Main Content

KOMENTÁR TÝŽDŇA: V Corgoň lige môže každý poraziť každého

pondelok, 1. október 2012 16:14 | Autor: Filip Chudý

KOMENTÁR TÝŽDŇA: V Corgoň lige môže každý poraziť každého
KOMENTÁR TÝŽDŇA: V Corgoň lige môže každý poraziť každého | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

Práve skončený týždeň je definitívne minulosťou, ale aj v ňom sa odohrali zaujímavé udalosti ktoré neobišli ani svet športu. Prinášame vám to najzaujímavejšie čo šport v ňom ponúkol, či už doma alebo vo svete.

Každý môže poraziť každého

Cez víkend sa odohralo 11. kolo Corgoň ligy a ním sa uzavrela prvá tretina súťaže. Každý už hral s každým a rozdali sa karty, s ktorými budú musieť jednotlivé mužstvá hrať. Súťaž je veľmi vyrovnaná a ktokoľvek môže vyhrať nad kýmkoľvek. Bodové rozdiely sú malé, veď za jedenásť kôl je rozdiel medzi prvým Slovanom a poslednou Trnavou jedenásť bodov. Každé jedno víťazstvo má veľkú cenu, pretože posúva mužstvo dopredu. Ale aj tak sa už ukazuje, kto by mal o čo hrať. Predsezónne predpovede napĺňajú Slovan a Žilina, keďže sú na prvých dvoch miestach, ale zaznamenali sme zopár prekvapení. Nečakalo sa hlavne toľko mužstiev v strede tabuľky.

Slovan vedie tabuľku s náskokom troch bodov, ale stratil o čosi viac bodov ako mal, keďže nedokázal vyhrať až päť zápasov. Ako problémové sa stále ukazujú zápasy na ihriskách súperov, kde sa belasým nedarí už dlhodobo. Časom sa vykryštalizovalo, že Slovan má veľkú silu v strede poľa, ktorá rozhoduje zápasy, ale taktiež obrovské diery v obrane, ktoré ho stoja body. Žilina stráca na Slovan tri body, ale nedokázala vyhrať až sedem zápasov, ale ani neprehráva. Po hráčskych zmenách sa zvyšní hráči zdá sa prebrali, ale chýba hráč, ktorý by zápas vedel rozhodnúť. Takého majú Zlaté Moravce, ktorý hosťuje práve zo Žiliny a hlavne vďaka nemu sa ViOn dostal na tretie miesto, ale na začiatku boli na konci.

Pozrite si elitnú zostavu 11. kola Corgoň ligy tu >>>


Aj na príklade Senice je vidieť, čo urobí len malá úspešná séria v tabuľke, keďže  Záhoráci sa dostali z jej konca už za vedúcu trojicu. Trenčín aj naďalej ukazuje dobrý futbal, ale ani v tejto sezóne si jeho hráči neodpustili hluché fázy, hlavne opäť na ihriskách súperov. Košice sa podľa očakávania pod taktovkou Jána Kozáka prebrali, pričom doma sú neporaziteľní, ale vonku neškodní. Aj Myjava potvrdila predsezónne očakávania, že bude osviežením súťaže. V jej zápasoch padajú góly do oboch sietí a jej výsledky sa predpovedajú naozaj ťažko. Banská Bystrica je stále v strede tabuľky, keď chvíľu hrá dobre a vzápätí o čosi horšie.

Prešov taktiež ukazuje dve tváre, ale v jeho podaní je to oveľa markantnejšie. Body zbieral hlavne vtedy, keď futbal ani nehral a iba sa zakopal na vlastnej polovičke, ale v poslednom čase sa zlepšil. Naopak Ružomberok klesá stále hlbšie a iba sa začína ukazovať, že v tejto sezóne bude hrať o záchranu, hoci hlavne v prvej fáze sezóny to jeho neokukaní hráči odmietali. Predposledná je Nitra, ale nebyť neslávne slávneho zápasu s Trnavou, tak by bola v tabuľke určite vyššie, zrejme v prvej polovici. Posledná je prakticky stále Trnava, ktorej nepomáha nič, ani už pravidelné červené karty pre súperov. Je zaslúžene posledná, pretože má najmenej bodov, dostala najviac gólov a najmenej ich dala.

Na titul môže pomýšľať hlavne Slovan, pričom ak dokáže odstrániť svoje slabé stránky, tak by ho mal vyhrať s náskokom. Žilina bude počas sezóny zdá sa budovať nové mužstvo, čo bude prinášať aj naďalej nevyrovnané výkony. Treba veriť, že Zlaté Moravce s Trenčínom si udržia hernú fazónu počas celej sezóny a pridá sa k nim čo najviac mužstiev, pretože takýto futbal chceme u nás vidieť. Niektoré mužstvá sa musia spamätať, inak budú mať v tejto sezóne veľké problémy, ale súťaž bude aj naďalej veľmi vyrovnaná a každý môže poraziť každého.