Main Content

PRE TIPUJÚCICH: Preview 6. kola Corgoň ligy - sobota (18.8.)

sobota, 18. august 2012 13:03 | Autor: Filip Chudý

PRE TIPUJÚCICH: Preview 6. kola Corgoň ligy - sobota (18.8.)
PRE TIPUJÚCICH: Preview 6. kola Corgoň ligy - sobota (18.8.) | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk

Po medzištátnom zápase Dánsko – Slovensko pokračuje Corgoň liga ďalším ligovým kolom. V dnešnom programe sa odohrá päť zápasov, ktoré sa začnú v troch časoch. Prinášame vám prehľad k sobotným zápasom 6. kola Corgoň ligy.



Spartak Myjava - Dukla Banská Bystrica


Sobota 18. augusta o 16:00 h, rozhodujú Vnuk - Bednár, Borsányi


V úvodnom zápase tohto kola sa domáca Myjava pokúsi o historicky prvé víťazstvo v najvyššej súťaži. Nováčik si síce nepočíta zle, ale chudobné dva body na konte prinútili aj jeho vedenie k činom. Myjava angažovala z českých Teplíc slovenského univerzála Mateja Sivu. Toho si pamätáme z našich trávnikov v drese Ružomberka predovšetkým ako pravého obrancu, a práve na tento post s ním aj prioritne rátajú. Peter Ďuriš sa tak môže vrátiť do stredu poľa. Banská Bystrica naposledy v Nitre zmenila štýl hry, keď kvôli technickým hráčom Nitry prehustila stred poľa. Teraz sa ale zrejme opäť vráti k hre s dvomi útočníkmi, pretože Fabián Slančík si dobrými výkonmi v drese „21“ vyslúžil ocenenie najlepšieho útočníka Lobanovského memoriálu, a tým si vypýtal nomináciu do základnej zostavy.

Predpokladané zostavy
Myjava: Solnička – Siva, Častulín, Černáček, Mrva – Pet. Majerník, Štrba – Ďuriš, Kuračka, J. Petráš – Sládek
Banská Bystrica: Boroš – Turňa, Poljovka, Gyömbér, Savič – Brašeň, Považanec, Hlinka, Hučko – Slančík, Ferenčík

Ako tipovať
Myjava už potrebuje víťazstvo ako soľ. Po poslednom domácom zápase s Nitrou prišla aj skepsa, ale teraz už domáci nič také zažiť nechcú. Futbalu obetovali veľa a zaslúžili by si, aby premiérové víťazstvo dosiahli doma. Kurz na víťazstvo domácich v našej tipovacej lige je 2,64.



Tatran Prešov - FC Nitra

Sobota 18. augusta o 17:30 h, rozhodujú Matúš - T. Somoláni, Bobko

Na Šariši to bude veľmi zaujímavá konfrontácia dvoch mužstiev, ktorým by malo dnešné prostredie vyhovovať. Prešov v tejto sezóne vyhral oba domáce zápasy, keď v nich neinkasoval ani gól a z ihrísk súperov si nepriniesol nič navyše. Naopak Nitre sa už dlhodobo darí viac v cudzom prostredí, keď aj v tejto sezóne to dokazuje priebežným prvým miestom v tabuľke hosťujúcich zápasov. Nitra po počiatočných problémoch stabilizovala zostavu, keď v nej nastúpila na posledné tri zápasy a dôvod na zmenu nebude zrejme ani dnes. To Prešov ešte optimálne zloženie hľadá a je možné, že priestor dostanú aj hráči, ktorí nemohli v predchádzajúcich týždňoch hrať. 

Predpokladané zostavy
Prešov: Jak. Diviš – P. Petráš, Adámik, Krajník, Kolbas – Lipták – Marcin, Katona, Poliaček, Pribula – Guba
Nitra: Chudý – Szabó, Struhár, Kolmokov, Mičic – Šimončič, Gajdoš –  Čery, Soumah, Cleber – Šimonek


Ako tipovať
Za posledné dve sezóny sa nestalo, aby vo vzájomných zápasoch jedno mužstvo vyhralo o viac ako gól. To ukazuje vyrovnanosť a dnes to zrejme nebude inak. Remíza sa zrodila v polovici zápasov a možná je aj dnes. Kurz na ňu v našej tipovacej lige je 3,03.




MŠK Žilina - MFK Ružomberok

Sobota 18. augusta o 17:30 h, rozhodujú Kráľovič - Petríček, Jenčura

Obe mužstvá sú momentálne na čelných priečkach tabuľky a aj pomerne krátka vzdialenosť medzi oboma mestami môže zvýšiť záujem o tento zápas. V domácom drese sa predstaví aj čerstvý reprezentant Pečovský, ktorý by mal byť opäť najdôležitejším elementom žilinskej hry. Ružomberok sa bude spoliehať na svojho kapitána Ďubeka, ktorý by mal aj teraz usmerňovať mladých hráčov okolo seba. Tí doteraz ukazujú chuť po futbale, keď nešetria pohybom a aj preto sa k nim prikláňa šťastie. Oproti minulému týždňu sa situácia ohľadom absencií nezmenila a obaja tréneri môžu využiť všetkých hráčov, ktorých mali k dispozícií aj naposledy.

Predpokladané zostavy
Žilina: Dúbravka – Mabouka, Piaček, Akakpo, Angelovič – Pečovský – Majtán, Barčík, Paur,  Pich – Guima
Ružomberok: Zich – Maslo, Práznovský, Greššák, Nosek – Nagy – Lupták, Serečin, Ďubek, Pekár  – Mulumba

Ako tipovať
Keby si mala Žilina vybrať iba jedného súpera, s ktorým by chcela stále hrať, tak by to bol určite Ružomberok. Prečo? Vzájomná bilancia 16 – 4 – 0 z posledných dvadsiatich zápasov hovorí za všetko. Kurz na víťazstvo domácich v našej tipovacej lige je 1,45.




MFK Košice - ViOn Zlaté Moravce

Sobota 18. augusta o 17:30 h, rozhodujú Horváth - Bóllo, Cuninka

V minulom kole dosiahli dnešní súperi rozličné výsledky. Domáce Košice zažili najhorší zápas doterajšieho priebehu, keď sa im v Ružomberku prakticky nič nepodarilo. Naopak Zlaté Moravce zaznamenali premiérové víťazstvo, keď porazili Prešov a teraz by si chceli pripísať aj skalp druhého východoslovenského zástupcu v najvyššej súťaži. A rozhodne si na Košice veria. Veď v posledných dvoch sezónach ich porážajú ako na bežiacom páse a vyradili ich aj v Slovenskom pohári. Košice počas tohto obdobia získali proti Zlatým Moravciam iba jeden bod. Košice sa budú musieť na dlhšie obdobie zaobísť bez talentovaného stopéra Kavku a zmenu na stopérskom poste budú musieť urobiť aj hostia, ale absencia Bortela nebude dlhodobá.

Predpokladané zostavy
Košice: Tofiloski – Viazanko, Chupáč, Bašista, Sekulič – Šinglár, K. Kuzma – Novák, Karaš, Matič – Škutka
Zlaté Moravce: Kuciak – Pavlenda, Obročník, Pav. Majerník, Chren – Pavlovič – Žilák, Janič, Škvarka, Candrák – Hodek

Ako tipovať
Košiciam sa proti Zlatým Moravciam dlho nedarí a posledné dobré výsledky zaznamenali za čias trénera Kozáka, ktorý je späť. A ten určite nebude chcieť zaznamenať dva výbuchy po sebe. Kurz na víťazstvo domácich v našej tipovacej lige je 1,93.




Spartak Trnava - AS Trenčín

Sobota 18. augusta o 19:30 h, rozhodujú Samotný - Kubačka, Lieskovský

Ďalší zápas v tomto kole, ktorý má pre blízkosť oboch miest miernu príchuť derby. Zlé výsledky v prebiehajúcej sezóne sa snaží Trnava zastaviť zatiaľ iba hráčskymi zmenami, keď sa snaží posilniť hlavne jalový útok. Tomu môže pomôcť opäť Tomaček, ktorý sa vracia po treste. Už bývalý kapitán Karhan je rád, že disciplinárna komisia bola k nemu ústretová a dnes bude môcť hrať. Naopak to sa netýka recidivistu Bicáka, ktorý opäť na ihrisku viac rozprával ako hral a v Senici si vykoledoval ďalšiu červenú kartu. Že sú Trnavčania veľmi nervózny zo svojho štartu do súťaže potvrdil aj zranený Čvirik, ktorý vulgárne nadával na tribúne a hoci by nemohol aj tak hrať, dostal zaslúžený trest.

Predpokladané zostavy
Trnava: Filipko – Stožický, Gross, Janečka, Hanzel – Karhan, Čarnota – Gašparík, Mikinič, E. Sabo – Tomaček
Trenčín: Volešák – Mondek, Godál, Kleščík, Mazáň – Báez – Mazan, Štefánik, Diaz, Holúbek – Depetris

Ako tipovať
V minulej sezóne bol vo vzájomných zápasoch úspešnejší Trenčín. Ten v Trnave odohral dva veľmi dobré zápasy. A hoci naposledy doma prehral, tak určite nebude pod takým tlakom ako Trnava. Domáci sú od začiatku sezóny veľmi nervózni a to sa nedá rýchlo zmeniť len tak. Preto odporúčame tip X2. Kurz naň v našej tipovacej lige je 2,08.