Main Content

PRE TIPUJÚCICH: Preview 10. kola Corgoň ligy - sobota + TIKET (22.9.)

sobota, 22. september 2012 12:41 | Autor: Filip Chudý

PRE TIPUJÚCICH: Preview 10. kola Corgoň ligy - sobota + TIKET (22.9.)
PRE TIPUJÚCICH: Preview 10. kola Corgoň ligy - sobota + TIKET (22.9.) | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

Po včerajšej predohrávke Slovan - Nitra pokračuje Corgoň liga ďalšími zápasmi. Dnes je na programe zvyšných päť zápasov. Prinášame vám prehľad k sobotným zápasom 10. kola Corgoň ligy.



Spartak Myjava - MFK Košice


Sobota 22. septembra o 15:00 h
rozhodujú Marhefka - Kubačka, Jenčura


Hoci oba kluby delí od seba veľká vzdialenosť, aj tak majú niečo spoločné, obe sú totiž predposledné. Konkrétne Myjava v tabuľke domácich zápasov a Košice v tabuľke zápasov vonku. Obe mužstvá chcú túto nelichotivú bilanciu dnes zmeniť. Domáca Myjava sa pred zápasom rozlúči s už nepotrebnými Zdenom Štrbom a Pavlom Strakom. Naopak ešte na jar nepotrebného Tomáša Bruška opätovne angažovali. Košice sa po týždni opäť predstavia na súperovom ihrisku a veria v prvé víťazstva na ňom. Domácim budú chýbať už dlhodobí maródi Solnička, Neoveský a Duga. V košickom drese nenastúpi Kamil Kuzma, ktorý sa musí doliečiť, keďže nastupoval so sebazaprením.

Predpokladané zostavy
Myjava: Šulla – Siva, Častulín, Černáček, Mrva – Marček, Pet. Majerník – Sládek, Kuračka, Kukoľ – Harsányi
Košice: Tofiloski – Ostojič, Chupáč, Bašista, Sekulič – Šinglár, Hovančík – Viazanko, Karaš, Matič – Škutka


Ako tipovať

Obe mužstvá si chcú dnes zlepšiť svoju bilanciu. Obe budú chcieť hrať futbal, ale nepôjdu na to bezhlavo. Je to ťažký zápas na tipovanie, ale remíza je pravdepodobná. Kurz na ňu v našej tipovacej lige je 3,04.
Zápas ale na náš tiket nezaraďujeme (viď nižšie).



MŠK Žilina - 1. FC Tatran Prešov

Sobota 22. septembra o 17:30 h
rozhodujú Smolák - Vindiš, Borsányi


Obe mužstvá majú na konte dlhé nelichotivé série. Žilina nevyhrala už päť zápasov po sebe, čo si najnovšie odniesol Tomáš Majtán, ktorý je už na hosťovaní v Ostrave. Prešov nestrelil gól už 320 minút, preto Tatran opätovne angažoval Ukrajinca Andrijho Jakovleva, ktorý bude k dispozícií už dnes. Žilina v Banskej Bystrici prekvapila základnou zostavou, v ktorej sa nachádzalo viacero mladých hráčov a tento trend má pokračovať, dokým bude trénerom Frans Adelaar. Ale nad týmto Holanďanom visí Damoklov meč už dlhšie, pretože do Žiliny ani zďaleka nepriniesol sľubovaný ofenzívny futbal. No a ten rozhodne neponúka ani Prešov pod vedením Bulhara Angela Červenkova, skôr je to presný opak.

Predpokladané zostavy

Žilina: Dúbravka – Gergel, Akakpo, Leitner, Nunes – Pečovský – Mihálik, Káčer, Paur, Pich – Guima
Prešov: Jak. Diviš – P. Petráš, Adámik, Krajník, Kolbas – Lipták – Papaj, Adam, Poliaček, Marcin – Ševčuk


Ako tipovať
Bude to zápas o dobíjaní jednej brány, pretože Prešov hlavne betónuje. Ale Žilina nie je v takej pohode, aby vedela ľahko vyhrať, ale ak nevyhrá dnes, tak pod vedením Adelaara asi už nikdy. Kurz na víťazstvo domácich po prvom polčase v našej tipovacej lige je 1,58. Zápas ale na náš tiket nezaraďujeme (viď nižšie).




AS Trenčín - MFK Ružomberok


Sobota 22. septembra o 17:30 h
rozhodujú R. Weiss - E. Weiss, Brendza


Tento zápas sľubuje ofenzívny futbal, pretože obe mužstvá sa ním prezentujú. Trenčín naposledy doma herne rozbil Myjavu, ale zápas zlomil vo svoj prospech až v nadstavenom čase. Ružomberok naopak zaznamenal prvú domácu prehru a navyše prišiel aj o kapitána Tomáša Ďubeka, ktorý dostal trest na tri zápasy. K dispozícií už ale bude útočník Mulumba Mukendi, ktorému zmenili trest na podmienku. Trenčín poslal na hosťovanie gólového hrdinu so zápasu s Myjavou Tomáša Maleca, pretože k dispozícií už bude mať dvojicu ofenzívnych posíl Kubík – Adi. Aj preto to bude mať Ružomberok veľmi ťažké s ukončením štvorzápasovej série bez výhry.

Predpokladané zostavy
Trenčín: Volešák – Čögley, Da Silva, Kleščík, Mazáň – Baéz – Mondek, Lobotka, Diaz, Holúbek – Depetris
Ružomberok: Zich – Maslo, Práznovský, Greššák, Nosek – Nagy – L. Lupták, Serečin, Ďubek, Pekár – Mukendi

Ako tipovať
Domáci sú oveľa lepší na svojej umelej tráve, ktorá im aj dnes určite pomôže. Naposledy Myjavu porazili síce až v nadstavenom čase, ale dnes by mali šance premieňať už skôr. Kurz na víťazstvo domácich v našej tipovacej lige je 1,70. Zápas zaraďujeme aj na náš tiket (viď. nižšie).


FK Senica - FC ViOn Zlaté Moravce

Sobota 22. septembra o 17:30 h
rozhodujú Michlian - Chládek, Slyško


Ďalší zaujímavý zápas, ktorý sľubuje toto kolo. Zlaté Moravce sa dostali do reflektorov slávy, keďže posledné tri nevšedné víťazstvá so skóre 9:1 nečakali ani oni sami. Ale všetky boli absolútne zaslúžené, pretože ViOn podal veľmi dobré výkony. Lenže s tým si na seba uplietli riadny bič, lebo každý od nich bude čakať opäť to isté. Senica síce naposledy vyhrala v Ružomberku, ale dobré výkony u nej stále nevidíme, hoci jej tréner Zdeněk Psotka o ničom inom snáď ani nehovorí. Tak sme zvedaví, či dnes budeme konečne vidieť ten sľubovaný ešte behavejší, kombinačnejší a hlavne krajší futbal, aký Senica predvádzala za predchádzajúceho trénera Stanislava Grigu.

Predpokladané zostavy

Senica: Švenger – Krajčík, Pavlík, Brabec, Wijlaars – Koutný – Černý, Kóňa, Piroska, Blackburn – Jar. Diviš
Zlaté Moravce: Kuciak – Pavlenda, Bortel, Pav. Majerník, Chren – Obročník – Orávik, Škvarka, L. Kováč, Žilák – Hodek

Ako tipovať
Senici sa vo vzájomných zápasoch proti Zlatým Moravciam darí, ale dnes je trochu iná situácia. Zlaté Moravce sú vo forme, preto veríme, že dnes v Senici neprehrajú. Kurz na tip X2 v našej tipovacej lige je 1,73. Zápas zaraďujeme aj na náš tiket (viď. nižšie)




Spartak Trnava - Dukla Banská Bystrica

Sobota 22. septembra o 17:30 h
rozhodujú Vnuk - D. Hrčka, Bóllo


Trnava dosiahla v Nitre víťazstvo v Corgoň lige takmer presne na deň po šiestich mesiacoch a práve taký trest bol aj vynesený z tohto zápasu pre Seydoubu Soumaha. Trnavčania obišli bez trestu, ak teda nerátame ten morálny, keďže veľká väčšina futbalových fanúšikov sa na nich teraz pozerá cez prsty. Nitrania tlak tejto kauzy neuniesli, keď herne prepadli v zápase so Slovanom a teraz bude zaujímavé sledovať, ako to ovplyvní Trnavčanov. Ale ani Banskobystričania nemali iba čistú hlavu, keďže strata dvoch bodov z nadstaveného času proti Žiline na nich tiež zanechala stopy. Trnava je najhorším mužstvom aj na domácom trávniku, naopak Banská Bystrica je momentálne na čele tabuľky zápasov vonku.

Predpokladané zostavy
Trnava: Filipko – Habánek, Janečka, Čvirik, Hanzel – Karhan, Čarnota – Sabo, Vyskočil, Bicák – Mikovič
Banská Bystrica: Boroš – Turňa, Poljovka, Gyömbér, Savič – Hlinka – Brašeň, Považanec, Rejdovian, Hučko – Slančík

Ako tipovať
Trnave sa darí vo vzájomných zápasoch, Banskej Bystrici zas na ihriskách súperov. Trnava doma ešte nevyhrala a dala iba gól a Banská Bystrica absolvovala v sezóne iba dva zápasy, v ktorých padli viac ako dva góly a dnes zrejme opäť góly moc padať nebudú. Kurz na to v našej tipovacej lige je 1,71.Zápas zaraďujeme aj na náš tiket (viď. nižšie)

Náš tiket


Keďže je veľmi ťažko uhádnuť správne všetky tipy, skúsime pre vás vybrať tie najpravdepodobnejšie. Na vašom tikete by nemal chýbať tip na domáce víťazstvo Trenčína, pri ktorom je navyše pekný kurz 1,70. Ak Trenčín zopakuje výkon spred týždňa, tak Ružomberok nemá šancu. Zvyšné štyri zápasy sa predpovedajú ťažšie. Ale v Trnave naozaj iba ťažko čakať gólové hody (kurz 1,71) a Zlaté Moravce v ich súčasnej forme, by mali doniesť zo Senice aspoň bod (kurz 1,73).