Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (27.9.)

štvrtok, 27. september 2012 16:30 | Autor: Filip Chudý

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (27.9.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (27.9.) | zdroj: Filip Chudý & Martin Gregor, foto SITA

Hoci sa prestupové obdobie v elitných ligách skončilo špekulácií o prestupoch nie je nikdy dosť. Prinášame vám tie najzaujímavejšie. Rubriku okrem toho tradične dopĺňame o top správy týkajúce sa slovenského futbalu.

Guardiola do Talianska?
Carlo Mazzone, ktorý v minulosti viedol Pepa Guardiolu ako hráča, prezradil, že  41-ročný charizmatický tréner, ktorý sa preslávil najmä ako kormidelník a režisér barcelonskej hry tiky-taka, možno bude v budúcej sezóne viesť jeden z klubov Serie A. Špekuluje sa najmä o milánskych gigantoch AC a Inter.

Neymar do Barcelony? On vraj o ničom nevie.
Posledných 48 hodín sa hovorilo najmä o správe denníka AS, podľa ktorej Neymar prestúpil do Barcelony za 58 miliónov eur. Dnes však škrt “cez rozpočet” tejto špekulácií urobil samotný Neymar, ktorý vyhlásil, že o ničom nevie  a keďže prestup oficiálne nepotvrdil zatiaľ Santos ani Barcelona, vyzerá to tak, že španielsky plátok AS si urobil zo všetkých len dobrý deň.

Kaká do  Galatasarayu?
Turecký klub Galatasaray Istanbul by vraj rád kúpil cez zimu Brazílčana Kaká z Realu Madrid v prípade, že sa mu podarí prebojovať do ďalšej fázy Ligy majstrov. Za 30-ročného záložníka by chceli ponúknuť 30 miliónov eur.

Walcottovi sa možno splní želanie
Theo Walcott pred dvoma dňami podmienil svoje zotrvanie na Emirates Stadium tým, aby dostal záruku, že bude hrávať na hrote útoku. Tam ho včera v ligovom pohári proti Coventry City (6-1) vyskúšal Arséne Wenger a spravil dobre, lebo Walcott strelil 2 góly. Po zápase francúzsky kormidelník Gunners vyhlásil, že ho bude na tento post stavať častejšie, lebo včera hral citujeme úžasne.

Vorm predĺžil
Swansea City si poistilo služby 28-ročného holandského brankára Michela Vorma, ktorý sa dohodol s waleským klubom na novej zmluve s platnosťou do konca sezóny 2015/2016.

Neapol by chcel Centuriona
Agent argentínskeho záložníka Adriana Centuriona vyhlásil, že sa o služby jeho klienta zaujíma okrem iných európskych klubov aj líder tabuľky Serie A SSC Neapol.

Novým trénerom Ukrajiny Pavlov
Novým kormidelníkom ukrajinskej reprezentácie sa stal Mykola Pavlov, ktorý nahradí Olega Blochina. Ten sa totiž rozhodol zobrať funkciu trénera Dynama Kyjev.

O Ibrahima záujem
Vedenie Citizens uvažuje o tom, že pošle na hosťovanie nórskeho 21-ročného záložníka Abdisalama Ibrahima, ktorý sa doposiaľ nedokázal v nabitom tíme Citizens presadiť. Ibrahima by radi videli vo Wigane, Southamptone, Readingu aj Norwichi.

United sa zaujímajú o Strootmana
22-ročný nádejný holandský stredopoliar Kevin Strootman chce cez zimu opustiť PSV Eindhoven. Jeho rozhodnutie nenechalo chladnými skautov Manchestru United, ktorý sa oňho okamžite začali zaujímať. Trhová hodnota Strootmana sa odhaduje na 9 miliónov eur.

Ferguson váha čo s Rooneym
Alex Ferguson má údajne dilemu čo spraviť s Wayneom Rooneym, ktorý sa vrátil do zostavy Manchestru United, po tom ako si doliečil zranený stehenný sval. Ferguson totiž zrejme bude musieť pre jeho návrat rozbiť dobre fungujúcu dvojicu Van Perise – Kagawa.

Wilshere si zahrá už v pondelok
Arséne Weneger potvrdil informácie, podľa ktorých sa chystá návrat Jacka Wilsherea do súťažných zápasov. 20-ročný talentovaný záložník, ktorý laboroval kvôli zraneniu vyše 14 mesiacov, by mal už v pondelok odohrať zápas za rezervný tím Arsenalu a ak bude všetko v poriadku bude preradený na súpisku prvého tímu.

Chelsea môže obhájiť Ligu majstrov, vraví Marin
Mladá letná akvizícia londýnskej Chelsea, Marko Marin, vyhlásil, že The Blues môžu v tejto sezóne vyhrať Premier League aj Ligu majstrov.

NOVINKY O SLOVENSKOM FUTBALE

Ledesma v Slovane
ŠK Slovan Bratislava angažoval v závere letného prestupového obdobia argentínskeho útočníka Leandra Adriana Ledesmu. Dvadsaťpäťročný zakončovateľ sa od uplynulého víkendu pripravuje s belasými a v stredu sa funkcionárom podarilo získať z argentínskej federácie dokumenty potrebné k jeho registrácii na Slovensku. Stopérovi Nicolasovi Gorositovi tak pribudne v Slovane krajan, s ktorým boli v minulosti spoluhráči a obaja pochádzajú so Santa Fe.

Weiss ml. famózne rozhodol

Nováčik talianskej Serie A Delfino Pescara sa dočkal prvého víťazstva v ligovej sezóne. Delfíny ho dosiahli v piatom zápase, keď o ich najtesnejšej výhre 1:0 rozhodol slovenský reprezentant Vladimír Weiss ml. v 86. minúte skvelým gólom. Z ľavej strany ihriska si pri čiare prebral loptu, prešiel s ňou do stredu a približne zo vzdialenosti 25 metrov vymietol pavučiny v bráne Palerma. Video gólu si pozrite tu >>>

MS 2014 v Brazílii na RTVS
Rozhlas a televízia Slovenska získal licenčné práva na vysielanie prenosov zo stretnutí majstrovstiev sveta 2014 z Brazílie. Okrem majstrovstiev sveta získal RTVS aj práva na súboje Pohára konfederácií FIFA 2013, ktorý bude generálkou pre brazílskych organizátorov pred vrcholom štvorročného obdobia. RTVS odvysiela v súvislosti s majstrovstvami sveta aj 33 magazínov.

Všetci štvrťfinalisti sú známi
FK Senica a MFK Ružomberok sa včera pridali k ostatných šiestim corgoňligovým tímom, ktoré sa predstavia vo štvrťfinále Slovnaft cup-u. Seničania pohodlne zvládli svoj duel na trávniku treťoligového Domina Bratislava, keď zvíťazili 4:0. Dramatický druhý stredajší zápas tretieho kola medzi domácim Prešovom a Ružomberkom priniesol penaltovú drámu, po výsledku 1:1 v riadnom hracom čase rozhodol o postupe Liptákov z bieleho bodu Martin Nagy.

Osud Soumaha nejasný
Guinejský futbalista FC Nitra Seydouba Soumah, ktorý má stop na 6 mesiacov sa pripravuje stále so svojimi spoluhráčmi. V Nitre sa ešte rozhodnú, či ho pošlú teraz domov a k mužstvu sa pripojí až v zimnej príprave, alebo s mužstvom ostane až do konca jesennej časti. Je možné, že počas tohto obdobia odíde aj na nejaké skúšky, keďže Nitra by ho chcela v prípade dobrej ponuky predať.