Main Content

Elitná zostava 15. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk

pondelok, 5. november 2012 13:12 | Autor: Filip Chudý

Elitná zostava 15. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk
Elitná zostava 15. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

Výsledky tohto kola ešte viac zdramatizovali situáciu na čele tabuľky. Veď medzi prvým Slovanom a piatym Trenčínom je rozdiel iba troch bodov. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Darko Tofiloski (Košice) – Macedónsky brankár predvádza kolísavé výkony. Buď chytá vynikajúco alebo spraví veľkú individuálnu chybu. V minulom kole so Senicou spravil chybu, ktorá stála Košice body, ale teraz v Trenčíne vychytal bod. V zápase pôsobil istým dojmom  a blysol sa hlavne skvelým reflexom na čiare po nožničkách Depetrisa a dorážke Baéza.

Obrancovia


Erich Brabec (Senica) – Skúsený český futbalista je pilierom senickej defenzívy, ktorá patrí k najlepším v súťaži. Aj proti Žiline si udržala čisté konto a práve Brabec vyriešil niekoľko žilinským náznakov šancí s veľkým prehľadom. Hoci už nie je najrýchlejší, tak správnym výberom miesta a dobrou hrou telom dokázal zastaviť rozbehnutých súperov.

Martin Nosek (Ružomberok)
– Tento pôvodom stopér sa v poslednom čase udomácnil na ľavej strane ružomberskej obrany a počína si dobre. Hoci to má na cez nohu, vie založiť aj útok. Proti Prešovu ukázal dva veľmi dôležité obranné zákroky. V prvom polčase odkopol odrazenú loptu spred bránkovej čiary a neskôr prečítal nebezpečnú prihrávku Gubu.

Ľuboš Hanzel (Trnava) – V šlágri kola bola defenzívna zložka Trnavy pevná a svoju nemalú zásluhu má na tom aj Hanzel. Ten svoju ľavú stranu uzavrel a nezabúdal ani na podporu útoku. Predviedol sa aj kvalitným defenzívnym zákrokom, keď zachytil nebezpečnú spätnú prihrávku Pauscheka, ktorý hľadal svojich spoluhráčov v pokutovom území.

Odporúčame: Elitná zostava KHL za predchádzajúci týždeň aj s Janusom


Stredopoliari

Michal Gašparík (Trnava) – Už druhý zápas po sebe sa ukázal na ihrisku v lepšom vydaní. V prvom polčase sa snažil z pravej strany ako ľavák prenikať do vnútra ihriska a raz tak vysunul do šance Vlaska. Ten mu na začiatku druhého polčasu prihrávku vrátil a Gašparík ukázal, že má veľmi dobrú strelu, ktorou rozhodol o výsledku.

Peter Kuračka (Myjava)
– Skúsený 34-ročný stredopoliar zažil v Nitre svoj najvydarenejší zápas kariéry. Po Sládkovom prestrčení loptu jemným podkopnutím upratal do brány prvýkrát a o malú chvíľu neskôr rozvlnil sieť aj druhý raz, keď úspešne zakončil samostatný nájazd. V zápase mohol dosiahnuť aj päť gólov, ale to by musel ďalšie tri dobré šance premeniť.

Tomáš Ďubek (Ružomberok)
– Kapitán domácich sa proti Prešovu prezentoval dobrým výkonom, keď rozdával svojím spoluhráčov skvelé prihrávky. V prvom polčase opäť zaúradovala jeho spolupráca s Mukendim, ktorý po jeho rohu otvoril skóre. Gól skvelým pasom ponúkol aj Luptákovi, ale jeho prihrávkou nepohŕdol až Serečin.

Lukáš Janič (Zlaté Moravce) – Prišiel, videl, zvíťazil aj takto by sa v skratke dalo zhrnúť jeho účinkovanie v zápase s Banskou Bystricou. V priebehu druhého polčasu vybehol na ihrisko a po 31 sekundách pobytu na ňom strelil nádherný víťazný gól. O malú chvíľu neskôr strelil aj druhý gól, keď si naviedol loptu do toho istého priestoru.

Ján Vlasko (Trnava)
– Prišiel do Trnavy počas sezóny z Liberca a ukazuje sa v dobrom svetle. Proti Slovanu mal dôležitú úlohu, keďže väčšina lôpt hostí išla cez neho. Hlavne v prvom polčase hrala Trnava s jeho veľkým prispením dobre do ofenzívy, keď Vlasko občas zamotal domácim hlavy. A bol to práve on, kto asistoval na jediný gól zápasu.

Odporúčame: Elitná jedenástka sveta do 21 rokov podľa Sport7.sk

Útočníci

Bolinha (Zlaté Moravce) – Na začiatku sezóny s ním neboli domáci spokojní, a tak sa vytratil zo zostavy a tiež sa neskôr aj zranil. Teraz nastúpil už na konci prvého polčasu namiesto zraneného Hodeka, ktorého dokázal nahradiť. Prihral totiž na obidva góly Janičovi, a tak si mohol domáci tréner po zápase povedať, že urobil veľmi dobré striedania.

Mulumba Mukendi (Ružomberok) – Vysoký útočník z DR Kongo si v tomto kole ako jediný čistokrvný útočník splnil svoju gólovú povinnosť. Najvyššie vyskočil na roh Ďubeka a hlavou otvoril skóre. Ale to mohol otvoriť už aj predtým, lenže Diviš ho v nájazde na dvakrát vychytal. Svoj podiel má aj na druhom domácom góle, keď vysunul Ďubeka.

V diskusií vyjadrite svoj názor, či vám niekto chýba a ako by podľa vás mala vyzerať ideálna jedenástka uplynulého kola.