Main Content

Elitná zostava týždňa slovenskej Tipsport extraligy (22.9.-29.9.)

sobota, 29. september 2012 13:52 | Autor: Dávid Lech

Elitná zostava týždňa slovenskej Tipsport extraligy (22.9.-29.9.)
Elitná zostava týždňa slovenskej Tipsport extraligy (22.9.-29.9.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk, foto SITA

Slovenská hokejová Tipsport extraliga je v plnom prúde. Prinášame vám elitnú zostavu uplynulých siedmich dní podľa redakcie Sport7.sk. Túto rubriku nájdete na našom webe počas sezóny každú sobotu.

Brankár

Robert Slipčenko (Banská Bystrica)  - Uplynulý týždeň bol v extralige mimoriadne štedrý na vysoký počet gólov a takmer žiadny brankár sa nevyhol vyššej porcií inkasovaných gólov. Suverénne najlepšie z toho vyšiel český brankár v službách Banskej Bystrice Robert Slipčenko, ktorý odchytal tri zápasy s celkovou bilanciou 5 inkasovaných gólov a úspešnosťou zákrokov 95,00%.

Obrancovia


Peter König (HK Nitra) (1+3) - Obranca Nitry Petrovi Königovi vyšiel vstup do novej sezóny veľmi dobre a v elitnej zostave týždňa ho vidíme už druhýkrát v rade. Tentokrát  upútal v troch zápasoch proti Žiline, Martinu a Skalici, v ktorých pripísal do štatistík štyri kanadské body za jeden gól a tri asistencie.

Ján Mucha (HKm Zvolen) (3+1) - Skúsený obranca HKm Zvolen napodobnil Königov husársky kúsok z minulého týždňa a ako obranca dokázal vsietiť tri góly, ku gólom pripísal aj jednu asistenciu. To posilnilo jeho sebavedomie a podpísalo sa aj pod výborné výkony, ktoré predvádzal v defenzívnej činnosti.

Útočníci

Marcel Haščák (HC Košice) (3+7) - Strieborný medailista z MS 2012 sa v posledných dňoch „utrhol z reťaze.“ V štyroch zápasoch si na svoje konto pripísal fantastických 10 kanadských bodov, keď sa „vybláznil“ najmä v zápase proti Piešťanom, v ktorom si pripísal 5 gólových asistencií. Jeho skvelá forma pokračovala aj v súbojoch so slovenskou dvadsiatkou (1+1), Trenčínom (1+1) a s  Banskou Bystricou (1+0).

Dušan Pašek ml. (HC Košice) (4+3) - Spoluhráčovi Marcela Haščáka a taktiež jeho kolegovi z tretej formácie Dušanovi Pašekovi sa tiež darilo na výbornú. Pašek dokázal štyrikrát skórovať a k svojim gólom si pripísal aj 3 asistencie, čo ho predurčilo stať sa jedným z troch najlepších útočníkov v nami sledovanom období.

Kamil Brabenec (HKm Zvolen) (2+5) - Český skúsený útočník Kamil Brabenec je spoločne s ďalším forwardom Lukášom Juríkom jedným z hlavných dôvodov prečo sa zvolenskému tímu v úvode sezóny tak darí a prečo je tím spod Pustého hradu lídrom tabuľky. Brabenec si v štyroch zápasoch pripísal na konto 7 bodov za 2 góly a 5 asistencií. Aj jeho spoluhráč Lukáš Jurík sa však blysol skvelým výkonom, keď si pripísal 2 góly a 4 asistencie.
 
Súhlasíte s našou zostavou? Chýba vám v nej niekto? Napíšte názor do diskusie pod článkom!