Main Content

Tréner Liverpoolu chválil iba Suáreza, hľadá mu parťáka

pondelok, 5. november 2012 14:30 | Autor: TASR

Tréner futbalistov FC Liverpool Brendan Rodgers po nedeľňajšej domácej ligovej remíze s Newcastlom nemohol byť spokojný s výsledkom, ale napriek tomu mal dôvod na oslavné ódy. Adresoval ich jedinému útočníkovi svojej zostavy Luisovi Suárezovi.

Uruguajčan v nedeľu zachránil bod pre Liverpool, v 67. minúte vyrovnal na konečných 1:1.

Navyše sa v 84. minúte postaral o to, že hostia dohrali zápas v početnej nevýhode. Za zákrok na neho dostal červenú kartu Fabricio Coloccini.

Suárez strelil v tejto sezóne Premier League už siedmy gól, v tabuľke kanonierov súťaže sa delí o druhú priečku a je jedným z mála pozitív tímu z Anfield Road. Rodgers sľubuje, že nie na dlho.

"Myslím si, že bol neuveriteľný. Coloccini bol z neho znechutený, preto nedohral. Je to skvelý obranca, ale Luis je momentálne v takej parádnej fazóne, že tým privádza zadné rady súperov do zúfalstva. Chce hrať každú jednu minútu a my si uvedomujeme, že potrebuje podporu. Veríme, že nájdeme takého hráča, ktorý by mu pomohol zakončovať naše príležitosti. Ak sa nám to podarí, budeme mať vzrušujúci tím," povedal tréner mužstva, v ktorom má neodmysliteľné miesto aj slovenský stopér Martin Škrtel.

Suárez od vlaňajšieho prestupu z Ajaxu Amsterdam stihol vyvolať v Anglicku aféru s rasistickými urážkami Patricea Evru a kritizujú ho za filmovanie. Rodgers na neho nedá dopustiť: "Veci mimo futbalu ma nezaujímajú. Dôležité je, že strieľa góly. S Luisom je radosť pracovať. Je mladý a najlepšie roky má pred sebou. Ak budeme mať viac hráč jeho formátu, potom sa staneme skutočnou hrozbou pre súperov."

LFC je momentálne s 11 bodmi až na 12. mieste tabuľky Premier League.

© WEBNOVINY