Main Content

Elitná jedenástka 16. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk

pondelok, 12. november 2012 15:08 | Autor: Filip Chudý

Elitná jedenástka 16. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk
Elitná jedenástka 16. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

Slovan dosiahol iba druhé sezóne víťazstvo na ihriskách súperov a vďaka tomu mierne zvýšil svoj náskok na čele tabuľky, keďže jeho štyria najbližší prenasledovatelia remizovali. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Martin Chudý (Nitra) – Až takmer dokonca držal Nitru nad vodou, ale na Turňovu strelu a Hučkov pokutový kop už nemal nárok. Vychytal zoči-voči Ferenčíka, vytlačil Slančíkovu „obaľovačku“, reflexívne zastavil Brašeňovu gólovú strelu a neprekonal ho ani dvakrát Hlinka, Ferenčík strelou a Sachňuk s Hučkom hlavou.

Obrancovia


Matúš Turňa (Banská Bystrica) – V obrane nemal proti Nitre veľa práce a aj preto mal dostatok času na podporovanie ofenzívy, čo sa ukázalo pri víťaznom góle, keď si hodil loptu na ľavú nohu a presne k žrdi skóroval. V zápase často aj centroval, ako pred veľkou šancou Ferenčíka a taktiež pokutovým kopom.

Ivan Ostojič (Košice) – Tento 23-ročný Srb začal sezónu ako pravý obranca, ale tréner Kozák ho časom presunul na stopérsky post, kde dobre spolupracuje s Bašistom. Navyše proti Ružomberku si otvoril už v prvej minúte strelecký účet, keď využil roh od krajana Matiča. Na konci zápasu odvrátil nebezpečný center Onyanga.

Peter Kleščík (Trenčín
) – Prvé minúty mu síce nevyšli, ale potom už bol bezchybný a Trenčín aj vďaka nemu udržal čisté konto, hoci hral v Žiline 72 minút o hráča menej. Viackrát odstavil v súboji Ceesay, sklzom zastavil aj Barčíkovu prihrávku naňho a odvrátil aj Angelovičov nebezpečný center.

Lukáš Pauschek (Slovan) – V obrane nedovolil presadiť sa najproduktívnejšiemu domácemu hráčovi Sládekovi, ale sám bol v zápase produktívny. Jeho prvý dobrý center ešte Mészáros nevyužil, ale ďalšími už Hlohovský so Žofčákom nepohrdli. Stretnutie pre zranenie nedohral, a tak je jeho štart v reprezentácií otázny.

Stredopoliari


Jakub Brašeň (Banská Bystrica) – Postupne ho bolo v zápase vidieť čoraz viac, čo mohlo byť zapríčinené aj tým, že Nitrania postupne fyzicky odchádzali a záver stretnutia mu vyšiel. Gólovým hrdinom sa mohol stať sám, ale Chudý bol proti, a tak na gól prihral Turňovi a potom ešte vybojoval aj pokutový kop

Kamil Kuzma (Košice) – Košice hlavne v prvom polčase nad Ružomberkom herne dominovali, na čom má Kuzma veľkú zásluhu, keď vybojoval priamy kop pred druhým gólom. Tiež poslal skvelú prihrávku za obranu na Nováka a pripravil mu aj ďalšiu gólovú šancu. Ten mu to raz vrátil a Kuzma ukážkovo uzavrel skóre.

Juraj Piroska (Senica) – V Trnave si pohneval proti sebe takmer celý štadión, ale to mu vôbec neprekážalo, pretože aj tak bol najnebezpečnejším hráčom Senice. Bol pri jej každej nebezpečnej akcií a väčšinu z nich aj zakončil, ale gólovo sa presadil iba raz, keď vyrovnal po Blackburnovom predĺžení Babicovho centra.

Filip Hlohovský (Slovan) – Dostal príležitosť v základnej zostave Slovana a chytil sa jej. Proti Myjave mu to skutočne ide a aj teraz preňho netypicky hlavou otvoril skóre. Mohol pridať aj druhý, ale po skvelom uvoľnení nájazd nepremenil a aj pri jeho priamom kope dobre zasiahol Solnička, ktorý končekmi prstov zabránil gólu.

Ján Vlasko (Trnava) – Trnava odohrala zrejme najlepší zápas v domácom prostredí, ale aj tak jej to na víťazstvo nestačilo. Takmer pri všetkom nebezpečnom bol Vlasko, ktorý hlavne v prvom polčase ukázal svoj potenciál. Ideálne vysunul do šance Schranza, do zakončenia sa dostal aj sám, ale gól nepriniesli ani jeho nožničky.

Útočník

Ján Novák (Košice) – Nastúpil na hrote útoku, keďže Škutka nemohol hrať a opäť ukázal, že sa začína pomaly prebúdzať. Aj tentoraz prepálil súperovho brankára z priameho kopu a pripísal si aj asistenciu, keď sklepol loptu pre Kuzmu. Mohol pridať aj ďalšie dva góly, ale raz bol nedôrazný a potom zas až príliš.

V diskusií vyjadrite svoj názor, či vám niekto chýba a ako by podľa vás mala vyzerať ideálna jedenástka uplynulého kola.