Main Content

MS 2010: Americký novinár: "Bol to najvzrušujúcejši zápas, aký som kedy videl"

piatok, 25. jún 2010 15:57 | Autor: Martin Gregor

MS 2010: Americký novinár: "Bol to najvzrušujúcejši zápas, aký som kedy videl"
MS 2010: Americký novinár: "Bol to najvzrušujúcejši zápas, aký som kedy videl"

Senzačné víťazstvo Slovenska nad Talianskom nenechalo chladnými ani amerických novinárov. Na internetovej stránke možno najväčšieho športového portálu na svete ESPN sa vyjadrili vo svojom novinárskom blogu ku skvelému výkonu našich chlapcov.

Prinášame vám ľahký preklad blogu amerického novinára. Pod nim nájdete preklad najzaujímavejších komentárov od zahraničných fanúšikov.

Preklad blogu amerického novinára:

“Nemožné sa stalo skutočnosťou. Slovensko sa kvalifikovalo do druhej fázy futbalových majstrovstiev sveta po tom, čo na začiatku dňa ešte okupovalo poslednú priečku v skupine. Bol to najimpozantnejší, najvzrušujúcejší, najviac nervy drásajúci zápas, aký som kedy zažil. Malá krajina Slovensko vedená veteránom Róbertom Vittekom vyradila Taliansko a dostala sa na vrchol. Toto je tím, na ktorý sme čakali po celý turnaj. Plný energie, srdca a vášne.  Bez diskusie je to najkrajší moment v slovenskej futbalovej histórií, a pravdepodobne nim ostane aj v najbližších rokoch. Ešte stále sa mi trasú ruky pri tom ako píšem tieto riadky. Som totiž vzrušený zo zápasu, v ktorom som videl toľko emócií, hrdosti a pýchy. Videl som trénera Weissa na ihrisku po zápase. Jeho oči boli plné sĺz radosti. Ostatok tímu nepríčetne oslavoval v kruhu, kričal a radoval sa spôsobom, aký som nikdy predtým nevidel. Slováci teraz určíte zapíjajú svoj úspech, práve sa prepísala história.”

Krásne slová od amerického redaktora, ktoré určite pohladili dušu nejedného Slováka. Prečítajte si zopár vybraných komentárov čitateľov tohto článku:

Kamran Khan, Pakistan

Nie som Slovák. Píšem z Pakistanu. Bolo to najkrajších 90 minút tohto svetového šampionátu. Chcem pogratulovať slovenským hráčom k ich výbornej hre. Bol to naozaj nádherný, nervy drásajúci zápas. Toto bol zápas, na ktorý čakali všetci futbalový fanúšikovia po celom svete. Ešte raz gratulujem Slovensku.

Palden z Tibetu

Som z Tibetu a podporujem Slovákov. Bol som nadšený už z výhry Slovenska v kvalifikácií proti Českej republike. Videl som slovenský hokejový tím ako tlačil Kanaďanov na zimných olympijských hrách. Bol som strašne nervózny, keď Taliani skórovali v predĺžení.

Maura z USA


Spomínam si na Petra Dubovského, skvelého slovenského hráča, ktorý tragicky zahynul na dovolenke v Thajsku. Hrával niekoľko rokov v Španielsku a mal obrovský talent. Musel by byť veľmi štastný, keby vedel čo sa stalo.

Stephen Morre z Nového Zélandu


Som hrdý, že Nový Zéland pomohol poslať Talianov späť domov a pomohol slovákom postúpiť do osemfinále. Slovensko do toho! Stále však nechápem tomu, ako mohli hrať Taliani na tomto turnaji tak zle.

Cash z USA


Mal som slovenského šéfa, ktorý bol v práci často krát podráždený, keď sa ho spýtali z kadiaľ pochádza. Spýtal som sa ho, čo sa mu stalo a on mi povedal, že je rozčúlený, pretože nikto nevie, kde je Slovensko. Teraz si už môže byť istý, že svet bude vedieť, kde je Slovensko.

Fred Kalangi z Afriky


Bol to jeden z najkrajších výkonov. Slovensko hralo veľmi inteligentný futbal a bolo neustále nebezpečné.