Main Content

WIMBLEDON - Ženy: Rybárikovej tesná prehra s Rezaiovou

utorok, 22. jún 2010 22:30 | Autor: TASR

Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková sa rozlúčila s účasťou vo dvojhre na treťom grandslamovom turnaji sezóny Wimbledone v Londýne (21. júna - 4. júla, celková dotácia 13,725 milióna libier, tráva) už v 1. kole. Nenasadená Slovenka v utorkovom podvečernom súboji nestačila na osemnástku žrebu, Francúzku Aravane Rezaiovú a podľahla jej v trojsetovom boji za 125 minút 7:6 (8), 2:6, 5:7.

Rybárikovej neposunulo k víťazstvu ani 9 es, celkovo 41 víťazných úderov a odvážny výkon proti francúzskej favoritke. V prvom sete sa dostala zo stavu 2:5 a piatich setbalov súperky v tajbrejku až k víťazstvu 10:8. V druhom dejstve ťahala za kratší koniec /2:6/, no v treťom bola blízko prekvapeniu. V ôsmom geme pri podaní súperky mala dve brejkové šance zvýšiť na 5:3, ale zostalo len pri nich. Napokon v jedenástom geme stratila servis a Rezaiová už potom čistou hrou zakončila zápas.

Zverenkyňa Mojmíra Mihala Rybáriková (63. v rebríčku WTA Tour) ani do tretice neprekročila prah 1. kola vo Wimbledone, no teraz mala objektívne veľmi ťažkú súperku. Rezaiová (20. v renkingu) je jednou z najprogresívnejších hráčok súčasnosti. Dvadsaťtriročná Francúzka je šampiónkou z novembrových "malých MS" WTA Tour na Bali, víťazkou májového turnaja na antuke v Madride a z minulého týždňa semifinalistkou na tráve v Birminghame.

Dvojhra žien - 1. kolo:
Aravane Rezaiová (18-Fr.) - Magdaléna Rybáriková (SR) 6:7 (8), 6:2, 7:5 za 125 minút