Main Content

Správy dňa z anglickej Premier League (30.10.)

utorok, 30. október 2012 13:18 | Autor: Martin Gregor

Správy dňa z anglickej Premier League (30.10.)
Správy dňa z anglickej Premier League (30.10.) | zdroj: Goal.com, Daily Mail, Daily Mirror,Daily Express, soccerway

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z najpopulárnejšej futbalovej ligy na svete - anglickej Premier League.

ARSENAL: Vedenie Gunners je podľa najčerstvejších špekulácií naklonené predaju Thea Walcotta v zimnom prestupovom okne pokiaľ sa s anglickým útočníkom/krídelníkom nedohodne v dohľadnej dobe na novej zmluve. Spomedzi záujemcov o služby 23-ročného Angličana sú najčastejšie spomínaní Juventus a Liverpool.    

ARSENAL:
20-ročný anglický supertalent Jack Wilshere, ktorý sa po 15 mesačnej pauze pre zranenie konečne vrátil do zostavy Arséneho Wengera, sa nechal počuť, že je ešte veľmi ďaleko od toho, aby bol v plnej forme.

ARSENAL:
V plnej tréningovej záťaži je opäť poľský brankár Wojciech Szczesny z Arsenalu Londýn, ktorý chýbal tímu Arséneho Wengera pre zranenie členku. Szczesny by vraj mohol stihnúť už víkendový šláger proti Manchestru United.

   Dnešné novinky z Primera Division sú tu >>>

CHELSEA & MANCHESTER CITY:
Chelsea a Manchester City, dvaja najvážnejší záujemcovia o služby Radamela Falcaa z Atlética Madrid, možno prídu naprázdno, pretože madridský klub pripravuje pre Falcaa novú viacročnú zmluvu. Nie je tajomstvom, že Atlético si chce kolumbijského kanoniera v kádri udržať, no v ceste mu stojí výkupná klauzula v súčasnej zmluve, podľa ktorej je na predaj za 60 miliónov eur a práve túto čiastku sú oba anglické kluby v zime ochotné zaňho zaplatiť. Opačnou stranou mince je skutočnosť, že Atlético ma finančné problémy a možno uprednostní Falcaov predaj pred jeho zotrvaním, ktoré by ešte viac naštrbilo už teraz deravý rozpočet španielskeho klubu.

TOTTENHAM:
Emmanuel Adebayor sa mal v zajtrajšom pohárovom zápase proti Norwichu objaviť v základnej zostave Spurs, no šancu na predvedenie svojich kvalít novému trénerovi André VIllasovi-Boasovi pre chorobu napokon prepásane.

NEWCASTLE & LIVERPOOL
: V nedeľňajšom zápase Newcastle s Liverpoolom nebude môcť Alan Pardew počítať so službami svojho ostrostrelca Damba Ba. Senegalský útočník sa totiž zranil a čaká na výsledky vyšetrenia. Zaujímavosťou je, že Demba Ba tak nezasiahne do súboju s klubom, ktorý ho pravdepodobne v zime z Newcastlu kúpi.

NEWCASTLE:
Kormidelník Strák Alan Pardew poprel včerajšie špekulácie, podľa ktorých sa Newcastle dohodol s Toulouse na kúpe francúzskeho stredopoliara Moussu Sissoka. O Sissoka sa však Straky naďalej zaujímajú, rovnako ako Everton, či Liverpool.

FULHAM: V hľadáčiku trénera Fulhamu Martina Jola sa ocitol japonský útočník Takayuki Morimoto z Catanie Calcio. Trhová hodnota 24-ročného forvarda sa odhaduje na 2,5 milióna eur.

BLACKBURN:
Možno už v najbližších dňoch bude bývalý tréner Tottenhamu Harry Redknapp vymenovaný novým trénerom druholigového Blackburnu, ktorý nedávno odvolal Steva Keana. Podľa britských médií medzi Redknappom a Blackburnom už prebiehajú intenzívne jednania.