Main Content

PRE TIPUJÚCICH: Kval. MS 2014: Slovensko - Grécko (16.10.)

pondelok, 15. október 2012 15:44 | Autor: Filip Chudý

PRE TIPUJÚCICH: Kval. MS 2014: Slovensko - Grécko (16.10.)
PRE TIPUJÚCICH: Kval. MS 2014: Slovensko - Grécko (16.10.) | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

Slovenská futbalová reprezentácia odohrá svoj štvrtý zápas kvalifikácie MS 2014 v Brazílii. Na bratislavských Pasienkoch nás čaká zápas roka s favoritom skupiny Gréckom. Tento zápas veľa napovie o ďalšom vývoji v skupine.

Slovensko - Grécko

16.9.2012 o 20:30
rozhoduje William Collum (Škótsko)

Piatkový zápas s Lotyšskom nám priniesol povinné tri body, keď sme o víťazstve rozhodli už na začiatku zápasu, ale vlastnými chybami sme dopustili ešte zdramatizovanie zápasu, čo by sa nám stávať rozhodne nemalo. V zápase museli nútene striedať dve naše opory, ale Vladimír Weiss a aj Martin Škrtel budú podľa lekárov schopní proti Grékom hrať. Tento zápas nám ukáže, ako budú ďalej vyzerať naše šance v kvalifikácií. Pretože momentálne majú tri favorizované krajiny po sedem bodov, čo iba zvyšuje dôležitosť tohto priameho zápasu lídrov skupiny. Gréci doma naposledy bezgólovo remizovali s Bosnou a Hercegovinou, čo nám zahralo do kariet.



Ak budeme chcieť zostať aj naďalej na vrchných priečkach našej skupiny, tak musíme byť oveľa efektívnejší a využívať každú šancu. Zvlášť teraz proti Grékom, ktorí sú známi kvalitnou defenzívou a vedia čakať na svoju príležitosť. Preto bude veľmi dôležité, aby sa naši útočníci konečne prebrali. Tréneri musia zvážiť, či je Bakoš naozaj tou správnou voľbou, keďže sa v reprezentácií ešte nepresadil a proti Lotyšsku sa nedostal ani len do šance. Ďalším naším slabým miestom je pravý kraj obrany, kde Pekarík opäť nepresvedčil a navyše bude v tomto priestore hrať Samaras, čo je momentálne zrejme najväčší útočný tromf Grécka. Preto je tu otázka, či nevyužiť radšej defenzívneho poctivca Zabavníka. Na ostatných postoch v našej zostave sa prekvapenia nečakajú.

Gréci oproti ME kompletne vymenili brankársku trojicu, pričom teraz sa spoliehajú hlavne na Karnezisa. Obrane bude chýbať viacero hráčov na čele s kľúčovým stopérom K. Papadopoulosom, čo nám môže pomôcť. Portugalský tréner Grékov Fernando Santos bude mať hlavne problém zložiť stopérsku dvojicu, keď k Papastathopoulosovi stiahne zrejme univerzálneho Katsouranisa. Napravo by mal hrať Torosidis a naľavo Spyropoulos. V strede poľa by mali nastúpiť Maniatis, Tziolis a zrejme aj skúsený Karagounis. K nim pôjde aj niekto z mladšej generácie a najskôr to bude Fortounis. Samaras bude útočiť ako je uňho typické zľava a na hrote by mal nastúpiť Gekas, ktorý rozhodol pred štyrmi rokmi dvoma gólmi o našej prehre v prípravnom zápase, ale verme, že teraz bude strieľať, podobne, ako v najväčšej šanci zápasu proti Bosne a Hercegovine.



Live stream
zo zápasu bude k dispozícií na našej stránke v sekcií Živé prenosy.

Predpokladané zostavy
Slovensko:
Kuciak – Pekarík, Škrtel, Saláta, Breznaník – Sapara, Pečovský – Weiss, Hamšík, Stoch – Hološko
Grécko:
Karnezis – Torosidis, Katsouranis, Papastathopoulos, Spyropoulos – Maniatis, Fortounis, Karagounis, Tziolis, Samaras - Gekas

Ako tipovať
Nemôžeme si dovoliť bezhlavo útočiť, pretože práve na to budú Gréci čakať aj celý zápas. Oni sú totiž v tomto smere asi najlepší na svete. Majú neskutočnú trpezlivosť a súpera dokážu otráviť skvelou organizáciou hry. My by sme ich mali otráviť tvrdou hrou, pretože tú zas nemajú radi oni. Keď si k tomu pridáme našu streleckú impotentnosť, tak sa nedá rozhodne čakať gólová prestrelka. Preto odporúčame tip na to, že v zápase padnú maximálne dva góly. Kurz na to v našej tipovacej lige je 1,59.