Main Content

KOMENTÁR: Manchester City na to nemá!

pondelok, 12. november 2012 14:54 | Autor: Filip Chudý

KOMENTÁR: Manchester City na to nemá!
KOMENTÁR: Manchester City na to nemá! | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

Práve skončený týždeň je definitívne minulosťou, ale aj v ňom sa odohrali zaujímavé udalosti ktoré neobišli ani svet športu. Prinášame vám to najzaujímavejšie čo šport v ňom ponúkol, či už doma alebo vo svete.

Manchester City opäť na to nemá!

Po roku si opäť začínajú spievať v Manchestri tú istú pesničku, hoci teraz refrén spieva iba jedna polovica mesta. Manchester City už nie je nováčikom Ligy majstrov, ale majstrom svojej krajiny, lenže paradoxne má teraz ešte menej bodov ako pred rokom a bodový prídel z minulej sezóny určite neprekoná. Najprestížnejšia pohárová súťaž si anglického šampióna začína škrtať, hoci na definitívu si ešte musíme počkať. V minulej sezóne sa vyhovárali na chýbajúce skúsenosti klubu z pohárových zápasov, ale táto výhovorka už nemá takú silu a City sa musia pripraviť na silný náraz bez ochrany.

Lenže ten si ešte všetci nepripúšťajú, hoci tréner Mancini už áno. Vyjadrenia jednotlivých členov klubu sú chaotické, keď vlastne ani nevedia čo majú povedať. Musíme byť optimistickí  a už nemáme šancu, to sú protichodné vyjadrenia tej istej situácie. To iba dokazuje, že v ťažkých časoch nevie pravá ruka, čo robí ľavá. Hráči sa sťažujú na to, že Mancini chce hrať na troch obrancov a on im oponuje, že brániť by mali vedieť aj tak. Nech je ako chce, tak pohoda v mužstve nie je, ale vlastne ani nemôže byť, keď každý by sa hral najradšej na šéfa. Preto skôr treba Manciniho obdivovať za to, že ho ešte neporazilo, ako mu závidieť možnosť nákupov.

V lete sa snažil mužstvo už iba dotvárať, ale stále to nie je ono. Vlastne sa zdá, že sa nepohli ani o kúsok dopredu. Čo doma stačí resp. stačilo je stále na medzinárodnú konfrontáciu málo. Manchester City v lige ešte ako jediný neprehral a má najlepšiu obranu, ale v Lige majstrov ešte nevyhral a dostáva gól za gólom. Ale čo je snáď ešte horšie, tak v každom zápase bol herne slabší. Proti Realu Madrid sa to ešte dalo čakať, Borussia Dortmund sa trochu akceptovala, ale aby milionársky klub prevýšil dvakrát v lete opäť rozpredaný Ajax Amsterdam sa rozhodne nečakalo. Preto možno budú na severe Anglicka radi aj za pokračovanie v Európskej lige alebo možno aj nie.

V minulej sezóne oba kluby z Manchestru boli síce v Európe na smiech, ale aj vďaka tomu zosmiešnili domácu konkurenciu, ktorej ušli o dvadsať bodov, čiže o minimálne jednu výkonnostnú triedu. Teraz môžu mať City túto „výhodu“ sami a prípadnú jarnú neúčasť v európskych bojoch môžu využiť vo svoj prospech. Konkurencia totiž môže naháňať všetkých zajacov a The Citizens by sa zamerali už iba na jedného, ktorý by mohol nasýtiť ich ambície. Šejkovia síce túžia po ušatej trofeji, ale aj oni si musia uvedomiť, že tento ušatý zajačik im aj teraz skáče poriadne opačným smerom. Nakúpili síce najlepších hráčov z celého sveta, ale stále nemajú kvalitu na to, aby boli vo svete najlepší.