Main Content

Elitná zostava týždňa slovenskej Tipsport extraligy (14.9.-21.9.)

sobota, 22. september 2012 14:13 | Autor: Dávid Lech

Elitná zostava týždňa slovenskej Tipsport extraligy (14.9.-21.9.)
Elitná zostava týždňa slovenskej Tipsport extraligy (14.9.-21.9.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk, foto SITA

Slovenská hokejová Tipsport extraliga je v plnom prúde. Prinášame vám elitnú zostavu uplynulých siedmich dní podľa redakcie Sport7.sk. Túto rubriku nájdete na našom webe počas sezóny každú sobotu.

BRANKÁR

Tomáš Tomek (ŠHK 37 Piešťany) - Brankár nováčika extraligy z Piešťan inkasoval počas prvých dvoch zápasov sezóny len dva góly a bol v nejednej situácií výraznou oporou svojho mužstva. Predovšetkým vďaka jeho výborným výkonom v bránkovisku patrí celku z Piešťan druhá priečka v tabuľke.

OBRANCOVIA


Jaroslav Špelda (HK Poprad)
- Český bek si pripísal na svoje konto v dvoch zápasoch tri kanadské body za dva góly a jednu asistenciu. Navyše bol veľmi platným hráčom pre svoje mužstvo aj v defenzíve. Vzhľadom na to, že Špelda hrá až v treťom obrannom páre je to veľmi kvalitný počin. Obrancom sa body nezbierajú ľahko.

Peter König (HK Nitra) - Nenápadný obranca sa stal veľmi dôležitým obranným pilierom defenzívy Nitry. 24-ročný zadák sa každým rokom zlepšuje. Je to vidieť na jeho výkonoch a postavení v kádri „corgoňov.“ Z Königa sa stáva obávaný strelec od modrej, keď v troch zápasoch dokázal skórovať trikrát a zaradil sa tak medzi najlepších strelcov – obrancov v lige.

ÚTOČNÍCI

Patrik Svitana (HC Košice) - Košický útočník v dvoch zápasoch extraligy tohto týždňa skóroval trikrát a zaradil sa medzi najväčšie prekvapenia úvodu najvyššej slovenskej hokejovej ligy. Svitana si perfektne porozumel s bratskou dvojicou Richardom a Róbertom Hunom, zaradil sa do prvej košickej formácie a strelil tri góly z celkových piatich gólov košického kádra. Nepochybne jeden z najlepších hráčov uplynulých dní v extralige.

Matej Češík (HC 05 Banská Bystrica)
- 24-ročný šikovný útočník Banskej Bystrice vstúpil do novej sezóny podarene. V troch zápasoch si pripísal na svoje konto 4 body za tri góly a jednu asistenciu. Darilo sa mu predovšetkým v zápase so slovenskou „dvadsiatkou,“ keď dvakrát skóroval a raz asistovala a predovšetkým vďaka jeho veľmi solídnemu výkonu dokázala Banská Bystrica po nepresvedčivom výkone zdolať SR „20.“ Gól dokázal streliť aj v piatkovom stretnutí proti Nitre. Češíkov zásah však body Banskobystričanom nepriniesol.

Lukáš Jurík (HKm Zvolen)
- Lukáš Jurík patrí k  oporám zvolenského mužstva. Potvrdzuje to hneď na začiatku sezóny, keď sa stal správnym lídrom tímu a svojimi výkonmi na ľade ide príkladom ostatným spoluhráčom. 30-ročný stredný útočník si v dvoch zápasoch pripísal 1 asistenciu a tri góly, naviac k tomu pridal veľmi dôležitý gól, keď premenil rozhodujúci samostatný nájazd v zápase proti Žiline (Žilina – Zvolen 4:5gws). Jurík si dokáže udržiavať stabilnú výkonnosť a tak by mal bodovať pravidelne.

Súhlasíte s našou zostavou? Chýba vám v nej niekto? Napíšte názor do diskusie pod článkom!