čo mu počas zápasu vyčítali aj tréneri, keď ho nabádali k tomu, aby sa nebál dať aj riskantnú prihrávku poza obranu.

Miroslav Stoch (2) – Ak chce chodiť do reprezentácie iba na to, že ukáže svoje nové tetovania, tak dlho už chodiť nebude, pretože voľných miest na tele už veľa nemá. Vypracoval síce našu jedinú šancu, ale opäť zabudol brániť, čo malo za následok, že práve z jeho priestoru nás súper prečísloval a vo veľkom útočil.

Jakub Sylvestr (3) –
Ako hodnotiť hráča, ktorý nemohol ani nijako vyniknúť? Vďaka výkonu ostatných bol úplne obrezaný, veď dostal iba tri lopty, ale aspoň ich ani nepokazil, skôr naopak. Pri svojej strele mal byť razantnejší, ale určitú perspektívu naznačil. Len bude potrebovať dôveru, ktorú nezmyselným striedaním nedostal.

Marián Čišovský (4) – Náš najlepší obranca v zápase, čo, ale nepredstavovalo až také veľké umenie. Jeho príchod na ihrisko pomohol organizácií obrany, a tým aj našej hry. Bolo na ňom vidieť, že sa snaží zaujať, ale takýto zápas mu chutiť nemohol. Zabránil jednému gólu v našej sieti, keď nohou zablokoval Vydrovu strelu.

Ľubomír Guldan (2)
– Nastúpil už na konci prvého polčasu a dlho trvalo, aby bolo viditeľné, aký výkon vlastne podáva. Ale nakoniec prepadol aj on. Svojím zlým odkopom prihral presne Vydrovi na samostatný prienik a zarazilo niečo iné. Súperov tretí gól mohol zastaviť hlavou, ale on sa lopte vyhol, čím ukázal svoju ochotu.

Michal Ďuriš (3)
– Išiel na ihrisko namiesto Stocha a hneď v úvode svojho pobytu na ihrisku ukázal to, čo mal robiť aj jeho predchodca. Vrátil sa do obrany a zblokoval súperov center. V týchto chvíľach bola jasne viditeľná jeho snaha, ale aj jemu to vydržalo iba pár minút, a potom sa prispôsobil ostatným.

Marek Bakoš (2) – Podobne, ako Ďuriš aj on vybehol na druhý polčas v štýle psa odtrhnutého z reťaze. Ale to mu vydržalo také dve minúty a už bol neviditeľný. Po každom ďalšom zápase konštatujeme, že hral horšie ako minule a dnešok nie je výnimkou. Celý rok 2012 bol na hrote nášho útoku, ale nedal ani gól, čo hovorí za všetko.

Filip Hološko (bez známky)
– Prišiel na ihrisko ako posledný z našich, ale hneď ukázal niečo, čo nikto z jeho spoluhráčov nedokázal za celý zápas. Zobral loptu a prešiel s ňou sám cez celú polovicu ihriska. Mal ísť na trávnik skôr, ale prečo dostal prednosť Bakoš, sa treba opýtať trénerov.

V diskusií oznámkujte výkony našich reprezentantov. Kto by si podľa vás zaslúžil vyššiu respektíve nižšiu známku?