Main Content

PRE TIPUJÚCICH: Preview 5. kola Corgoň ligy - sobota (11.8.)

sobota, 11. august 2012 12:04 | Autor: Filip Chudý

PRE TIPUJÚCICH: Preview 5. kola Corgoň ligy - sobota (11.8.)
PRE TIPUJÚCICH: Preview 5. kola Corgoň ligy - sobota (11.8.) | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

Aj počas končiacej sa olympiády pokračuje Corgoň liga ďalším ligovým kolom. V dnešnom programe sa odohrá päť zápasov, ktoré sa začnú v dvoch časoch. Prinášame vám prehľad k sobotným zápasom 5. kola Corgoň ligy.



AS Trenčín - MŠK Žilina

Sobota 11. augusta o 17:30 h
rozhodujú Kružliak - Bóllo, Súkeníková


V úvodnom zápase tohto kola sa odohrá považské derby. Domáci Trenčín na začiatku súťaže ukazuje, že oproti minulej sezóne sa z pohľadu jeho výsledkov nič zásadné nemení. Doma na umelej tráve je úspešný, ale vonku na tej prírodnej stráca ľahkosť a predovšetkým body. Najlepšie to vystihuje pohľad na  tabuľku domácich zápasov, v ktorej je Trenčín prvý a v tabuľke zápasov vonku je posledný.  Žilina pôjde dolu Váhom aj s novopečeným reprezentantom Pečovským, ale najospevovanejším je momentálne gólový Pich, ktorý sa presadil v každom ligovom zápase v tejto sezóne. Trenčín má aktuálne najlepšieho strelca súťaže Depetrisa, ktorému to padá v domácom prostredí.

Predpokladané zostavy
Trenčín: Volešák – Mondek, Godál, Kleščík, Mazáň – Báez – Mazan, Štefánik, Diaz, Holúbek – Depetris
Žilina: Dúbravka – Mabouka, Piaček, Leitner, Angelovič – Pečovský – Majtán, Barčík, Paur,  Pich – Guima


Ako tipovať
V minulej sezóne sa zrodili vo vzájomných zápasoch tri remízy a v dvoch to boli gólové preteky. Tie sú možné aj dnes, preto odporúčame tip na to, že padnú minimálne tri. Kurz na to v našej tipovacej lige je 1,83.




FC Nitra - Dukla Banská Bystrica

Sobota 11. augusta o 19:30 h
rozhodujú Chmura - Vorel, Špivák

Nitra sa postupne chytá a na výsledkoch je to už vidieť, keď vyhrala zaslúžene posledné dva zápasy vonku, čo sa stalo jej trénerovi Jurkemikovi prvý raz, ako sa sám priznal. Lenže na druhej strane treba povedať, že jej hra tiež ešte nebola najlepšia, pretože má rozhodne na viac. Nitra tiež zatiaľ ide v stopách z minulej sezóny, keď sa jej darilo viac vonku ako doma. Teraz nastúpi doma druhý krát a verí, že začne vyhrávať aj pod Zoborom. Banská Bystrica sa po začiatočnej malej eufórií rýchlo dostala späť na zem, hoci mohla byť po minulom kole opäť prvá.  

Predpokladané zostavy
Nitra: Chudý – Szabó, Struhár, Kolmokov, Mičic – Šimončič, Gajdoš –  Čery, Soumah, Cleber – Šimonek
Banská Bystrica: Boroš – Turňa, Poljovka, Gyömbér, Savič – Brašeň, Považanec, Hlinka, Hučko – Slančík, Ferenčík

Ako tipovať
V minulej sezóne bola mierne úspešnejšia Nitra, ale všetky vzájomné zápas boli vyrovnané a to sa dá čakať aj dnes. Nitre sa hrá doma ťažko, ale raz sa to musí zlomiť. Kurz na víťazstvo domácich v našej tipovacej lige je 2,17.




ŠK Slovan Bratislava - Spartak Myjava

Sobota 11. augusta o 19:30 h
rozhodujú P. Hrčka - R. Sluk, Kubačka


Slovan porazil jeden Spartak a teraz ho čaká ďalší. Zároveň to bude derniéra starých dresov, pretože Slovan začiatkom budúceho týždňa predstaví nové dresy, ktoré si mohol navrhnúť sám, čo sa stalo prvý krát v histórií našej ligy. Aj preto v Slovane veria, že spoločne s novým trénerom ich čakajú krajšie zajtrajšky. Ale predovšetkým musia podať na ihrisku lepší výkon, ako tomu bolo v Trnave počas druhého polčasu, keď boli zatlačení, ako už veľmi dlho v našej lige nie. Lenže práve toto tvrdo vybojované víťazstvo môže mať na psychiku hráčov Slovana veľmi pozitívne účinky. Také by potrebovali aj Myjavčania, ktorí sú zatiaľ z výsledkov v najvyššej súťaži frustrovaní a tréner Hudec už spomína omladzovanie kádra.

Predpokladané zostavy
Slovan: Putnocký – Bagayoko, Gorosito, Kolčák, Lukšík – Peltier, Grendel, Milinkovič, Hlohovský – Halenár – Šebo
Myjava: Solnička – Ďuriš, Častulín, Černáček, Mrva – Štrba, Pet. Majerník – Dian, Kuračka, J. Petráš – Sládek

Ako tipovať
Slovan po víťazstve v derby sa určite upokojil. Proti Myjave bude chcieť ukázať aj pekný futbal a ten by mal priniesť góly. Myjava navyše zle bráni a nie je v pohode. Preto je tu predpoklad na aspoň 3 góly v zápase. Kurz na to v našej tipovacej lige je 1,73.




MFK Ružomberok - MFK Košice

Sobota 11. augusta o 19:30 h
rozhodujú Matúš - Benko, Ferenc


Bude to veľmi zaujímavý zápas pre domáceho trénera Šimča. Ten je totiž Košičan a takmer celú minulú sezónu viedol svojich dnešných súperov.  Preto dokonale pozná košických hráčov, ale tí hrajú pod vedením Kozáka ako vymenení. Obe mužstvá majú na svojom konte sedem bodov a patria tak do prvej polovice tabuľky, ktorá má zhodný počet bodov. Ružomberok počas týždňa definitívne uvoľnil na prestup troch hráčov, ktorí na jar patrili do základného kádra. Nové kluby si už hľadajú brankár Hrdlička, stopér Kostelný a stredopoliar Oboya. Košice pôjdu do zápasu v kompletnom zložení, keď Chupáčovi disciplinárna komisia uvoľnila činnosť. Ružomberok môže počítať opäť s Nosekom.

Predpokladané zostavy
Ružomberok: Zich – P. Maslo, Práznovský, Nosek, Jurkemik – Greššák – Pekár,  Serečin, Ďubek, Lovás – Mulumba
Košice: Tofiloski – Viazanko, Kavka, Bašista, Sekulič – Šinglár, K. Kuzma – Novák, Karaš, Matič – Škutka

Ako tipovať

V minulej sezóne bol o čosi úspešnejší Ružomberok, ale vo všetkých troch vzájomných zápasoch padli dva góly. Takýto počet sa dá čakať aj dnes, viac asi iba ťažko. Kurz na to, že padnú v zápase maximálne dva góly v našej tipovacej lige je 1,62.



ViOn Zlaté Moravce - 1. FC Tatran Prešov

Sobota 11. augusta o 19:30 h
rozhodujú Mastiš - E. Weiss, Lieskovský


Zlaté Moravce v poslednom zápase proti Banskej Bystrici urobili všetko preto, aby bodovali, čo sa im aj podarilo. Ale teraz budú musieť aj niečo pridať v ofenzíve, lebo domácich fanúšikov v jedinom domácom zápase sklamali, keď ich Nitra prevýšila. Lenže určite ich neteší, že sa budú musieť chytiť práve na Prešove, s ktorým sa im doma už dlhšie nedarí. Prehrali s ním tri posledné domáce zápasy, čo je nelichotivá bilancia, ak si uvedomíme, že Prešov nepatrí už dlhšie medzi naše popredné mužstvá. Ďalšou zaujímavosťou je fakt, že Prešov v oboch doterajších zápasoch vonku zaznamenal gól, ale oba boli vlastné. Preto by si mali dnes obrancovia domácich dávať veľký pozor na prihrávky z krídla.

Predpokladané zostavy
Zlaté Moravce: Kuciak – Pavlenda, Bortel, Pav. Majerník, Chren – Obročník – Orávik, Škvarka, Žilák – Candrák, Hodek
Prešov: Jak. Diviš – P. Petráš, Adámik, Krajník, Kolbas – Lipták – Kostadinov, Pribula, Poliaček, Marcin – Guba

Ako tipovať
Zlaté Moravce nemajú minuloročnú fazónu a navyše s Prešovom sa im doma nedarí. Prešov síce vonku ešte nebodoval, ale aspoň jeden by si za výkony zaslúžil. Preto odporúčame tip X2. Kurz naň v našej tipovacej lige je 1,75.