Main Content

Elitná zostava 11. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk

pondelok, 1. október 2012 17:59 | Autor: Filip Chudý

Elitná zostava 11. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk
Elitná zostava 11. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

Toto kolo uzavrelo prvú tretinu súťaže. Každý už hral s každým a rozdali sa karty. Najlepšie má Slovan a najhoršie Trnava. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Tomáš Belic (Banská Bystrica) – Dlho čakal na svoju šancu v tejto sezóne a hneď sa jej chopil. Už na začiatku zápasu vychytal Peltiera v nájazde, potom si poradil aj s Grendelom, medzitým chytil strelu Halenára. V druhom polčase ukážkovo zneškodnil priamy kop Milinkoviča a nestačil už iba na ďalší nájazd Grendela, ale druhý Peltierov zlikvidoval.

Obrancovia

Patrik Pavlenda (Zlaté Moravce) – Hoci Zlaté Moravce porazili Trenčín vysoko 4:1, tak základom ich víťazstva bola predovšetkým dobrá organizácia hry, ktorá hosťom veľa nedovolila. A pravá strana domácej obrany hosťom nedovolila nič. Pavlenda navyše často podporoval útok a bol to práve on, kto prihrávkou vyzval Škvarku ku gólu.

Jozef Piaček (Žilina) – Žiline chýbal pre vylúčenie v predchádzajúcich zápasoch a do zápasového kolotoča sa vrátil už ako jej kapitán. V Košiciach bol oporným stĺpom žilinskej defenzívy, keď vymazal najlepšieho domáceho strelca Škutku, pričom raz zblokoval zrejme jeho gólovú strelu. Pri jednom rohovom kope hlavičkoval tesne nad.

Norbert Gyömbér (Banská Bystrica) – Na začiatku zápasu bol neúspešný v bežeckom súboji s Peltierom, a hoci ho bránil telom, tak musel ratovať domáci brankár Belic. Lenže odvtedy už neprehral ani jeden súboj. Práve s Peltierom ich absolvoval najviac, ale dokázal zastavovať aj nebezpečné prihrávky Slovana. Nebyť jeho dobrého výkonu, tak domáci by nebodovali.

Roman Častulín (Myjava) – Spoločne s myjavským kapitánom Černáčkom vytvorili veľmi dobrú stopérsku dvojicu, ktorá fungovala aj v Ružomberku, keď domácim nič nedovolila. Častulín odvrátil nebezpečné lopty z jeho priestoru a pridal aj útočný bonus. Stál totiž na správnom mieste a hlavou zaznamenal druhý myjavský gól v zápase.

Stredopoliari

Erik Grendel (Slovan) – Po zápasovom treste sa vrátil do zostavy Slovana a výrazne pomohol k hernej dominancií belasých na ihrisku Banskej Bystrice. Už v prvom polčase sa dostal pred brankára Belica, ale úspešný ešte nebol. V druhom si to všetko vynahradil, keď si hodil loptu do šestnástky, nikto ho nedokázal zastaviť a jeho strela skončila až v domácej sieti.

Peter Sládek (Myjava) – V Ružomberku sa dlho čakalo na prvý gól zápasu, ale dobre rozohraná štandardná situácia Kuračkom znamenala gólový volej, ktorým Sládek odštartoval myjavskú smršť, ktorú ďalej sám režíroval. Neskôr premenil pokutový kop, ktorý pomohol vybojovať dobrou prihrávkou a všetko zaklincoval centrom na gól Kosíkovi.

Michal Škvarka (Zlaté Moravce) – On nielenže bol pri všetkých štyroch góloch Zlatých Moraviec, ale on bol pri každej ich šanci. Momentálne má famóznu formu, a tak do čoho kopne, to mu vychádza. Predviedol ďalší skvelý prienik, ktorý znamenal gól. Pri prvom góle rozohral roh, Hodekovi centroval na tretí a s pomocou žrde Bernáthovi na štvrtý.

Uroš Matič (Košice) – Jeho brat Nemanja, ktorý s ním hrával v Košiciach, a teraz je v Benfice Lisabon, o svojom mladšom bratovi povedal, že je lepší ako on. Uroš Matič sa proti Žiline predviedol už na začiatku zápasu, keď svoje sólo od polovice ihriska zakončil gólom. Počas celého zápasu tvoril domácu hru, skvele si kryl loptu a dobrou strelou mohol dať aj druhý gól.

Jaroslav Diviš (Senica) – V posledných zápasoch má veľmi dobrú formu, čo potvrdil aj v Nitre. V prvom polčase ešte bránu v čistej šanci prestrelil, ale nakoniec sa aj tak stal hrdinom zápasu, keď po Piroskovom vysunutí ukážkovo trafil. Ešte predtým ponúkol on Piroskovi šancu rozhodnúť, keď prenikol a dobre nacentroval.

Útočník

Andrij Ševčuk (Prešov) – Prešov má dlhodobo problém so strieľaním gólov. Proti Trnave prerušil Ukrajinec Ševčuk prešovskú sériu 436 minút bez gólu, keď už nemal problém doraziť loptu do brány. Potom domácim vylúčili Krajníka, Trnava z pokutového kopu vyrovnala, ale už o päť minút Ševčuk ukázal, že vie premeniť aj ťažšie zakončenia na gól a rozhodol zápas.

V diskusií vyjadrite svoj názor, či vám niekto chýba a ako by podľa vás mala vyzerať ideálna jedenástka uplynulého kola.