Main Content

Rafaela Nadala trápi zranenie, nezahrá si ešte dva mesiace

utorok, 4. september 2012 15:00 | Autor: TASR

Španielsky tenista Rafael Nadal bude pre pretrvávajúce problémy s ľavým kolenom pauzovať ešte minimálne nasledujúce dva mesiace.

Pre zdravotné komplikácie absentuje na kurtoch od prehry v 2. kole Wimbledonu s Čechom Lukášom Rosolom.

Vynechal olympijské hry v Londýne a nehrá ani na súčasnom US Open v New Yorku. Španielsku nepomôže v semifinále Davisovho pohára proti USA:

"Stále sa zotavujem a vrátim sa, až keď bolesť úplne ustúpi. Vynechal som olympijský turnaj a US Open, dva najdôležitejšie turnaje pre mňa v tomto roku. Skutočne sa chcem vrátiť a hrať, ale mám za sebou už množstvo rokov na tenisovom okruhu a moje koleno i telo potrebujú pauzu," uviedol na svojom webe Nadal.

Posledný turnaj tejto sezóny sa začína 5. novembra v Londýne. Nadal by šampionát ATP mohol stihnúť, Španielom by v prípade postupu mohol byť k dispozícii aj vo finále Davisovho pohára.

Dvadsaťšesťročnému húževnatému ľavorukému Malorčanovi sa po zisku už siedmeho titulu na Roland Garros v Paríži 'ozvali' kolená, aj napriek problémom nastúpil na grandslamový Wimbledon. Po jeho skončení mu lekári zistili tendinitídu a odporučili pätnásťdňový oddych.

Nadal zrušil prestížnu exhibíciu proti Srbovi Novakovi Djokovičovi, ktorá sa mala uskutočniť 14. júla na futbalovom Štadióne Santiaga Bernabéua v Madride, a veril, že bude do olympijských hier v poriadku. Jeho liečba sa už natiahla na vyše dva mesiace. Bližšie podrobnosti o stave tenisu budú známe v utorok po tlačovej konferencii v Barcelone.

© WEBNOVINY