Main Content

6 otázok a odpovedí pred 16. kolom Corgoň ligy

piatok, 9. november 2012 11:52 | Autor: Filip Chudý

6 otázok a odpovedí pred 16. kolom Corgoň ligy
6 otázok a odpovedí pred 16. kolom Corgoň ligy | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

Cez týždeň sa odohrali drámy vo všetkých štvrťfinálových odvetách Slovnaft cup-u a cez víkend v nezvyčajne skorých časoch pokračuje Corgoň liga. Prinášame vám šesť otázok a odpovedí pred zápasmi 16. kola Corgoň ligy.

  Nováčik, či líder?

Program tohto kola sa začne v sobotu o 13:30, keď nováčik z Myjavy privíta lídra súťaže Slovan Bratislava. Celé okolie Myjavy je hore nohami, hoci belasých hostili v nedávnom období dvakrát v pohárových stretnutiach. Slovan prehral dva zápasy po sebe, čo ani neprekvapilo, vzhľadom na jeho dva zlé výkony.

Odpoveď: Myjava má šancu na úspech, pretože Slovan je vonku už dlhodobo neúspešný, čo musí zmeniť! Aj v tejto sezóne vyhral vonku iba raz a dal chabých 5 gólov.

  Pretrhne sa séria Senice?

Trnavu a Senicu spája v tejto sezóne fakt, že na jej začiatku spoločne okupovali dno ligovej tabuľky. Hráči Senice sa z neho už odpútali, keď stále trvajúcou sériou ôsmich zápasov bez prehry sa dostali do popredia. Trnava zlepšila hru a tým aj výsledky, ale stále patrí v tabuľke na spodné pozície, čo chce zmeniť.

Odpoveď: Trnava je z najhoršieho zdá sa von, ale ešte ju čaká dlhá cesta smerom nahor. Senici sa to podarilo a aj do Trnavy si ide minimálne pre bod.

  Udržia Košice domácu neporaziteľnosť?

Od 14:30 privítajú Košičania svojho bývalého trénera Ladislava Šimča, ktorý vedie Ružomberok. Košice hrajú v tejto sezóne hlavne v domácom prostredí veľmi dobre, o čom svedčí aj ich úspešná domáca bilancia. Vonku to nie je tak slávne, ale podobne je na tom v tejto sezóne aj Ružomberok.

Odpoveď: Košice doma ešte neprehrali a Ružomberok vonku ešte nevyhral. A táto štatistika by sa mala v zápase aj prejaviť a Košice tak doma neprehrajú.

  Vyhrá Prešov?

Prešov doma privíta Zlaté Moravce a bude chcieť pretrhnúť sériu štyroch zápasov bez výhry, pričom posledné tri zápasy prehral. Zlaté Moravce majú výsledky stále, ale stratili svoj útočný glanc, keď si na nich súperi dávajú už väčší pozor. Preto v sobotu od 14:30 budú mať čo robiť, aby prelomili prešovský betón.

Odpoveď: Na víťazstvá potrebujete kvalitu alebo veľké šťastie. Prešov si už šťastie pri „betónových“ víťazstvách vyčerpal a kvalitu zatiaľ neukazuje.

  Kto konečne vyhrá?

V sobotu sa bude hrať od 14:30 aj v Banskej Bystrici. Pricestuje tam Nitra, ktorá má nového trénera. Stal sa ním Jozef Vukušič, ktorý chce pretrhnúť nitriansku sériu ôsmych zápasov bez víťazstva. Lenže presne rovnakú majú aj domáci, ale tí čakajú na víťazstvo ešte o kolo dlhšie, keďže zápas s Ružomberkom bol odložený.

Odpoveď: Vraví sa, že nová metla dobre metie a keďže Nitre sa v Banskej Bystrici zvykne dariť, nemáme dôvod, prečo tomu neveriť.

  Remizuje opäť Žilina?

V nedeľu v netradičnom čase od 12:30 sa dohrá toto kolo zápasom Žilina – Trenčín. Domáci sú remízovým kráľom súťaže a budú môcť dosiahnuť už jubilejnú desiatu ligovú remízu v sezóne. Aj Trenčín patrí medzi mužstvá s väčším počtom remíz, hoci ide do každého zápasu s cieľom vyhrať.

Odpoveď: V Žiline sa bude na nedeľňajší obed servírovať futbal. Zápas bude otvorený, vyhrať chcú obaja, ale tá remíza je naozaj dosť reálna.