Main Content

REBRÍČEK: 10 najproduktívnejších hráčov Corgoň ligy po 8. kole

štvrtok, 13. september 2012 15:05 | Autor: Filip Chudý

REBRÍČEK: 10 najproduktívnejších hráčov Corgoň ligy po 8. kole
REBRÍČEK: 10 najproduktívnejších hráčov Corgoň ligy po 8. kole | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

Po reprezentačnej prestávke už zajtra pokračuje Corgoň liga prvým zápasom 9.kola. Postavenie mužstiev v tabuľke je známe, poradie strelcov je taktiež známe, ale na Slovensku až doteraz nebolo známe poradie asistentov.

Keďže v každej normálnej futbalovej lige je známe aj poradie asistentov, tak sport7.sk sa rozhodol, že to bude známe aj u nás. Exkluzívne zostavil poradie najlepších asistentov, čo prinášame ako jediné médium nielen na Slovensku. Je to zoznam asistencií na góly jednotlivých hráčov, ktoré sa nazbierali od prvého kola nového ročníka. A zároveň sme pre vás pripravili aj rebríček najproduktívnejších hráčov doterajšieho priebehu tohto ročníka Corgoň ligy.

Poradie asistentov Corgoň ligy 2012/2013 po 8. kole

1. Miroslav Barčík (Žilina), Peter Orávik (Zlaté Moravce) – 4 asistencie

3.
Jakub Holúbek (Trenčín), Róbert Pich (Žilina) – 3 asistencie

5.
Martin Pribula (Prešov), Denis Čery, Seydouba Soumah (obaja Nitra), Tomáš Majtán (Žilina), Michal Škvarka, Andrej Hodek (obaja Zlaté Moravce), Kamil Kuzma (Košice), Vlastimil Stožický (Trnava), Mário Almaský (Ružomberok) – 2 asistencie


14. Vladimír Leitner (Žilina), Peter Mazan, Ivan Diaz, Aldo Baez, Karol Mondek, David Depetris, Peter Čögley (všetci Trenčín), Juraj Piroska, Kamil Kopúnek, Filip Lukšík, Erik Grendel, Lukáš Pauschek, Filip Hlohovský, Filip Šebo, Jiří Kladrubský (všetci Slovan), Bolinha, Adrián Candrák, Lukáš Kováč, Patrik Pavlenda (všetci Zlaté Moravce), Andrej Lovás, Tomáš Ďubek, Filip Serečin, Lukáš Lupták (všetci Ružomberok), Matúš Turňa, Marek Hlinka, Michal Pančík, Jakub Považanec, Tomáš Hučko, Radoslav Augustín (všetci Banská Bystrica), Pavol Masaryk, Matej Krajčík, Lamine Diarrassouba, Tomáš Kóňa, Stef Wijlaars (všetci Senica), Peter Ďuriš, Pavol Kosík, Peter Sládek, Michal Dian, Ján Petráš (všetci Myjava), Cléber, Arnold Šimonek, Martin Boszorád (všetci Nitra), Peter Gál-Andrezly, Boris Sekulič, Miroslav Viazanko, Uroš Matič (všetci Košice), Jaroslav Kolbas (Prešov), Ladislav Tomaček (Trnava) – 1 asistencia

Najproduktívnejší hráči Corgoň ligy po 8. kole

  Filip Hlohovský

Klub: ŠK Slovan Bratislava
Počet gólov: 3
Počet asistencií: 1
Produktivita: 4 body

Zo začiatku nenastupoval v základnej zostave, ale časom si v nej našiel miesto, ktoré si obhájil svojou produktivitou. Fanúšikov si získal na svoju stranu, keď dal víťazný gól v Trnave a tí ho zvolili za najlepšieho hráča mesiaca.


  Cléber

Klub: FC Nitra
Počet gólov: 3
Počet asistencií: 1
Produktivita: 4 body

Tento Brazílčan sa vrátil na naše trávniky a opäť dokazuje, že má skvelú ľavačku, keď ňou dáva góly a aj dobre prihráva. Na ihrisku si rozumie hlavne so Soumahom a ich spolupráca prináša góly a fanúšikovia majú o zábavu postarané.

  Peter Sládek

Klub: Spartak Myjava
Počet gólov: 3
Počet asistencií: 1
Produktivita: 4 body

V minulej sezóne bol produktívny v druhej lige a teraz to ukazuje aj v najvyššej súťaži. Hlavne v posledných zápasoch sa vyprofiloval na jasne najdôležitejšieho hráča myjavskej ofenzívy a jeho góly priniesli aj historické víťazstvá.

  Miroslav Barčík

Klub: MŠK Žilina
Počet gólov: 1
Počet asistencií: 4
Produktivita: 5 bodov

Žilinskému kapitánovi nevedia prísť vlastní diváci na chuť. Nadávajú na neho, že spomaľuje hru a zle prihráva. Ale štatistika asistencií hovorí niečo iné, keď sa v nej delí o prvé miesto. Podobne ako u Picha, keď prestal bodovať, prestala Žilina vyhrávať.

  Tomáš Ďubek

Klub: MFK Ružomberok
Počet gólov: 4
Počet asistencií: 1
Produktivita: 5 bodov

Pred sezónou mu povedali, že v Ružomberku už nemá miesto. Po krátkom čase si to ale pod Čebraťom rozmysleli a urobili dobre. Ďubek ako správny kapitán ťahá svoje mužstvo nielen rečami, ale aj výkonmi, keď pomáha hlavne gólmi.

  Seydouba Soumah

Klub: FC Nitra
Počet gólov: 4
Počet asistencií: 2
Produktivita: 6 bodov

Tento guinejský loptový virtuóz nehrá tak dobre ako počas jarnej časti súťaže, ale paradoxne teraz je oveľa produktívnejší. Jeho góly padajú väčšinou po individuálnej akcií, ale už sa naučil aj občas prihrať, ale stále má rezervy.

  Dávid Škutka

Klub: MFK Košice
Počet gólov: 6
Počet asistencií: 0
Produktivita: 6 bodov

Tohto hrotového útočníka polial tréner Kozák asi živou vodou. Ešte nedávno ho košickí diváci posielali do horúcich pekiel, ale teraz ho nosia na rukách. Škutka sa strelecky prebral, pretože doterajších šesť gólov je veľmi dobrá vizitka.

  Róbert Pich

Klub: MŠK Žilina
Počet gólov: 4
Počet asistencií: 3
Produktivita: 7 bodov

Sypalo mu to hlavne na začiatku sezóny, keď ho súperi nevedeli ubrániť. Ale už ho bránia dôslednejšie, keď si dávajú pozor na jeho silnú pravačku. Ako náhle sa zasekol Pich, tak odvtedy už Žilina nevyhráva, čo trvá už štyri zápasy.

  Andrej Hodek

Klub: ViOn Zlaté Moravce
Počet gólov: 5
Počet asistencií: 2
Produktivita: 7 bodov

Skúsený 31-ročný útočník je pre Zlaté Moravce prakticky nenahraditeľný. Vie zakončovať všetkými spôsobmi, čo najlepšie demonštroval v Trnave, ktorú rozobral svojím hattrickom. Ale vie aj na góly prihrávať, čo dokazujú jeho dve asistencie.

  David Depetris


Klub: AS Trenčín
Počet gólov: 10
Počet asistencií: 1
Produktivita: 11 bodov

Argentínsky útočník dokazuje v tomto ročníku, že je to hráč, ktorý sa vyzná v pokutovom území. Jeho desať gólov v ôsmich zápasoch je toho najlepším dôkazom. Aj keď ho spoluhráči skôr hľadajú prihrávkami, tak aj on si pripísal aspoň jednu asistenciu.

Za touto najlepšou desiatkou nasledujú tiež štvorbodoví Škvarka (2+2), Holúbek (1+3) a Orávik (0+4). Je zaujímavé, že tri body majú na svojom konte iba štyria hráči Šebo, Masaryk, Kóňa a Serečin so zhodnou bilanciou 2+1. Zvyšní hráči majú na svojom konte zatiaľ menej bodov.

V diskusií vyjadrite svoj názor, či ste prekvapený doterajšou produktivitou hráčov a od koho ste čakali prípadne viac.