Main Content

Elitná zostava 8. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk

pondelok, 3. september 2012 15:55 | Autor: Filip Chudý

Elitná zostava 8. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk
Elitná zostava 8. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

Po 8. kole je na čele tabuľky stále Slovan, ale už so štvorbodovým náskokom. Posledná je stále Trnava a po víkende aj s päťgólovým prídelom. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Martin Dúbravka (Žilina) – Žilina nevyhrala v treťom domácom zápase v sérií, ale môže byť rada, že si nepripísala druhú prehru po sebe. Za to môže predovšetkým vďačiť svojmu brankárovi. Dúbravka totiž za stavu 0:1 na dvakrát bravúrne vychytal Soumaha, čím udržal mužstvo v zápase a už o malú chvíľu vyrovnával Leitner na konečných 1:1.

Obrancovia

Boris Godál (Trenčín) – Trenčín bol v Senici celý zápas lepším mužstvom, ale odviezol si iba bod. Godál sa vrátil po zranení do zostavy a pravú stranu uzamkol, keď Senica tadiaľ neurobila prakticky akciu. On navyše podporoval útok a hlavne Depetrisovi pripravil šance, ktoré mohli priniesť Trenčínu zaslúžené víťazstvo.

Oliver Práznovský (Ružomberok) – Ružomberok podal proti Slovanu sympatický výkon, ale body mu to neprinieslo. Mohla za to nízka efektivita ofenzívnych hráčov pri zakončení, veď jediný gól hostí dal stopér Práznovský, ktorý druhou hlavičkou mohol tesne pred koncom aj vyrovnať. V obrane podal tiež dobrý výkon, keď ani jeden gól Slovana nešiel cez neho.

Milan Bortel (Zlaté Moravce) – Tento dubnický odchovanec odišiel v mladom veku skúsiť šťastie do Talianska. Tam sa cez menšie kluby dostal až do Catanie, ale v nej sa nepresadil. V lete ho angažovali Zlaté Moravce a v Trnave podal veľmi dobrý výkon, keď domácich nepustil ani len do šance, lebo dobre čítal hru a v osobných súbojoch bol bezchybný.

Stredopoliari

Peter Orávik (Zlaté Moravce) – V Trnave si na svojej pravej strane robil, čo chcel. Dobre bránil a naopak pre domácich bol neubrániteľný. Dostal sa aj do zakončení, ale gól mu dopriaty nebol. Ale opäť ukázal, že má skvelý center, keď svojím spoluhráčom pripravil dva góly, ktoré uzavreli skóre a zrodil sa trnavský debakel.

Michal Škvarka (Zlaté Moravce)
– Zlaté Moravce dominovali nad Trnavou hlavne v strede poľa a Škvarka v ňom držal dirigentskú paličku. On rozbehol akciu pred prvým gólom, skvele sa predribloval k tretiemu gólu a rozbehol aj akciu pred štvrtým gólom. Celý zápas robil, čo mu napadlo a domáci si na neho iba pozerali.

Vratislav Gajdoš (Nitra) – Hosťujúca Nitra bola v Žiline v prvom polčase lepšia, pretože jej stred poľa pracoval veľmi dobre a pri všetkom nebezpečnom bol Gajdoš. Po jeho rohu trafil Šimonek brvno, sám strieľal nebezpečne tesne vedľa a zobral na seba zodpovednosť pri pokutovom kope. V druhom polčase hostia často kombinovali v štýle tiki-taka.

Michal Dian (Myjava)
– Domáci boli proti Prešovu od začiatku zápasu lepší, ale stále tomu niečo chýbalo. Až prišiel po hodine hry na trávnik Dian a už o pár sekúnd prihral Sládekovi na otvárací gól zápasu. O desať minút pridal gólovú poistku sám, keď krásne technicky obstrelil hosťujúceho brankára spoza pokutového územia.

Juraj Hovančík (Košice) – Košice po výprasku v Nitre sa zamerali hlavne na to, aby nerobili veľké defenzívne chyby. A príchod Hovančíka do stredu poľa to vyriešil. Banskej Bystrici prerušoval umne akcie a sám zápas rozhodol víťazným gólom, keď si ideálne nabehol na center Matiča a nezadržateľne hlavou skóroval.

Útočníci

Peter Sládek (Myjava) – Aj proti Prešovu ukázal, že je to hlavný myjavský tromf. Od začiatku zápasu bol viditeľný, keď sa snažil o prieniky a často aj o streľbu. V druhom polčase si ideálne nabehol na Dianovu prihrávku a otvoril skóre stretnutia, čím prakticky definitívne rozhodil, že bezzubí hostia si neodvezú ani bod.

Andrej Hodek (Zlaté Moravce) – Zápas v Trnave mu vyšiel parádne. Skóre otvoril už v tretej minúte, keď si ideálne nabehol na center Candráka. Pri druhom góle využil prihrávku L. Kováča a svoj hattrick zavŕšil po ideálnom centri Orávika pred bránu. Dokonca mohol pridať aj viac gólov, lebo domáci si s ním nevedeli vôbec poradiť.

V diskusií vyjadrite svoj názor, či vám niekto chýba a ako by podľa vás mala vyzerať ideálna jedenástka uplynulého kola.