Main Content

KOMENTÁR TÝŽDŇA: Slovenská rozprávka o dvoch polčasoch

pondelok, 20. august 2012 17:54 | Autor: Filip Chudý

KOMENTÁR TÝŽDŇA: Slovenská rozprávka o dvoch polčasoch
KOMENTÁR TÝŽDŇA: Slovenská rozprávka o dvoch polčasoch | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

Práve skončený týždeň je definitívne minulosťou, ale aj v ňom sa odohrali zaujímavé udalosti ktoré neobišli ani svet športu. Prinášame vám to najzaujímavejšie čo šport v ňom ponúkol, či už doma alebo vo svete.

Slovenská rozprávka o dvoch polčasoch

Do tretice všetko dobré platilo aj v prípade trénerského dua Griga – Hipp. Po dvoch májových prehrách bez streleného gólu, sme išli do dánskeho Odense s vierou, že sa dobre naladíme na začiatok kvalifikácie MS 2014 v Brazílii. Tréneri nominovali káder, v ktorom sa nachádzali hráči, s ktorými prakticky počítajú na začiatok kvalifikácie. Zápas mal poslúžiť aj na nájdenie vhodných alternatív na problematické posty. A skutočne tento zápas našim trénerom ukázal oveľa viac, ako pred ním sami dúfali. Videli totiž absolútne všetko, čo potrebovali a po ňom majú v hlavách veľmi veľa informácií, ktoré musia rozanalyzovať a vyvodiť z nich správne rozhodnutie.

V prvom polčase nastúpila podľa nich v tej chvíli ideálna zostava, ktorá si mala potvrdiť oprávnenosť svojho zloženia. Lenže bola to hrôza! Márne by sme hľadali za posledné roky, tak slabý výkon našej reprezentácie, bez čo i len ohrozenia pokutového územia súpera. Dánsky brankár Stephan Andersen si mohol nerušene prečítať aspoň jednu rozprávku od miestneho rodáka a svojho slávnejšieho menovca Hansa Christiana Andersena. Ako správne poznamenal Stanislav Griga, tak vystriedať by si zaslúžilo osem hráčov. Keďže taká kvóta povolená nebola, nezostávalo nič iné, len vyčistiť chlapcom žalúdky hubovou polievkou.

Druhý polčas bol o poznanie lepší, ale ani ten nebol dokonalý. Naši sa síce zlepšili, ale treba povedať, že Dáni nemali v tej chvíli na ihrisku ani zďaleka svoju najlepšiu zostavu. Najviac potešiteľnou správou je, že sme boli dokonale efektívny a všetky góly padli po jednoduchým a účinných akciách, ktoré neboli dielom náhody. Víťazstvo rozhodne teší, ale výkon mužstva sa musí zlepšiť! Taktiež si nemôžeme dovoliť robiť chyby, akú previedol Hubočan, lebo na medzinárodnej scéne sa také okamžite trestajú. Ku cti petrohradskému stopérovi slúži, že hoci hral do tohto momentu zle, tak sa prebral a s pribúdajúcim časom patril k najlepším na ihrisku.

Po polčase sa zlepšila aj hra nášho stredu poľa. Opäť nevýrazného Kucku vystriedal Pečovský a bolo to lepšie. Len je škoda, že sme si toto zloženie neotestovali proti silnejšiemu zoskupeniu Dánov. Pretože Zimling ukázal, že ME neboli náhoda a opäť na ihrisku počas prvého polčasu kraľoval. Poslednou potrebnou skladačkou bol nájdený útočník. Jakubko skóroval hneď po príchode na ihrisko a mužstvo si s ním rozumelo. Ďalšou dobrou správou je, že Vittek sa vrátil v klube rovno do základnej zostavy a cez víkend hral, pričom Saparu mal v línií pod sebou. Táto klubová spolupráca mám môže priniesť sladké ovocie, keďže Sapara sa vrátil do reprezentácie vo veľkom štýle.

Úplne novou tvárou bol Pauschek, ktorý rozhodne nesklamal a v reprezentácií bude zdá sa ešte veľmi potrebný. Pretože nepresvedčil Pekarík, u ktorého sa to stáva v poslednej dobe pravidlom. Zloženie oboch krajov obrany, tak bude na začiatku kvalifikácie otázne. Ale naši tréneri dostali potrebné informácie, pretože videli všetky naše slabiny a musia ich za veľmi krátky čas odstrániť. V rodisku slávneho rozprávkara sme zažili rozprávku o dvoch polčasoch, ale v kvalifikácií budeme potrebovať iba výkon z druhého dejstva. Nech je preto prvý polčas varovaním a druhý naštartovaním na cestu do Brazílie.
 

Odporúčané články