Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (17.8.)

piatok, 17. august 2012 16:34 | Autor: Dávid Lech

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (17.8.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta hokeja (17.8.) | zdroj: Dávid Lech pre Sport7.sk

Leto je tradične obdobím, počas ktorého sa formujú zostavy hokejových tímov po celom svete. Prinášame vám to najzaujímavejšie, čo nám prinieslo z prestupového trhu posledných 24 hodín. Rubriku dopĺňame aj o rôzne zaujímavosti zo sveta ľadového hokeja.

Ak príde výluka Nash a J. Thornton majú o angažmán postarané
Ak by v zámorí skutočne došlo k výluke, krídelník New Yorku Rangers Rick Nash a stredný útočník Joe Thornton majú o prácu postarané. Títo kamaráti by putovali do švajčiarskeho HC Davos, kde sa predstavili v sezóne 2004/2005, ktorá bola v NHL zastavená taktiež kvôli výluke a Davos doviedli k titulu.

Miroslav Šatan so skúšobným kontraktom v Slovane
Skúsený hokejový útočník Miroslav Šatan sa so Slovanom dohodol na skúšobnom kontrakte vďaka ktorému môže nastupovať v prípravných zápasoch nováčika KHL. Predpokladá sa, že Šatan so svojimi spoluhráčmi vykorčuľuje na ľad budúci piatok 24. augusta v zápase s fínskou Juväskylou.

Alex Kovaljov sa chce vrátiť do NHL
39-ročný ruský veterán Alexander Kovaljov by sa rád vrátil z KHL do NHL. Naposledy hrával Kovaljov v KHL v drese Atlant Mytyšči. Podľa zámorských médií obdržal pozvánku do prípravných kempov od viacerých klubov NHL.

Stretnutie predstaviteľov NHL a NHLPA sa naďalej odkladá

Stretnutie šéfov NHL Garyho Bettmena a NHLPA Donalda Fehra sa stále odkladá a ich najbližšie stretnutie sa uskutoční pravdepodobne až v stredu 22. augusta, kde by mali rokovať o novej kolektívnej zmluve. Šéf NHL Gary Bettmen sa však vyjadril, že v názoroch NHL a NHLPA sú stále vysoké rozdiely a tak je dohoda na novej kolektívnej zmluve stále v nedohľadne.

Slovenské reprezentantky na sústredenie do Česka

Slovenská ženská hokejová reprezentácia poputuje koncom augusta do českého Přerova na sústredenie počas ktorého odohrá 3 prípravné zápasy s domácou reprezentáciou z Česka. Duely sa odohrajú 31.8, 1. a 2. septembra.

Tomáš Hiadlovský novou akvizíciou Edinburghu

Mladý slovenský brankár Tomáš Hiadlovský prestupuje z Dukly Trenčín do škótskeho Edinburghu Capitals. 23-ročný gólman spolupracoval s bývalým reprezentačným brankárom Eduardom Harmannom, ktorý ho odporučil škótskemu klubu a tak došlo k vzájomnej dohode na zmluve.

Andrašovský do Nemecka

35-ročný slovenský útočník sa sťahuje z českej Plzne do tretej nemeckej ligy, kde bude pôsobiť v tíme Blue Devils Weiden. Andrašovský v slovenskej extralige pôsobil v dresoch Dukly Trenčín, HKM Zvolen či v tíme HC Košice.

V Žiline obmena kádra

V hokejovej Žiline sa rozlúčili so štvorkou hráčov a to Richardom Smotrilom, Tomášom Ďurinom, Martinom Krčulom a Václavom Chomičom. Namiesto nich sa však do prípravy zapojili štyri nové tváre hrajúce na postoch obrancov. Ide o Martina Ondreja, Slavomíra Hriňu, Patrika Flašara, Petra Štindla. So Žilinou naďalej trénujú aj Miroslav Lažo a Marek Hrivík. Prvý menovaný by sa mal zapojiť aj do žilinských prípravných zápasov.

Memoriál Pavla Zábojníka
V prvej runde zápasov na Memoriáli Pavla Zábojníka zvíťazili hokejisti Zvolena nad českým tímo z Kadaňe 5:4, keď sa gólovo presadila nová posila Zvolenčanov Andrej Podkonický, ďalšie 4 góly vstrelili Hraško, L. Jurík, Mucha a Brabenec. Na Memoriáli pôsobí aj veľký rival Zvolena Banská Bystrica. Tá podľahla Donbassu Doneck 6:2, keď nováčikovi KHL strelil gól len Lamper a Matoušek.
Dnes o 19h sa odohrá najočakávanejšie derby turnaja medzi domácim Zvolenom a Banskou Bystricou.

Na Rona Cupe slovenská výhra, remíza a prehra

Na Rona Cupe sa predstavili tri slovenské mužstvá. Skalica porazila Zlín 6:4, keď za ňu skórovali Kudrna, Bartánus, Kutálek a hattrickom sa zaskvel Juraj Jurík. Košickí hokejisti remizovali s Třincom 2:2, keď sa v drese slovenského tímu presadili Brejčák so Šedom. Domáci Trenčín narazil na HC VERVA Litvínov, ktorý Duklu prehral a zvíťazil 3:5. Za „vojakoch“ skórovali Pardavý, Gašparovič a Rusnák.

Prípravné zápasy extraligistov:


Martin – SR „20“ 4:1
Góly Martina: Daráš 2, Ján Fadrný, Hús
Gól SR „20:“ Klučiar
Hodonín – Piešťany 2:7
Góly Piešťan: Filip, Mičuda, Stupka, Nemec, Brňák, J. Ručkay, Bobocký