Main Content

MS 2010: Český brankár Kinský sa nepriamo zastal trénera Weissa

utorok, 22. jún 2010 15:45 | Autor: Martin Gregor

MS 2010: Český brankár Kinský sa nepriamo zastal trénera Weissa
MS 2010: Český brankár Kinský sa nepriamo zastal trénera Weissa

Vulgarizmy na adresu novinárov slovenských médií z úst trénera Vladimíra Weissa st. sú momentálne hlavnou témou mnohých diskusií na Slovensku, ktoré v týchto dňoch žije futbalovou horúčkou.

Našich reprezentantov čaká vo štvrtok od 16-tej hodiny najdôležitejší zápas v ich kariére proti Taliansku. V prípade víťazstva by sme mohli postúpiť do osemfinále majstrovstiev sveta. Obrovský úspech je teda na dosah. Kauza „Weiss verzus novinári“ však určite neprispela už teraz dosť vybičovanej atmosfére v našom tíme.

Pokiaľ neviete o tom, čo sa medzi Weissom a novinármi vlastne stalo prečítajte si najprv tieto dva články:

- Tréner Weiss sa neovládol po otázke jedného z novinárov
- MS 2010: Slovenský národ stojí po škandále pri trénerovi Weissovi

Český internetový denník Idnes.cz, ktorý zverejnil video tohto incidentu ako jedno z prvých médií urobil krátke interview na túto tému s českým bývalým reprezentačným brankárom Antonínom Kinským. Ten bol svojho času Weissovým zverencom v tíme Saturn Moskovská oblasť a tak ho veľmi dobré pozná.
 
“Čo má na srdci, to dáva okamžite najavo“ začal rozhovor o trénerovi našej reprezentácie skúsený 35-ročný brankár. Keď sa Kinský dozvedel o Weissovom konflikte s novinárom slovenskej televízie TV Markíza a s novinárom denníka SME reagoval: „Je pravda, že tréner Weiss je dosť impulzívny človek. Avšak takého, akého ho ukázali v pondelok pred novinármi som ho osobne nikdy nezažil.”
 
Kinský ďalej charakterizoval Weissa ako človeka, ktorý futbalom naozaj žije. „Weiss je do futbalu šialene zapálený, dokázal by preň obetovať snáď úplne všetko. Povedal by som, že takých bláznov do futbalu v dobrom slova zmysle moc nie je.“

Bývalý český reprezentačný brankár pre denník Idnes.cz ďalej povedal, že Weiss sa snaží vychádzať so všetkými hráčmi, ktorých trénuje. “Dokáže mužstvo stmeliť tak, aby všetci ťahali za jeden povraz. Veľakrát si s nami išiel posedieť, aby bol k nám bližšie, vedel sa nás aj zastať. Na druhú stranu vyžadoval od každého stopercentný prístup, nerozlišoval hráčov na mladých a starých, vždy bola u neho rozhodujúca forma, bol proste spravodlivý. Niektorí moji spoluhráči naňho dodnes spomínajú ako na najlepšieho trénera v ich kariére.”

Kinský sa vyjadril v závere rozhovoru ešte raz k Weissovmu incitentu s novinármi: “Weissa neospravedlňujem, ale kvôli tomu, že viem, že je výbušný viem si ten výbuch dobre predstaviť. Dokonca sa mi to k nemu hodí. Vie urobiť poriadnu búrku, párkrát sme to v Saturne zažili. Pochopiteľne si v takých okamihoch nebral pred ústa servítky, ale prehnane vulgárny tiež nebol. Je ťažké sa k tomu vyjadrovať, keď neviem, aká bola na tej tlačovke atmosféra, možno stačili dve tri slová, ktoré by inokedy ignoroval, ale teraz ho vytočili. Takého Weissa, akého mi popisujete ja nepoznám.“

Kompletný rozhovor so skúseným českým brankárom Antoninom Kinským nájdete na stránke Indes.cz na tejto adrese:http://fotbal.idnes.cz/impulzivni-weiss-poradnou-bourku-udelat-umel-vzpomina-brankar-kinsky-1mq-/ms-fotbal-2010.asp?c=A100622_090857_ms-fotbal-2010_mn