Main Content

Správy dňa z anglickej Premier League (17.8.)

piatok, 17. august 2012 16:25 | Autor: Martin Gregor

Správy dňa z anglickej Premier League (17.8.)
Správy dňa z anglickej Premier League (17.8.) | zdroj: Goal.com, Daily Mail, Daily Mirror, Sun, Daily Express, soccerwa

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z najpopulárnejšej futbalovej ligy na svete - anglickej Premier League.

MANCHESTER UNITED: Alex Ferguson sa domnieva, že súčasný útok Manchestru United je po príchode Robina Van Persieho rovnako silný, ako ten v roku 1999, keď United na čele s Yorkeom, Coleom, Sheringhamom a Solskjaerom vyhrali Ligu majstrov, FA Cup aj domácu súťaž.

MANCHESTER UNITED: Van Persie vyhlásil, že je preňho česť byť súčasťou súčasného tímu Manchestru United, s ktorým chce zaútočiť podľa vlastných na čo najviac trofejí. Podrobnosti nájdete tu.

MANCHESTER UNITED: Podľa najnovších špekulácií môže Dimitar Berbatov posilniť Zenit Petrohrad. Predtým sa spomínalo Lazio Rím, viaceré nemecké kluby či Galatasaray Istanbul.

CHELSEA: Nová posila Chelsea Eden Hazard sa nechal počuť, že ho veľmi teší prítomnosť Fernanda Torresa v kádri The Blues. Podľa Hazarda je Torres jedným z najlepších útočníkov na svete. Podrobnosti tu.

CHELSEA: Talentovaný belgický útočník Romelu Lukaku príliš nepotešil vedenie Chelsea vyhlásením, že jeho prvý rok na Stamford Bridge bol len stratou času. Lukaku bude hosťovať v blížiacej sa sezóne vo West Bromwichi.

ARSENAL: Tréner Gunners Arséne Wenger priznal, že chcel zamedziť tomu, aby Robin Van Persie prestúpil do jedného z klubov Premier League, cez ktorý by mohol priamo konkurovať Arsenalu v boji o titul. Ako je známe nepodarilo sa mu to, keďže holandská hviezda napokon skončila na Old Trafforde.

ARSENAL: Arséne Wenger rieši po odchode Robina Van Persieho ďalšiu zapeklitú situáciu. Už aj on priznal, že Gunners hrozí odchod Alexa Songa do Barcelony.

LIVERPOOL & ARSENAL: Liverpool je podľa najnovších správ bližšie k získaniu Nuriho Sahina ako Arsenal. Odvodiť sa to dá od vyhlásenia kormidelníka Realu Madrid Josého Mourinha, ktorý by si prial, aby hral Sahin skôr v Liverpoole, ako v Arsenale. V neprospech Liverpoolu naopak hrá fakt, že nebudú hrať v Lige majstrov, čo chce využiť pri presviedčaní Sahina Arsenal.

TOTTENHAM: Vedenie Valencie odmietlo atraktívnu údajne až 30 miliónovú ponuku Tottenhamu za španielskeho reprezentačného útočníka Roberta Soldada, ktorý potvrdil, že chce zostať vo Valencií až do roku 2017,  kedy mu v tíme končí zmluva.

TOTTENHAM: André Villas-Boas poprel špekulácie, podľa ktorých sú Spurs blízko k získaniu M’Vilu z Rennes, či Joaa Moutinha z Porta. Prvý vraj nie je dostatočne kreatívny a druhý by bol príliš drahý.

TOTTENHAM: Dlhšie plánovaný odchod Luku Modrića do Realu Madrid chce vykompenzovať Tottenham angažovaním Raula Meirelesa z FC Chelsea.

SUNDERLAND: Pár dni avizovaný príchod Louias Sahu do Sunderlandu sa stal skutočnosťou. Skúsený 34-ročný francúzsky útočník, ktorý v minulej sezóne pôsobil v Tottenhame, podpísal s Black Cats ročnú zmluvu.