Main Content

Elitná zostava 11. kola Premier League podľa Sport7.sk

utorok, 13. november 2012 13:09 | Autor: Jakub Vaverka

Elitná zostava 11. kola Premier League podľa Sport7.sk
Elitná zostava 11. kola Premier League podľa Sport7.sk | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Anglická Premier League pokračovala cez víkend 11. kolom, ktoré prinieslo ďalšiu porciu kvalitného futbalu. Prinášame vám elitnú zostavu víkendových zápasov podľa redakcie Sport7.sk.

BRANKÁR

Petr Čech (Chelsea FC) - Na túto pozíciu sa nám dlho núkal Ali Al Habsi z Wiganu, ktorý už tradične predviedol výborný výkon, no nakoniec sme sa rozhodli pre Petra Čecha z londýnskej Chelsea, ktorý v závere remízového zápasu s Liverpoolom vychytal zoči-voči Luisa Suareza a aj Josého Enriqueho, ktorí mali na kopačke víťazný gól The Reds. Česká reprezentačná jednotka však bola proti. Za inkasovaný gól z hlavy Suareza  „Čechíňo“ nemohol.

OBRANCOVIA


Rafael (Manchester United) - Mladý brazílsky obranca Rafael z Manchestru United sa napriek nízkemu veku stále viac a viac dostáva do povedomia fanúšikov Red Devils a v našej elitnej zostave je v druhom týždni po sebe. Pri nervy¬-drásajúcom obrate Manchestru United v zápase v Birminghame s  Aston Villou (z 0-2 na konečných 3-2) behal neúnavne po pravej strane ihriska a svojmu tímu výrazne pomohol k zisku troch bodov.

Steven Caulker (Tottenham Hotspur) - Tottenham Hotspur nastúpil v 11. kole na Etihad Stadium, kde čelil majstrovi z minulej sezóny Manchestru City. Kohúti podali proti Citizens sympatický výkon, no nakoniec neudržali vedenie 1-0 a prehrali 1-2. Mladučký 20-ročný stopér Steven Caulker, ktorý otváral skóre prvého nedeľného zápasu, napriek tomu patril k najlepším mužom kola na poste stredného obrancu.

Martin Olsson (WBA) - West Bromwich hrá v tejto sezóne skutočne výborne a po 11. kolách mu patrí v obrovskej konkurencii parádne piate miesto.  Vo víkendovom zápase sa WBA podarilo vyhrať na horúcej pôde Wiganu, ktorý dlho držal nad vodou skvelý brankár Al Habsi a mierou vrchovatou sa o tento zisk troch bodov pričinil aj stopér hostí Martin Olsson, ktorý predviedol ďalší vynikajúci výkon.

José Enrique (FC Liverpool) - Ľavý obranca FC Liverpool mal v zápase s Chelsea kopu práce so šikovným Edenom Hazardom, no nakoniec sa mu tohto nebezpečného krídelníka podarilo ubrániť a aj vďaka tomu The Reds remizovali v Londýne 1-1. Enrique sa snažil podporovať aj ofenzívu, pričom v závere zápasu spálil zoči-voči Petrovi Čechovi obrovskú tutovku.

STREDOPOLIARI


Andreas Weimann (Aston Villa)
- Najlepším hráčom Aston Villy v zápase proti Manchestru United bol pri prehre 2-3 talentovaný Rakušan Andreas Weimann, ktorý najprv v nadstavenom čase prvého polčasu otváral skóre duelu a následne po prestávke zvyšoval na 2-0. Jeho dva presné zásahy nestačili napokon domácim ani na bod a Weimann spálil obrovskú tutovku za stavu 2-2, napriek tomu si miesto v zostave kola zaslúži.

Yaya Touré (Manchester City)
- Yaya Touré patril v zápase jeho mužstva s Kohútmi z Tottenhamu k najlepším hráčom na ihrisku. V prvom polčase síce miesto hrania viac debatoval s rozhodcami, no v druhej polovici zápasu sa predviedol vo výbornom svetle, pričom chvíľami to vyzeralo tak, že má dvojo pľúc.

Juan Mata (Chelsea FC) - Do našej zostavy sa dostal aj Juan Mata, ktorý v zápase proti Liverpoolu adresoval presný center na hlavu skórujúceho Johna Terryho a počas zápasu mal niekoľko nebezpečných striel a prihrávok na svojich spoluhráčov. I keď v nedeľu večer to nebol úplne jeho najlepší zápas v sezóne, pretože niektoré situácie riešil až príliš povrchne, opäť patril k najviditeľnejším hráčom kola.    

ÚTOČNÍCI

Dimitar Berbatov (Fulham FC) - Bulharský kanonier, ktorý prišiel na Craven Cottage v lete z Manchestru United dvakrát skóroval proti Arsenalu, za čo ho tréner Fulhamu Martin Jol istotne pochválil, pretože bol to práve populárny „Berba“, ktorý bol najlepším hráčom svojho mužstva na Emirates Stadium.

Olivier Giroud (Arsenal FC) - Arsenal cez víkend remizoval na svojom ihrisku s húževnatým Fulhamom 3-3,keď stratil vedenie  2-0 a v nadstavenom čase druhého polčasu nepremenil penaltu Mikel Arteta. I keď celkový výkon tímu bol mierne rozpačitý, tak to sa rozhodne nedá povedať o útočníkovi Olivierovi Giroudovi, ktorý sa trafil dvakrát do čierneho a pomaly sa dostáva do očakávanej formy, ktorú predvádzal minulú sezónu v Montpellieri.

Javier Hernandez (Manchester United)
- Javier Hernandez zvaný Chicharito prišiel v zápase Aston Villa-Manchester United na ihrisko za stavu 0-2 a bol to práve on, kto zavelil k obratu. Skóroval na 1-2, následne mal prsty vo vyrovnávajúcom vlastnom góle Vlaara na 2-2 a o pár minút neskôr upravil  na víťazných 3-2 pre Červených Diablov. Tento mexický reprezentant sa dostal v poslednom období do obdivuhodnej formy.