Main Content

10 otázok k derby prvého s posledným - Slovan vs. Trnava

štvrtok, 1. november 2012 17:56 | Autor: Filip Chudý

10 otázok k derby prvého s posledným - Slovan vs. Trnava
10 otázok k derby prvého s posledným - Slovan vs. Trnava | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

O termíne najväčšieho slovenského futbalového derby sa hovorí už dlho. Ale teraz je už tu a v piatok o 18:30 to vypukne. Prinášame vám desať otázok pred predohrávkou 15. kola Corgoň ligy.

 Ako zápas poznačí fakt, že hrá prvý s posledným?

Tento leitmotív zvyšuje zaujímavosť zápasu, ale samotné stretnutie by to nemalo nijako ovplyvniť. Derby totiž nemá favorita a v ňom sa strácajú rozdiely. Hoci hrá najlepšie mužstvo súťaže proti tomu najhoršiemu, tak nemožno povedať, že víťaz zápasu je dopredu jasný.

  Ako bude hrať Slovan?


Bude pokračovať v tom, čo predvádza v poslednom období, čiže v kombinačnom futbale so snahou o čo najčastejšie držanie lopty a nachádzanie dier v obrane súpera. V zápase bude herne dominovať, ale taktiež vie, že sa bude musieť byť dostatočne trpezlivý.

  Ako bude hrať Trnava?

Tak ako je u nej typické v takýchto zápasoch. Prehustí stred poľa tromi defenzívnymi stredopoliarmi a bude sa spoliehať na rýchle protiútoky a štandardné situácie. O ofenzívu by sa mali starať maximálne traja hráči, ale aj tí budú musieť brániť.

  Na koho sa spolieha Slovan?

Slovan nemá momentálne hráča, na ktorom stojí jeho hra a mužstvo sa naňho spolieha. Každý zápas zaberie niekto iný, čo je jeho veľkou výhodou. Súperi sa nemôžu zamerať iba na jedného hráča, pretože potom by udrel druhý. Slovan sa spolieha na celý tím.

  Na koho sa spolieha Trnava?

V Trnave sa všetko točí okolo Miroslava Karhana, ale aj jeho kúzlo opadlo, pretože hráčom okolo neho napršalo po minulej sezóne do nosa. Teraz sa síce už všetci zrejme vrátili na zem, ale tak ľahko to zas nanovo nepôjde. V Trnave oklamali futbal a ten im to vracia.

  Kto môže byť hviezdou zápasu?

Juraj Halenár hrá v poslednom čase v dobrej forme, ale v zápasoch sa nedokáže presadiť, hoci v každom z nich si vypracuje viac dobrých šancí, ako naposledy v Žiline.  Lenže raz už proste musí prísť zápas, keď mu to tam padne a prečo nie proti Trnave, v ktorej sa narodil.

  Koľko príde divákov?

Zápas sa hrá v nešťastnom termíne, ktorý sa snažila domáca strana zmeniť, ale mikrocyklus hosťujúceho trénera bol proti. Domáci klub vyvinul veľkú mediálnu kampaň, ktorá čiastočne pomôže, ale zázraky sa na Pasienkoch čakať nedajú. Približne 4 000 divákov je reálnych.

  Skončí mizéria Trnavy?

Trnava hrala v minulej sezóne do posledného kola o titul, ale v tejto od začiatku sezóny okupuje koniec tabuľky. Trnavu do týchto problémov dostala domáca prehra so Slovanom 0:1, keď v zápase hrala dobre, ale odvtedy akoby uťalo, hoci náznak zlepšenia tu je.

  Padnú aspoň tri góly?

Toto derby často v minulosti prinášalo gólové hody, ale posledné tri zápasy boli na góly chudobné a padli v nich iba tri góly. Ešte v nedávnej minulosti boli výsledky ako 6:0, 3:2, 3:1, 2:2, 3:0, 2:1 bežnou záležitosťou. Ak padne rýchly gól, tak je možné všetko.

  Ako dlho sa bude o zápase hovoriť?

V hľadisku sa nič dramatické diať nebude, čiže bulvárne médiá zostanú sklamané, ale o samotnom zápase sa bude hovoriť obvyklé tri dni. Nech sa to skončí akokoľvek, tak určite bude o čom, pretože tento zápas je stále špecifický a vyvoláva vo fanúšikoch vášne.