Main Content

Elitná zostava 9. kola Premier League podľa Sport7.sk

streda, 31. október 2012 12:11 | Autor: Jakub Vaverka

Elitná zostava 9. kola Premier League podľa Sport7.sk
Elitná zostava 9. kola Premier League podľa Sport7.sk | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Anglická Premier League pokračovala cez víkend 9. kolom, ktoré prinieslo viacero zaujímavých zápasov. Prinášame vám elitnú zostavu kola podľa redakcie Sport7.sk.

BRANKÁR

Bradley Guzan (Aston Villa)
- Na pozíciu brankára kola sme mali troch hlavných adeptov. Rozhodovali sme sa medzi Juliom Cesarom, ktorý v bráne QPR čaroval v zápase proti Arsenalu, no jeho tím nakoniec prehral 0-1, Joeom Hartom, ktorý si udržal čisté konto v dueli so Swansea a nakoniec aj americkým gólmanom v službách Aston Villy, Bradleym Guzanom, ktorý v úvodnom zápase kola proti Norwichu privádzal strelcov súpera do šialenstva a hlavne vďaka jemu The Villans získali aspoň bod za remízu 1-1. Napokon sme sa rozhodli práve pre tretieho menovaného.

OBRANCOVIA

Ivan Ramis (Wigan Athletic) - Ivan Ramis z Wiganu patril v zápase The Latics s Kladivármi z Londýna medzi najlepších hráčov na ihrisku. Vďaka svojej flexibilite otvoril skóre už v ôsmej minúte a po zvyšok zápasu si na výbornú plnil svoje defenzívne povinnosti. Wigan nakoniec nováčika ligy zdolal tesne 2-1.

Martin Škrtel (FC Liverpool)
- Do zostavy kola vyberáme aj slovenského stopéra Martina Škrtela, ktorý síce mal prsty v jednom z dvoch gólov, ktoré The Reds v derby s Evertonom inkasovali, no jeho celkový výkon v zápase bol viac ako dobrý. Za nerozhodného stavu sa prezentoval niekoľkými exkluzívnymi zákrokmi a aj vďaka nemu sa domácim nepodarilo skórovať rozhodujúci tretí gól.

Fabricio Coloccini (Newcastle United)
- Newcastle hostil uplynulý víkend West Bromwich Albion a v bojovnom zápase získali po vyrovnanom priebehu tri body domáci The Magpies. Jednou z ozdôb zápasu bol domáci stopér Fabricio Coloccini, ktorý okrem bujnej hrivy na hlave pútal pozornosť aj prehľadom a bezchybnosťou v defenzívnej činnosti.

José Enrique (FC Liverpool)
- Na ľavý kraj obrany sme zvolili obrancu FC Liverpool, Josého Enriqueho, ktorý v Liverpoolskom derby doslova lietal po ihrisku a po jeho centri skóroval jeden zo svojich gólov Luis Suarez. Enrique sa nedal zaskočiť šikovnými prienikmi hráčov Karameliek, práve naopak, svojou rýchlosťou im sám spôsoboval problémy.

STREDOPOLIARI

Juan Mata (Chelsea FC) - Juan Mata v našej zostave kola je v poslednom čase samozrejmosťou, no tento španielsky matador si to skutočne zaslúži. V šlágri kola proti Manchestru United sa nádherne trafil z priameho kopu a mal niekoľko ďalších svetlých chvíľok, ktoré sa mu na góly pretaviť nepodarilo. Ak by The Blues nehrali oslabení tak by sme videli od Matu ešte určite viac. Niekoľko desiatok minút pred koncom ho však Di Matteo pre taktické manévre stiahol z ihriska.

Jack Wilshere (Arsenal FC)
- Mladý britský talent Jack Wilshere po ťažkom zranení konečne odohral plných 90 minút a v dueli The Gunners s Queens Park Rangers bol najlepším hráčom na ihrisku. Arsenal sa vytrápil, keď vyhral na domácej pôde len 1-0, no divákov mohol tešiť hlavne pohľad na Wilsherovu bystrú hru.

Gareth Bale (Tottenham Hotspur) - Gareth Bale aj tento víkend potvrdil, prečo sa o neho stále viac a viac zaujíma Real Madrid. Waleský rodák na pôde Southamptonu raz skóroval, no po celý zápas sa prezentoval svojskými únikmi po ľavej strane ihriska, s ktorými mali domáci hráči obrovské problémy.

ÚTOČNÍCI

Luis Suarez (FC Liverpool)
- Luis Suarez skóroval v Merseyside Derby dvakrát (niektoré media  uvádzajú ako strelca prvého gólu The Reds domáceho Bainesa - vlastný gól) a stal sa postavou zápasu, no aj tak odchádzal z ihriska sklamaný. V nadstavenom čase mu totiž rozhodcovia neuznali pre ofsajd absolútne regulárny gól a The Reds tak obrali o dva body.

Robin Van Persie (Manchester United)
- Robin Van Persie mal na Stamford Bridge prsty vo všetkých troch góloch svojho tímu. Pri vlastnom góle Luiza to bol práve on, kto brazílskeho obrancu nastrelil, na 0-2 zvyšoval sám Holanďan a tretiemu gólu predchádzala skrumáž pred Čechom po jeho nebezpečnej strele k tyčke.

Brian Ruiz (Fulham FC)
- Fulham na pôde Readingu remizoval 3-3, no keby mali Chalupári trochu viac šťastia, mohli odchádzať s plným bodovým ziskom. Hviezdou duelu sa stal útočník FFC Brian Ruiz, ktorý jeden gól sám zariadil a na druhý prihrával.