Main Content

Správy dňa z anglickej Premier League (15.8.)

streda, 15. august 2012 17:21 | Autor: Martin Gregor

Správy dňa z anglickej Premier League (15.8.)
Správy dňa z anglickej Premier League (15.8.) | zdroj: Goal.com, Daily Mail, Daily Mirror, Sun, Daily Express, soccerwa

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z najpopulárnejšej futbalovej ligy na svete - anglickej Premier League.

MANCHESTER UNITED & ARSENAL: Prestupovou špekuláciou dňa je informácia, s ktorou prišiel britský bulvárny denník Sun, podľa ktorého Arsenal akceptoval ponuku Manchestru United za Robina Van Persieho vo výške 22 miliónov libier.

ARSENAL:
Novou posilou Arsenalu by sa mohol stať útočník Olympiakosu Pireus Kevin Mirallas. Potvrdil to samotný 24-ročný Belgičan, ktorý bol v minulej sezóne najlepším kanonierom gréckej súťaže. Mirallasa sa okrem Arsenalu pokúša získať aj Everton.

LIVERPOOL:
Daniel Agger opätovne potvrdil, že chce zostať v Liverpoole a neláka ho angažmán v Manchestri City. Priznal však, že ak by mal prestúpiť sníval by o odchode do tímu Barcelony, ktorá má podľa neho najlepší tím na svete.

LIVERPOOL:
Vedenie The Reds je vraj veľmi blízko k získaniu dvoch zaujímavých mladých posíl zo Španielska – Nuriho Sahina z Realu a Cristiana Tella z FC Barcelona.

TOTTENHAM:
Vedenie Tottenhamu údajne obdržalo od Realu Madrid ponuku vo výške 25 miliónov libier za Luku Modrića avšak aj s odkazom, že ide o poslednú šancu pre Spurs predať ho do madridského veľkoklubu. Ak sa rozhodnú, že si ho ponechajú, Real angažuje namiesto Modrića stredopoliara Fulhamu Moussu Dembelélého.

TOTTENHAM:
Vyzerá to tak, že Hugo Lloris definitívne neprestúpi z Lyonu do Tottenhamu. Vedenie francúzskeho klubu totiž potvrdilo, že za francúzskeho reprezentačného brankára dostalo ponuku od Spurs, no okamžite ju odmietlo.

NEWCASTLE:
Prestupu holandského obrancu Vurnona Anitu z Ajaxu do Newcastlu bráni už len obligátna lekárska prehliadka, keďže oba kluby sa už dohodli na prestupových podmienkach.

FULHAM
: Americký reprezentant Clint Dempsey, ktorého sa snaží z Fulhamu získať najmä FC Liverpool, údajne odmietol ponuku na prestup do West Hamu.

WIGAN:
Dlhšie avizovaný prestup útočníka Arouna Koného z Levante do Wiganu sa stáva skutočnosťou. Oba kluby potvrdili, že sa dohodli na prestupovej čiastke, ktorá by mala mať hodnotu 3,5 milióna eur.

BOLTON:
Fabrice Muamba, ktorý v minulej sezóne skolaboval na trávniku a doslova ušiel hrobárovi z lopaty, oznámil, že definitívne ukončuje svoju profesionálnu kariéru. Ako je známe Muamba sa chcel vrátiť do profi futbalu, no najnovšie vyšetrenia u doktorov mu dali jasne najavo, že by to bolo pre neho príliš nebezpečné.