Main Content

PRE TIPUJÚCICH: Preview 12. kola Corgoň ligy - piatok + TIKET (5.10.)

piatok, 5. október 2012 11:32 | Autor: Filip Chudý

PRE TIPUJÚCICH: Preview 12. kola Corgoň ligy - piatok + TIKET (5.10.)
PRE TIPUJÚCICH: Preview 12. kola Corgoň ligy - piatok + TIKET (5.10.) | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk

Toto kolo otvorí druhú tretinu súťaže. Bude to repríza prvého kola, len tentoraz si mužstvá vymenia výhodu domáceho prostredia. Dnes sú na programe až dve predohrávky. Prinášame vám prehľad k piatkovým zápasom 12. kola Corgoň ligy.



MFK Košice - FC Spartak Trnava

Piatok 5. októbra o 16:30 h
rozhodujú Horváth - Tomčík, Jenčura

Prvou piatkovou predohrávkou bude zápas v košickom Čermeli. Zápas sa odohrá už dnes kvôli tomu, že cez víkend bude metropola východu Slovenska dejiskom svojho maratónu. Košice v minulom kole stratili prvé domáce body v sezóne, keď remizovali so Žilinou 1:1. Trnavčania sa opäť po necelom týždni predstavia na východe krajiny, keď v Prešove podľahli 2:1, pretože opätovne nevyužili výhode presilovej hry. V zápasoch Trnavy padajú červené karty, veď jej súperi ju už videli sedem krát v posledných siedmich zápasoch, ale Trnava je aj tak stále posledná. Košice budú chcieť potvrdiť, že druhé miesto v tabuľke domácich zápasov nie je náhodné a pôjdu zápas vyhrať.

Predpokladané zostavy
Košice: Tofiloski – Ostojič, Kavka, Bašista, Hovančík – Šinglár – Viazanko, Bukata, Matič, Novák – Škutka
Trnava: Filipko – Habánek, Janečka, Gross, Hanzel – Karhan, Čarnota – Ciprys, Sabo, Bicák – Vyskočil




ViOn Zlaté Moravce - MFK Ružomberok

Piatok 5. októbra o 17:30 h
rozhodujú Valášek - D. Hrčka, Bobko

Bude to zaujímavý súboj mužstiev, ktoré v prvej tretine súťaže mali presne opačný osud. Ružomberok sa ukazoval v dobrom svetle hlavne na začiatku súťaže, kedy zbieral body, ale postupne začal strácať paru, a teraz je v tabuľke v zóne ohrozenia. To Zlaté Moravce sa tejto zóne pohybovali práve na začiatku súťaže, ale postupne pridávali, a momentálne je z nich najpríjemnejšie prekvapenie ligy. Noví hráči sa totiž zohrali, čo ukazujú hlavne v posledných zápasoch, v ktorých im to poriadne sype, a tak nečudo, že nastrieľali zatiaľ najviac gólov v sezóne. To Ružomberok má veľký problém s ich strieľaním na ihriskách súperov, kde dal iba dva a nevyhral na nich ani raz.

Predpokladané zostavy
Zlaté Moravce: Kuciak – Pavlenda, Bortel, Pav. Majerník, Chren – Obročník – Orávik, Škvarka, L. Kováč, Žilák – Hodek
Ružomberok: Zich – Maslo, Práznovský, Greššák, Nosek – Nagy – L. Lupták, Serečin, Ďubek, Pekár – Lovás


Náš tiket v tipovacej lige

V dnešnom programe sa dá očakávať hlavne víťazstvo Zlatých Moraviec, ale pozor! Takýmto favoritom bol nedávno doma aj Trenčín, ale Ružomberčania sa ubránili a získali bod za bezgólovú remízu. A hoci aj vo vzájomných zápasoch je lepší Ružomberok, tak budeme veriť domácim. Kurz na ich víťazstvo v našej tipovacej lige je 1,80. Druhý zápas by mal byť vyrovnanejší, ale aj tu budeme viac veriť domácim Košiciam (kurz v našej tipovacej lige je 2,48), pretože Trnava nie je ani zďaleka vo forme a budú jej chýbať navyše dôležití hráči.