Main Content

Elitná zostava 14. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk

pondelok, 29. október 2012 13:20 | Autor: Filip Chudý

Elitná zostava 14. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk
Elitná zostava 14. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

Toto kolo bolo remízové, keď sa body delili až v štyroch zápasoch a Trenčín rozhodol o svojom víťazstve až tesne pred koncom. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Martin Dúbravka (Žilina
) – Žilina môže svojmu brankárovi ruky a nohy bozkávať, že so Slovanom neprehrala. V prvom polčase sa vyznamenal pri strelách Kladrubského a Milinkoviča. Srbskému futbalistovi zlikvidoval v druhom polčase dva priame kopy a pri druhom z nich vytiahol zákrok sezóny. Na konci si poradil aj s nájazdom Halenára.

Obrancovia


Marek Janečka (Trnava) – Nastúpil na pravom kraji obrany a hlavne v prvom polčase bol nebezpečný aj v ofenzíve, keď si narazil s Gašparíkom a svoj prienik zakončil strelou, ale tá neprešla cez hradbu tiel. Dostal sa aj do hlavičkového zakončenia, ale jeho chvíľa prišla v druhom polčase, keď svojím gólom Trnave získal aspoň bod.

Peter Kleščík (Trenčín) – Tento trenčiansky stopér sa prezentuje moderným štýlom, čo potvrdil aj v Prešove. Nebojí sa rozohrávky, čo využívajú aj jeho spoluhráči, s ktorými si často prihráva. Má cit aj pre dobrý výber miesta, keď odvrátil viacero nebezpečných lôpt z prešovských kopačiek a lopty ho vedia nájsť aj v ofenzíve.

Viktor Pečovský (Žilina) –
Stred poľa Slovana má lepšie obsadenie ako ten žilinský, ale slovenský reprezentant svojím výkonom tento handicap čiastočne vyrovnával, keď hlavne v prvom polčase dobre vyvážal lopty a v defenzíve odvrátil viacero nebezpečných prihrávok hostí. Zápas dohral na pozícií stopéra, kde taktiež ukázal svoj prehľad v hre.

Stredopoliari


Peter Sládek (Myjava) – V prvom polčase mal najväčšiu šancu domácich, ale jeho chvíle prišli až v druhom. Dal v ňom dva góly, keď pri oboch si prebral loptu od Kosíka a išiel s ňom na os ihriska a svoje individuálne akcie zakončil ľavou nohou, hoci je pravák. Pripravil aj dobrú šancu pre Častulína, keď mu po rohu prestrčil loptu za obranu.

Michal Gašparík (Trnava) – Zrejme si začína spomínať na svoje lepšie futbalové veci. Bol totiž v zápase veľmi aktívny a neraz zamotal hlavy brániacim súperom. Dal krásny gól z priameho kopu, ktorým vyrovnával na 1:1. A bol aj pri druhom vyrovnávajúcom góle, keď gól padol po ním rozohranom rohovom kope.

Samuel Štefánik (Trenčín) – Tento talentovaný stredopoliar sa opäť dostáva po útlme do formy. V Prešove bol veľmi aktívny, keď chodil do kombinácie po celej šírke ihriska. Pripravil svojím spoluhráčom dve čisté gólové šance, ale zápas rozhodol svojím skvelým individuálnym prienikom, keď prešiel okolo dvoch Prešovčanov a strelil gól.

Karol Mondek (Trenčín) – Ďalší pomerne neznámy hráč z trenčianskej zostavy, ktorého meno si treba zapamätať. Počas celého zápasu bol aktívny, Depetrisovi centrom pripravil gólovú šancu a hlavne mu išla spolupráca so Štefánikom. Strelil nádherný vyrovnávajúci gól a bol aj pri tom víťaznom, keď Štefánikovi ideálne sklepol loptu do behu.

Juraj Piroska (Senica) – Odkedy sa vrátil na Záhorie, tak herne pookrial a tým aj celá Senica. Narazil loptu Kóňovi, ktorý bol faulovaný a Piroska v štýle Panenku premenil pokutový kop. Prihrávkou za obranu rozbehol nebezpečnú akciu hostí a tesne pred koncom zápasu z priameho kopu takmer strhol víťazstvo na stranu Senice.

Útočníci


Ján Novák (Košice) – Košický útočník si zrejme začína spomínať na svoje najlepšie roky, ktoré ho vyniesli až do reprezentácie. Proti Senici predviedol svoju obávanú tvrdú strelu a prepálil všetko, čo mu stálo v ceste. Ale zaznamenal aj gólovú asistenciu, keď ideálne z kraja ihriska nacentroval na Škutku, ktorý na dvakrát skóroval.

Matúš Mikuš (Nitra)
– Nitriansky odchovanec mal dlhodobé zdravotné problémy a vrátil sa do zostavy pred týždňom v Ružomberku. Nitra ťahala sériu piatich prehier a práve gól mladého útočníka ju pretrhol, keď proti Zlatým Moravciam vyrovnával na konečných 1:1. V zápase sa snažil, o čom svedčí aj najšpinavší dres po zápase zo všetkých.

V diskusií vyjadrite svoj názor, či vám niekto chýba a ako by podľa vás mala vyzerať ideálna jedenástka uplynulého kola.