Main Content

Elitná zostava 10. kola Premier League podľa Sport7.sk

utorok, 6. november 2012 13:38 | Autor: Jakub Vaverka

Elitná zostava 10. kola Premier League podľa Sport7.sk
Elitná zostava 10. kola Premier League podľa Sport7.sk | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Anglická Premier League pokračovala cez víkend 9. kolom, ktoré prinieslo viacero zaujímavých aj prekvapujúcich výsledkov. Prinášame vám elitnú zostavu kola podľa redakcie Sport7.sk.

BRANKÁR

Ali Al Habsi (Wigan Athletic) - Na pozíciu brankára sme vybrali Aliho Al Habsiho z Wiganu, ktorý svojim heroickým výkonom pomohol svojmu tímu k zisku troch bodov na horúcej pôde Tottenhamu po výhre 1-0.  Ománsky brankár dokázal vychytať všetkých hráčov Spurs, pričom ho podporila výborne fungujúca obrana.

OBRANCOVIA

Rafael (Manchester United) – Obrana Manchestru United hrala proti Arsenalu takmer bezchybne a vyčnievali v nej najmä krajní obrancovia Rafael a Evra. Mladučký Brazílčan Rafael je už takmer neoddeliteľnou súčasťou základnej zostavy Alexa Fergusona a svoj prínos aj pre ofenzívu opäť potvrdil aj proti Gunners. Stačili mu na to tri minúty, keď po jeho zrazenom centri otváral skóre Robin Van Persie.

Ron Vlaar (Aston Villa) - Birminghamskí The Villans konečne získali tri body na pôde súpera, keď senzačne zdolali Sunderland na jeho ihrisku. Jednou z ozdôb zápasu bol výkon urasteného stopéra Rona Vlaara, ktorý bez problémov dirigoval obranu hostí, ktorá neinkasovala ani raz.

Gary Cahill (Chelsea FC)
- Chelsea síce uplynulý víkend len remizovala na pôde Swansea 1-1, no stopér Gary Cahill si svoje miesto v zostave The Blues zastal, pričom sa snažil podporovať aj ofenzívu svojho mužstva a s trochou šťastia mohol aj skórovať. 

Patrice Evra (Manchester United) – Francúzsky obranca Patrice Evra opäť potvrdil svoju dôležitosť pre United. Po tom ako si Rooney v závere prvého polčasu vylámal na penalte zuby upokojil fanúšikov na Old Trafforde práve tento útly obranca, ktorý netradične hlavou skóroval po Rooneyho centri. 

Odporúčame: Elitná zostava 15. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk


STREDOPOLIARI

Pablo Hernandez (Swansea City) -
Labute zo Swansea na Liberty Stadium ošklbali favorizovanú Chelsea o dva body, keď sa im podarilo vyrovnať dve minúty pred koncom zápasu. Hrdinom The Swans bol Pablo Hernandez, ktorý si v 88. minúte s „kľudom Angličana“ postavil loptu na hranicu šestnástky a Petrovi Čechovi nedal presnou strelou ani malú šancu.

Ben Watson (Wigan Athletic)
- Jedným z hlavných strojcov úspechu The Latics na White Hart Line proti Tottenhamu bol aj hosťujúci stredopoliar Ben Watson, ktorý sa stal autorom víťazného gólu, ktorý mal pre zverencov Roberta Martineza cenu zlata a Wigan katapultoval do pokojného stredu tabuľky.

Robert Snodgrass (Norwich City) - Norwich City nadviazal na výborné výkony z posledných kôl a na Carrow Road si poradil aj s Hrnčiarmi zo Stoke City, ktorých Kanárici porazili tesne 1-0. Jedným z najlepších hráčov zápasu bol domáci krídelník Robert Snodgrass, ktorý prihral Johnsonovi pred koncom polčasu na víťazný gól.

Marouane Fellaini (Everton FC
) - Marouane Fellaini sa trénerovi Moyesovi dokonale poďakoval za prejavenú dôveru, keď na pôde Fulhamu dvakrát skóroval a hlavne jemu sa môžu Karamelky poďakovať za získaný bod na londýnskej pôde.

Odporúčame: Elitná zostava KHL za predchádzajúci týždeň aj s Janusom

ÚTOČNÍCI


Robin Van Persie (Manchester United) - Robin Van Persie v posledných týždňoch potvrdzuje svoju extratriedu. Po výbornom výkone v zápase proti Chelsea si zapísal Holanďan skvelý výkon aj v šlágri proti Arsenalu. V tretej minúte otvoril skóre duelu a po zvyšok zápasu robil obrancom The Gunners kopu starostí. Na znak svojho vzťahu k Arsenalu strelený gól neoslavoval.

Wayne Rooney (Manchester United) - Wayne Rooney síce v zápase s Arsenalom pred koncom polčasu zahodil penaltu, no so svojou pozíciou podhrotového hráča sa dokonale zžil a s Robinom Van Persiem mu to klape. V zápase s Gunners neraz išiel po loptu až k obrancom a potom zakladal útok, na čo sme u neho neboli doteraz až tak zvyknutí. Na konto si pripísal jednu gólovú asistenciu, keď v 67.minúte presne nacentroval na hlavu Evru, ktorý už nemal problém zakončiť.