Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (25.9.)

utorok, 25. september 2012 19:43 | Autor: Filip Chudý

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (25.9.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (25.9.) | zdroj: Jakub Vaverka & Filip Chudý, foto SITA

Hoci sa prestupové obdobie v elitných ligách skončilo špekulácií o prestupoch nie je nikdy dosť. Prinášame vám tie najzaujímavejšie. Rubriku okrem toho tradične dopĺňame o top správy týkajúce sa slovenského futbalu.

Neymar vraj do Barcy
Prestup Neymara zo Santosu do FC Barcelona by vraj mal byť hotovou záležitosťou. Vedenie brazílskeho veľkoklubu totiž čoskoro zinkasuje 58 miliónov eur od katalánskej strany. Tento prestup, ktorý sa plánoval až po MS 2014, by bol veľkou senzáciou. Viac informácií tu >>>

Xavimu pripravujú nový kontrakt
Vedenie Barcelony dnes oznámilo, že začalo pracovať na predĺžení zmluvy pre Xaviho Hernandéza. 32-ročný záložník, ktorý je považovaný na svojom poste za absolútnu svetovú elitu, má zmluvu s Barcelonou platnú do konca budúcej sezóny. Nový kontrakt by mal byť až do konca kariéry.

Walcott podpíše, ak dostane záruku
Situácia okolo podpisu novej zmluvy Thea Walcotta s Arsenalom sa mierne vykryštalizovala. Walcott totiž prezradil médiam, že rokovania momentálne nestoja na tom, žeby pýtal vyšší plat, ale na skutočnosti, že chce od vedenia záruku toho, aby nastupoval v útoku a nie na krídle, kde ho Arséne Wenger preradil.

Arsenal musí udržať aj Sagnu
Bacary Sagna je ďalším hráčom, ktorému v budúcej sezóne končí v Arsenale zmluva a tak sa začína špekulovať o tom, či zostane na Emirates Stadium. Dnes vyšla v médiach informácia, podľa ktorej by ho rád získal Inter Miláno.

Liverpool chce Quaresmu
V hľadáčiku FC Liverpool sa ocitol portugalský záložník Ricardo Quaresma, ktoý momentálne pôsobí v Besiktasi Istanbul.

Lescott chce nový kontrakt
Jaleon Lescott priznal, že by rád čo najskôr podpísal s Manchestrom City novú zmluvu a zabezpečil si tak pôsobenie na Etihad Stadium aj na ďalšie obdobie. 30-ročnému stopérovi končí zmluva po budúcej sezóne.

Dragovic do Barcelony?
Podľa denníka AS by mohol Carlosa Puyola na poste stopéra vystriedať v dohľadnej dobe 21-ročný rakúsky talentovaný stopér FC Bazilej Alexsandar Dragovic. Jeho prestup na Nou Camp sa údajne plánuje už počas zimy.

Hitzlsperger možno čoskoro v Evertone
Nemecký záložník Thomas Hitzlsperger, ktorý momentálne trénuje s Evertonom ako voľný hráč, by sa mal  koncom tohto týždňa dozvedieť, či mu klub ponúkne zmluvu. Momentálne jeho výkonnosť na tréningoch dôsledne sleduje kormidelník tímu David Moyes.

Mourinho sa pustil do LFC
Tréner Realu Madrid José Mourinho cez médiá rypol do FC Liverpool, keď sa vyjadril, že momentálny káder The Reds nemá na zisk titulu a veľkým problémom pre mužstvo z mesta Beatles bude aj umiestenie v TOP 4.

Rooney je fit
Kanonier Manchestru United Wayne Rooney sa zotavil z hrôzostrašného zranenia stehna zo zápasu proti Fulhamu a trénerovi Fergusonovi by mohol byť k dispozícii už na najbližší zápas proti Newcastlu United.

Spokojný Pepe
Po včerajšej výhre Realu Madrid nad Rayo Vallecano 2-0 sa stopér Pepe vyjadril, že Madridčanom začala sezóna až včerajším dňom. Po piatich kolách stráca úradujúci majster na svojho veľkého rivala z Barcelony až osem bodov.

Rayo vraj obeťou
Nedeľný elektrický výpadok na štadióne Rayo Vallecano pred zápasom s Realom Madrid bol vraj prácou chuligánov, ba dokonca niektoré španielske médiá priniesli informáciu, že Rayo sa stalo obeťou teroristov. Tieto tvrdenia sú však trochu pritiahnuté za vlasy.

Sklamaný Hodgson
Kouč anglickej futbalovej reprezentácie Roy Hodgson sa vyjadril, že je sklamaný z toho, že John Terry definitívne ukončil reprezentačnú kariéru, kvôli opletačkám s FA. Tak spoľahlivého a skúseného stopéra bude podľa vlastných slov Hodgson hľadať ťažko.

Denisov chce viac
Ruský futbalista Igor Denisov je v Zenite Petrohrad po príchode hviezd Hulka a Witsela nespokojný a vyjadril sa, že by chcel zarábať približne rovnako, ako tieto hviezdy. Či mu však vedenie tímu, kde hrá aj Slovák Tomáš Hubočan vyhovie alebo nie, je momentálne otázne.

Messi chcel loptu
Hádka Lionela Messiho a Davida Villu v zápase s Granadou vraj vznikla preto, lebo argentínsky útočník chcel od španielskeho kolegu presnú prihrávku, no ten volil radšej individuálne zakončenie.

Za prehru môže rozhodca
Tréner FC Liverpool Brendan Rodgers sa vyjadril, že za prehru jeho mužstva v nedeľnom zápase The Reds s Manchestrom United môže predovšetkým hlavný arbiter stretnutia Mark Halsey, ktorý prísne vylúčil domáceho Shelveyho a následne nariadil aj veľmi prísnu penaltu, z ktorej Van Persie vsietil rozhodujúci gól.

Lloris nemá na ružiach ustlané
Letná posila Tottenhamu Hugo Lloris to bude mať v najbližších týždňoch na White Hart Lane veľmi ťažké. André Villas-Boas sa totiž nechal počuť, že momentálne je jasnou brankárskou jednotkou Brad Friedel, ktorý predvádza vynikajúce výkony. Boas zároveň vyhlásil, že by Llorisa zatiaľ nepostavil do brány ani v prípade, že by Friedel spravil nejakú chybu.

NOVINKY O SLOVENSKOM FUTBALE

Šebo sa nedohodol na zmluve
Futbalový útočník Filip Šebo sa nedohodol s vedením Slovana Bratislava na novej zmluve. Súčasná stratí platnosť v decembri tohto roka a 28-ročný zakončovateľ sa po jej vypršaní môže stať voľným hráčom. O Šeba mal po sezóne 2010/11 záujem Hannover, nedávno zasa Austria Viedeň, napokon však zostal v Slovane. V piatok v ligovom súboji s Nitrou skúsený útočník nefiguroval na zápasovej súpiske a možno už v Slovane ani hrať nebude.

Výmena Guba – Zošák?
Futbalové kluby MŠK Žilina a Tatran Prešov sa zrejme dohodli na výmene svojich hráčov. Stredopoliar Štefan Zošák trénuje v Prešove, ale hrať nemôže, pretože Žilina mu nedala povolenie, hoci s ňou už nemá zmluvu. Žilinčania prejavili záujem o prešovského útočníka Dávida Gubu, ktorý sa zrejme bude sťahovať v zime pod Dubeň. Talentovaný útočník je momentálne zranený.

Tomaček do Bulharska?
Slovenský útočník Spartaka Trnava Ladislav Tomaček si urobil minulý rok dobré meno v súboji s Levski Sofia a bulharské kluby si jeho meno poznačili do svojich notesov. Reálny záujem prejavil v minulých dňoch Botev Plovdiv, ale kluby sa nedohodli na financiách. Tomaček zajtra oslávi tridsať rokov a momentálne v Trnave nehráva, čiže je možné, že v zime kluby budú rokovať opäť.

Disciplinárka zasadala
Disciplinárna komisia SFZ dnes mimoriadne zasadala kvôli zápasom Slovnaft cup-u a potrestala obrancu Dukly Banská Bystrica Matúša Turňu zastavením činnosti na 2 súťažné stretnutia. Naopak stopérovi MŠK Žilina Jozefovi Piačekovi a útočníkovi Dukly Banská Bystrica Milanovi Ferenčíkovi DK podmienečne jedno súťažné stretnutie odpustila.