Main Content

MS: N. Zéland vrátil Slovensku postupovú nádej, musíme zdolať Taliansko!

nedeľa, 20. jún 2010 18:52 | Autor: Martin Gregor

To čo nám Nový Zéland v utorok vzal nám v nedeľu aj s úrokmi vrátil. Ich dnešné nečakané bodové ťaženie proti favoritovi skupiny z Talianska (remíza 1:1) vrátilo Slovensku reálnu postupovú nádej!

"Stačí" zdolať Talianov a dúfať, že v zápase Paraguaj – Nový Zéland potvrdí Paraguaj úlohu veľkého favorita a zápas neprehrá. Ak by sa oba predpoklady splnili Slovensko postúpi do osemfinále z druhého miesta.
 
To či si slovenskí reprezentanti vôbec zaslúžia takúto šancu je po ich chabom výkone s Paraguajom otázne. Nebuďme však neprajníci, veď ak náhodou využijeme túto priazeň osudu napokon budeme všetci spoločne oslavovať. Je iróniou, že v súboji o postup sa stretneme práve s Talianskom, európskym tímom, ktorého herný štýl nám bude určite najviac vyhovovať. Do karát by nám malo hrať aj to, že ani Talianom by na postup nemusela stačiť remíza. Keďže sa budú oba zápasy hrať v rovnakom čase "Squadra azzura" nebude môcť špekulovať a bude musieť hrať proti Slovensku ofenzívne. Naši sú v pozícií kedy nemôžu už nič stratiť a môžu len získať. Súboj, ktorý mal byť pred dvoma hodinami len zápasom o česť slovenského futbalu sa stáva zrazu zápasom roka (či dvadsaťročia?). Dajme našim ešte šancu a verme, že poslednú príležitosť na reparát využijeme!