Main Content

Elitná zostava 10. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk

pondelok, 24. september 2012 12:28 | Autor: Filip Chudý

Elitná zostava 10. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk
Elitná zostava 10. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

Toto kolo bolo v znamení domácich, keď vyhrali až päť zápasov, pričom stratili iba dva body za remízu Trenčína s Ružomberkom. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Milan Švenger (Senica)
– Na Záhorie pricestovali rozbehnuté Zlaté Moravce, ale v Senici tvrdo narazili. Český brankár v senických službách v prvom polčase najprv zmrazil úsmev z tváre Žiláka, a potom bravúrne vyrazil aj strelu Škvarku. Na začiatku druhého polčasu predviedol kľúčový zákrok zápasu, keď zoči-voči vychytal Hodeka.

Obrancovia

Nicolas Gorosito (Slovan)
– Slovan ani proti Nitre nemal najpevnejšiu obranu, ale Gorosito odohral dobrý zápas. Trikrát skvele v šanci odstavil telom súperových hráčov, vyhrával nielen defenzívne hlavičky, ale hlavou aj zaznamenal gól po rohu. A svoj podiel má aj na treťom góle Slovana, keď prihrávkou rozbehol akciu, na ktorej konci bol Hlohovský.

Martin Černáček (Myjava) – Kapitán ligového nováčika opäť ukázal, že je platným hráčom nielen pri defenzívnych štandardných situáciách. Hneď na začiatku zápasu totiž otvoril skóre stretnutia, čím dodal pohodu na domáce kopačky. Ale to od neho nebolo všetko, pretože Černáček gólovo aj stretnutie uzavrel, keď opäť stál tam, kde mal.

Peter Čvirik (Trnava)
– Trnava po veľmi diskutovanom zápase v Nitre chcela doma konečne vyhrať. To sa jej nakoniec podarilo, pretože Banská Bystrica bola bezzubá, keď sa nedokázala dostať poriadne ani do domácej šestnástky. Na víťazstvo stačil nakoniec Trnave jediný gól, keď sa Čvirik presadil po rohu hlavou. Bol to iba druhý domáci gól Trnavy v sezóne.

Ricardo Nunes (Žilina) – Žiline chýbal pre zranenie od neúspešného účinkovania v Lige majstrov, ale po svojom návrate sa predviedol až proti Prešovu. Jeho skvelá ľavačka úradovala už na začiatku zápasu, keď po priamom kope nastali  v prešovskej obrane zmätky, ktoré potrestal Paur. Ale Nunes prehovoril aj gólovo, keď z priameho kopu zvýšil na 2:0.

Stredopoliari


Jiří Kladrubský (Slovan) – Zranil sa na začiatku sezóny, ale vrátil sa vo veľkom štýle a ukázal, aký je pre Slovan potrebný. V treťom zápase po zranení si pripísal tretiu asistenciu. Proti Nitre podal veľmi dobrý výkon a rozbehol aj akciu pri štvrtom góle Slovana. Gól ponúkol aj Lukšíkovi, ale ten nedal. Po jeho odchode z trávnika išiel aj výkon Slovana dole.

Jaroslav Černý (Senica) – Dlhšie chýbal Senici pre zranenie a aj proti Zlatým Moravciam sa zranil. Kvôli bolesti členka sa chcel vypýtať aj dole, ale na ihrisku zostal a urobil dobre. Svojou slabšou pravou nohou poistil vedenie domácich, a keď už bolo nachystané jeho striedanie, tak na rozlúčku vykúzlil skvelý gól z priameho kopu, ktorým vymietol pavučiny.

Juraj Halenár (Slovan) – Opäť ukázal, že je to skvelý strelec. Otvoril skóre na góly bohatého stretnutia, keď na milimeter presne poslal loptu od žrde do brány. V zápase sa viackrát pokúšal vysúvať svojich spoluhráčov prihrávkou za obranu, a keď žiadneho z nich voľného nevidel, tak plávajúcou strelou aj uzavrel gólovú porciu zápasu.

Cleber (Nitra) – Na trávniku si veľmi dobre rozumel so Soumahom, po ktorom zdedil post tvorcu hry a počínal si veľmi dobre. Na začiatku skvele nacentroval do šance Kroupovi, Boszorádovi prihral na gól, druhý gól Nitry strelil z priameho kopu a nastrelil v zápase aj žrď, po skvelej individuálnej akcií. Snáď každá akcia Nitry išla cez neho.

Filip Hlohovský (Slovan)
– Zápas proti Nitre mu vyšiel znamenite. Svojím centrom rozbehol prvú gólovú akciu, na druhý gól centroval z rohu, tretí dal sám, keď si štyria hráči Slovana prihrávali loptu pozdĺž celého pokutového územia a Hlohovský si ešte kľučkou aj vylepšil streleckú pozíciu. Bol počas celého zápasu viditeľný, keď si stále pýtal loptu.

Útočník

Lester Peltier (Slovan) – Slovan predviedol proti Nitre najlepší výkon v sezóne a svoj podiel má na tom aj Peltier, ktorý z pravého krídla dopĺňal útok, ale vie hrať aj lepšie. Pri prvom góle zápasu si pripísal asistenciu, keď hlavou predĺžil Halenárovi a sám bol na konci krásnej akcie pri štvrtom góle Slovana, keď nemal problém doraziť loptu do brány.

V diskusií
vyjadrite svoj názor, či vám niekto chýba a ako by podľa vás mala vyzerať ideálna jedenástka uplynulého kola.