Main Content

Elitná zostava 12. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk

pondelok, 8. október 2012 09:50 | Autor: Filip Chudý

Elitná zostava 12. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk
Elitná zostava 12. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

Toto kolo prinieslo iba 9 gólov. Zrejme si mužstvá dávali navzájom na seba veľký pozor, pretože v 1. kole, keď sa stretli tie isté dvojice padlo až 22 gólov. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Michal Šulla (Myjava) – Brankár reprezentačnej „21“ je pred barážovým dvojzápasom s Holandskom v dobrej forme. Proti Žiline síce inkasoval po Pečovského strele, keď pred ním lopta skočila, ale inak bol pre nováčika oporou. Nedovolil skórovať Pichovi, Ceesayova hlavička ho trafila a Akakpovu bez problémov v nadstavenom čase vytlačil.

Obrancovia

Peter Čögley (Trenčín)
– Keď bol pomer hráčov na ihrisku vyrovnaný, tak pripravil jedinú čistú šancu pre hostí. Pri presilovke o jedného hráča si pripísal hlavičkou gólovú asistenciu, a pri presilovke o dvoch hráčov to bol on, kto spätnou prihrávkou našiel voľného Lobotku, a ten presne nacentroval na hlavu neobsadeného Depetrisa, ktorý rozhodol.

Oliver Práznovský (Ružomberok) – Zlaté Moravce v poslednom období boli veľmi produktívne a tak Ružomberok prišiel na ich pôdu predovšetkým brániť. Tento zámer hosťom vyšiel, pretože domácim nedovolili skórovať. V obrane vynikal najviac Práznovský, ktorý umne zastavoval domácich aj na hranici čistoty, zachytával ich prihrávky a vyhrával osobné súboje.

Roman Častulín (Myjava) – Po týždni sa opäť presadil gólovo, keď si skvele nabehol na priamy kop Kuračku a dobrou hlavičkou poslal domácich do vedenia. Hostia zo Žiliny mali síce v zápase prevahu, ale Častulín zachytával ich prihrávky poza obranu a dobrou hrou telom zastavoval Žilinčanov v nábehu do myjavskej šestnástky.

Stredopoliari

Róbert Pich (Žilina) – Hlavne v prvom polčase išla prakticky každá nebezpečná akcia Žiliny cez neho. Hneď na začiatku pripravil šancu pre Mihálika, potom našiel Káčera, ale do zápasových štatistík sa nezapísal ani sám. V Myjave bolo vidieť, že domáci ho mali prečítaného, keďže ho nechali hrať hlavne ľavou nohou, ktorú má slabšiu.

Peter Kuračka (Myjava) – Tento skúsený futbalista, ktorý sa vrátil pred sezónou na rodnú hrudu má v poslednom čase neobyčajnú úspešnosť pri rozohrávaní štandardných situácií. Aj tentoraz po ním zahranom priamom kope sa Myjava presadila gólovo, keď presne našiel hlavu Častulína. Kuračka v zápase rozdal aj ďalšie dobré lopty.

Viktor Pečovský (Žilina) – Pre žilinského dispečera stredu poľa to bol veľmi dobrý týždeň. Dostal pozvánku do reprezentácie, dozvedel sa, že v nej aj bude môcť hrať, pretože udelený trest si už odpykal a v Myjave dal veľmi pekný gól. Presne na polovici ihriska zachytil domácu rozohrávku a po sóle presne spoza šestnástky vyrovnal na konečných 1:1.

Cléber (Nitra) – Nitra prehrala a opäť mala vylúčených hráčov. Dokým bol pomer hráčov na ihrisku vyrovnaný, tak domáci boli lepší. Už na začiatku vysunul Cléber do šance Kroupu, ale gól dal až sám, keď skvele napriahol z priameho kopu. Po vylúčeniach Trenčín otočil zápas, ale Cléber bol stále nebezpečný, a raz sám zamotal hlavy až šiestim súperom.

Útočníci


David Depetris (Trenčín) – Tento argentínsky útočník potrebuje dobré lopty do pokutového územia, pretože v ňom sa cíti najlepšie. Že sa v ňom vyzná ukázal aj v Nitre, keď v prvom polčase ešte síce moc nehrozil, ale už na začiatku druhého jeho tečovaná strela išla do tyče, potom nastrelil aj brvno, aby neskôr svojím gólom rozhodol o víťazstve Trenčína.

Dávid Škutka (Košice) – Košický kanonier sa ukázal aj v domácom zápase proti Trnave, keď rozhodol o zaslúženom víťazstve východniarov. Po rohovom kope Matiča si ideálne nabehol a hlavou rozvlnil sieť. Tesne pred ním mohol tiež hlavou skórovať a dobrú šancu mal aj v prvom polčase, keď v nájazde strieľal vedľa hosťujúcej brány.

Rolando Blackburn (Senica) – Panamský reprezentačný útočník sa postaral o víťazstvo Senice v Banskej Bystrici, keď svojimi dvoma gólmi otočil zápas. Skórovať mohol už v prvom polčase, ale jeho čas prišiel až v druhom. Hneď na jeho začiatku dorazil do siete Babicovu prihrávku a niečo podobné sa zopakovalo aj neskôr, ale to mu už prihrával Diviš.

V diskusií vyjadrite svoj názor, či vám niekto chýba a ako by podľa vás mala vyzerať ideálna jedenástka uplynulého kola.