Main Content

Elitná zostava týždňa Tipsport extraligy podľa Sport7.sk (28.10..–3.11.)

nedeľa, 4. november 2012 14:38 | Autor: Dávid Lech

Elitná zostava týždňa Tipsport extraligy podľa Sport7.sk (28.10..–3.11.)
Elitná zostava týždňa Tipsport extraligy podľa Sport7.sk (28.10..–3.11.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk, foto SITA

Slovenská hokejová Tipsport extraliga je v plnom prúde. Prinášame vám elitnú zostavu uplynulých siedmich dní podľa redakcie Sport7.sk.

Brankár

Marek Šimko (HKm Zvolen) Bilancia týždňa: 88 úspešných zákrokov, 4 inkasované góly, 95,6% úspešnosť zásahov, 1,33 obdržaného gólu za zápas
Marek Šimko je jedným z najväčších prekvapení sezóny. Dlhodobo podáva veľmi solídne výkony a o jeho kvalitách sa presvedčili v posledných siedmich dňoch aj ďalšie tri tímy. Šimko totižto získal skalpy Banskej Bystrice, Nitry a Martina. Najprv pomohol svojmu tímu k víťazstvu 4:2 nad „baranmi“, keď kryl 25 streleckých pokusov. O dva dni už stál v bráne v šlágri kola na ľade Nitry. Za svoj chrbát však pustil len jednu strelu, ostatných 33 chytil a „bryndziari“ zvíťazili jednoznačne 1:5. V poslednom zápase týždňa ho dokázal prekonať len Markovič z Martina, Zvolen si vďaka 30 úspešným zásahom 24 ročného brankára pripísal na svoje konto výhru 4:1. Šimko tak v tomto týždni mal 88 úspešných zákrokov, inkasoval len 4 góly a mal vynikajúcu 95,6 percentnú úspešnosť zásahov.

Obrancovia

Richard Lintner (HK Dukla Trenčín) Bilancia týždňa: 1+1
Skúsený bek sa dohodol na zmluve s trenčianskou Duklou a tak „vojaci“ získali do svojich radov jedného z najskúsenejších slovenských obrancov súčasnosti. „Citrón“ zaznamenal v uplynulom týždni dva kanadské body za gól a asistenciu. Body nazbieral v piatkovom stretnutí Trenčín – Žilina, keď v 24. minúte svojou strelou rozvlnil sieť a strelil víťazný gól.

Michal Novák (HC Košice) Bilancia týždňa: 1+2
Michal Novák si nomináciu do zostavy týždňa vyslúžil za to, že bol v posledných siedmich dňoch najproduktívnejším obrancom ligy. V štyroch dueloch zaznamenal bilanciu 1+2. Jednu asistenciu si pripísal pri vysokom víťazstve vicemajstra v Martine 1:7. Gól a asistenciu zaznamenal v divokom zápase Košice –SR 20, keď domáci rozstrieľali mladíkov 9:0.

Útočníci

Michael Vandas (HK Poprad) Bilancia týždňa: 6+0
Len 21-ročný útočník Popradu sa v minulom týždni prezentoval vo veľmi dobrom svetle. V dvoch z troch dueloch dokázal nastrieľať hetrik. V nedeľu troma gólmi zrazil na kolená Trenčín, keď „kamzíci“ získali tri body po výsledku 3:2. Už aj to by bol perfektný výkon, no mladý krídelník mal vydarený deň aj v utorok, keď tri góly vsietil v Banskej Bystrici a postaral sa o víťazstvo svojho tímu 3:4. Navyše jeden z jeho zárezov bol víťazný.

Róbert Huna (HC Košice) Bilancia týždňa: 6+3
Do útoku sa prebojovali dvaja hráči z Košíc. Zhodou okolností sú to dvaja bratia Róbert a Richard Hunovci. Róbert Huna v štyroch zápasoch získal až osem bodov za šesť gólov a tri asistencie. Róbert najprv dvoma presnými strelami prispel k vysokému víťazstvu Košíc v Martine 1:7, ďalšie dva body získal za asistencie v stretnutí Košice – Skalica 4:3 a svoje bodové hody zakončil vo štvrtok v dueli so slovenskou „dvadsiatkou.“ Zo zápasu odchádzal z bilanciou 3+2 a podieľal sa tak na väčšej polovici presných zásahov svojho tímu, keď východniari deklasovali zverencov Ernesta Bokroša 9:0.

Richard Huna (HC Košice) Bilancia týždňa: 1+8
Richard Huna získal rovnako ako jeho brat a spoluhráč z útoku Róbert deväť kanadských bodov. Najprv sa prezentoval dvoma bodmi v Martine. Získal ich za asistencie pri úspešných zásahoch svojej dvojičky.  Ďalšie dve asistencie získal v meraní síl proti Skalici. Mimoriadne vydarený týždeň zavŕšil piatimi bodmi za gól a 4 prihrávky v štvrtkovom zápase proti „dvadsiatke.“