Main Content

Elitná zostava 4. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk

pondelok, 6. august 2012 15:50 | Autor: Filip Chudý

Elitná zostava 4. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk
Elitná zostava 4. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

Máme za sebou 4. kolo, po ktorom je situácia v tabuľke veľmi zaujímavá. Prvých šesť mužstiev má zhodný počet siedmych bodov. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Matúš Putnocký (Slovan) – V najväčšom ligovom derby si udržal čisté konto, ktoré prinieslo Slovanu víťazstvo. Vyriešil všetky nebezpečné situácie a 2-krát si dobre postavil aj žrde. Zaskvel sa hlavne pri hlavičkách Hanzela a Mikoviča a s istotou chytal všetky strely, ktoré naňho vystrelili Trnavčania zo stredných vzdialeností.

Obrancovia

Jaroslav Kolbas (Prešov)
– Do Prešova prichádzal ako ofenzívny hráč, ale časom z neho spravili krajného obrancu, ktorý je schopný hrať na jej oboch stranách. Lenže ofenzívne bunky v ňom stále ostali a aj preto sa vybral na ofenzívny výlet, keď si pekne narazil s Marcinom a poslal gólový center, po ktorom Kostadinov otvoril skóre.

Jozef Adámik (Prešov)
– Celú prípravu si hľadal nové pôsobisko a nakoniec počas rozbehnutej súťaže zakotvil na Šariši. Cez týždeň mu funkcionári vybavili všetky potrebné papiere a tak mohol vystužiť domácu obranu proti Ružomberku. Nielenže tá neinkasovala, ale Adámik dokázal tú hosťujúcu po rohu prekonať.

Marián Kolmokov (Nitra) – Slovenský reprezentant do 21 rokov sa vrátil po zdravotných problémoch opäť do nitrianskej zostavy a aj jeho výkony rastú od zápasu na zápas. Nitrianska defenzíva ani Myjave takmer nič nedovolila a opäť si udržala čistý štít, pričom Kolmokov neprehral snáď jediný osobný súboj.

Boris Sekulič (Košice) – Srbský legionár to má síce na ľavej strane obrany cez nohu, ale to ho neobmedzuje, aby výrazne pomáhal aj ofenzíve a nielen defenzíve. Nakopnutou loptou rozbehol akciu, z ktorej sa zrodil pokutový kop a domáce vedenie. Ale predovšetkým skvelým prienikom sa zbavil dvoch súperov a Škutkovi ponúkol gól ako na podnose.

Stredopoliari

Tomáš Majtán (Žilina) – Žilina zmenila rozostavenie, keď sa vrátila k systému, ktorý hrávala aj za čias Hapala. Na hrote útoku zostáva už iba jeden hrot, a tak sa musel Majtán presunúť na kraj zálohy. Ale proti Senici bol v prvom polčase veľmi aktívny, keď sa pokúšal často o zakončenie, nacentroval na gól, vybojoval pokutový kop a vylúčenie.

Miroslav Karhan (Trnava) – Bolo takmer až neuveriteľné, čo predviedol Karhan v minulom týždni. Najprv v Európskej lige priviedol svoje mužstvo k víťazstvu a potom v derby proti Slovanu ho tiež veľmi chcel, ale nevyšlo to. Trnava bola v druhom polčase lepšia hlavne vďaka Karhanovi, ktorý bol všade a svojím výkonom strhol aj spoluhráčov.

Miloš Šimončič (Nitra) – Hosťujúca Nitra bola v Myjave lepším mužstvom a veľkú zásluhu na tom má prevaha Nitry v strede poľa. Tá domácim prakticky nič nedovolila a dokázala vypracovať šance a z nich góly pre seba. Ten prvý strelil exportne Šimončič, ktorý ľavačkou vymietol pavučiny a dosiahol zrejme najkrajší gól prebiehajúcej sezóny.

Filip Hlohovský (Slovan) –
Popri brankárovi Putnockom bol najväčšou postavou derby, keď ho rozhodol jediným gólom, ktorý v ňom padol. Na konci prvého polčasu vysunul do kraja Lukšíka a ten nacentroval do šestnástky, v ktorej sa lopta odrazila naspäť k Hlohovskému. Gól mohol dať už na začiatku, ale jeho technický pokus súperov brankár skvele vyrazil.

Útočníci

Dávid Škutka (Košice) – Ešte nedávno nenávidený hráč medzi košickými fanúšikmi sa zrazu stáva najviac oslavovaným. Po návrate trénera Kozáka sa prebral aj on a v treťom zápase po sebe skóroval, teraz dokonca 2-krát. Najprv hlavou po rohu a potom pečatil výsledok do odkrytej brány. Predtým mal ešte dve čisté gólové šance.

Róbert Pich (Žilina) – Aktuálne najlepší žilinský hráč má reprezentačnú formu. Aj proti Senici bol najlepším hráčom na ihrisku. Je síce nízky, ale aj tak sa dokázal presadiť 2-krát hlavou a mohol pridať ešte minimálne ďalšie dva góly. Ak bude chcieť Žilina zmierniť finančné straty vypadnutím z Ligy majstrov, tak má v Pichovi skvelý predajný artikel.

V diskusií vyjadrite svoj názor, či vám niekto chýba a ako by podľa vás mala vyzerať ideálna jedenástka uplynulého kola.