Main Content

Žilina hrala 70 minút o hráča viac, na výhru to nestačilo

nedeľa, 11. november 2012 15:00 | Autor: TASR

Trenčania začali pod Dubňom aktívne, vytvárali si šance a domácim nedávali v strede ihriska veľa priestoru na kombinácie. V 3. min M. Ceesay vysunul Picha, ale jeho strelu zblokoval obranca hostí.

Výsledok nedeľňajšieho stretnutia slovenskej najvyššej futbalovej súťaže.

MŠK Žilina - AS Trenčín 0:0

ŽK: 30. S. Angelovič, 36. Pečovský, 49. M. Ceesay, 75. Barčík, 86. Pich - 63. Adi, ČK: 18. Baéz (Trenčín), rozhodovali: Kráľovič - Jenčura, Bobko, 2048 divákov

Zostavy:
Žilina: Dúbravka - S. Angelovič, Piaček, Akakpo, Ricardo Nunes - Škriniar, Pečovský - Lupčo (68. Guima), Paur (40. Barčík), Pich - M. Cessay (79. J. Mihalík)
Trenčín: Volešák - Godál, Rodríguez da Silva (73. Čögley), Kleščík, Holúbek - Baéz - Mondek (88. Mazan), Štefánik, I. Díaz, Kubík - Depetris (59. Adi)

I. polčas
Trenčania začali pod Dubňom aktívne, vytvárali si šance a domácim nedávali v strede ihriska veľa priestoru na kombinácie. V 3. min M. Ceesay vysunul Picha, ale jeho strelu zblokoval obranca hostí. O minútu neskôr centroval na druhej strane pred odkrytú bránku Depetris, pre nabiehajúceho Kubíka to bolo veľmi vysoké. Trenčiansky kanonier opäť pohrozil v 17. min, keď dostal sprava prihrávku pred bránku, ale nemieril presne. Po faule na Škriniara v strede ihriska vylúčil hlavný rozhodca trenčianskeho Baeza, no oslabení hostia napriek tomu pokračovali v ofenzívnej hre a v 29. min nebezpečne vystrelil spoza šestnástky Mondek. V 40. min sa dostal pred trenčiansku bránku M. Ceesay, ale po sérii kľučiek sa mu nepodarilo vytvoriť si príležitosť na strelu.

II. polčas
Po zmene strán Žilinčania zvýšili aktivitu, v 53. min sa M. Ceesay ocitol sám pred brankárom Volešákom, no namiesto strely volil ďalšie kľučky až prišiel o loptu. Gólom zaváňala aj Barčíkova hlavička v 65. min, gólman hostí však svoj tím podržal. Osem minút pred koncom nevyšla Trenčanom malá domov z polovice ihriska, striedajúci Mihalík šprintoval za loptou, ale brankár Volešák bol pri nej skôr. V posledných minútach sa hosťom darilo kúskovať hru, nepustiť Žilinu do tlaku a udržať bezgólovú remízu.

© WEBNOVINY