Main Content

PRE TIPUJÚCICH: Preview 4. kola Corgoň ligy - sobota (4.8.)

sobota, 4. august 2012 12:36 | Autor: Filip Chudý

PRE TIPUJÚCICH: Preview 4. kola Corgoň ligy - sobota (4.8.)
PRE TIPUJÚCICH: Preview 4. kola Corgoň ligy - sobota (4.8.) | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

Aj v olympijskom týždni pokračuje Corgoň liga ďalším ligovým kolom. V dnešnom programe sa odohrá väčšina zápasov, ale najväčší šláger sa odohrá až zajtra. Prinášame vám prehľad k sobotným zápasom 4. kola Corgoň ligy.



Spartak Myjava - FC Nitra

Sobota 4. augusta o 16:30 h, rozhodujú Pavlík - D. Hrčka, Petríček

Pre Myjavu to bude druhý domáci zápas v najvyššej súťaži a domáci v ňom budú chcieť dosiahnuť historické víťazstvo. Majú momentálne dobrú náladu, veď bodovali v Trnave, ale náladu im zdvihlo určite aj to, že boli lepší ako Trnava. Tá okamžite stiahla späť z hosťovania Saba, a tak bude musieť Myjava hľadať novú alternatívu na ľavý kraj stredu poľa. V dobrej nálade sú aj Nitrania, ktorí doslova rozobrali pred týždňom Zlaté Moravce, keď u nich vyhrali 2:0, ale zápas sa mohol skončiť minimálne aj výsledkom 6:0. Preto sa dá očakávať dobrý zápas, ktorý by mal divákov baviť. Domácim bude chýbať opäť chýbať Neoveský, ktorého na pravej strane obrany nahradí Ďuriš a hostia zrejme opäť využijú tú istú zostavu, ako pred týždňom.

Predpokladané zostavy

Myjava: Solnička – Ďuriš, Častulín, Černáček, Duga – Štrba, Pet. Majerník – Sládek, Kuračka, J. Petráš – Kosík
Nitra: Chudý – Szabó, Struhár, Kolmokov, Mičic – Šimončič, Gajdoš –  Čery, Soumah, Cleber – Šimonek

Ako tipovať
Ťažko tipovať tento zápas, lebo obe mužstvá sú nepredvídateľné. Myjava doteraz vždy gól dala, ale aj inkasovala a Nitra naposledy zrazu na ihrisku koncertovala. Nitra hrá už dlho lepšie vonku ako doma a aj v Myjave neprehrá. Kurz na tip X2 v našej tipovacej lige je 1,53.



MŠK Žilina - FK Senica


Sobota 4. augusta o 17:30 h, rozhodujú Trutz - T. Somoláni, R. Sluk

Šláger sobotného programu sa odohrá pod Dubňom, kde sa stretnú naše popredné tímy. Obe mali prvýkrát voľný týždeň, čo si určite tak skoro nepredstavovali. Zvlášť výhoda to môže byť pre Senicu, ktorá po mesiaci odohrá v týždni iba jeden súťažný zápas, a tak mala viac času na prípravu a hľadanie optimálnej zostavy. Tú má Žilina už dlhšie stabilizovanú a po remíze v Bratislave sa zrejme aj situácia po vypadnutí z Ligy majstrov upokojila a nekonali sa žiadne výrazné zásahy do tímu, ako sa šepkalo. Jedinou vynútenou zmenou oproti poslednému zápasu bude zloženie stopérskej dvojice, do ktorej sa vráti veterán Leitner. Podobne bude na tom aj Senica, ktorá musí riešiť tiež jednu vynútenú zmenu, keď v treste je Križko.

Predpokladané zostavy

Žilina: Dúbravka – Mabouka, Piaček, Leitner, Angelovič – Barčík, Paur, Pečovský, Pich – Guima, Majtán
Senica: Švenger – Krajčík, Koutný, Brabec, Kalabiška – Wijlaars, Kóňa – Jar. Diviš, Babic, Blackburn – Masaryk

Ako tipovať
Vo vzájomnej bilancií podľa sezón je to veľmi zaujímavé. V prvej senickej medzi elitou bola dominantná Žilina, v druhej Senica a v minulej opäť Žilina. Podľa tejto postupnosti je na rade Senica, ktorá by tak v Žiline mala minimálne remizovať. Kurz na tip X2 v našej tipovacej lige je 1,92.



Tatran Prešov - MFK Ružomberok

Sobota 4. augusta o 17:30 h, rozhodujú Smolák - Poláček, Mikulaj


Nečakaný líder tabuľky sa predstaví na Šariši. Ružomberok zvládol prvé tri zápasy  veľmi dobre, ale ťažké previerky ho ešte len čakajú. Doteraz ťažili hlavne z dobrého vyžrebovania a nemusia sa strachovať ani v Prešove, pretože ich behavý futbal zatiaľ na body stačil a domáci ešte tiež nie sú konsolidovaní. Po prehre v Trenčíne sa dajú čakať v zostave domácich zmeny, keď šancu by mali dostať aj ďalší hráči. Ale určite medzi nimi nebude chýbať mladý útočník Marcin, ktorý veľmi dobre naskočil do najvyššej súťaže, keď využil priestor, ktorý mu vznikol pri absenciách ofenzívnych hráčov a tí nebudú k dispozícií ani dnes. Ružomberok už môže využiť vysokého útočníka Mukendiho.

Predpokladané zostavy
Prešov: Jak. Diviš – Bartek, Adámik, Krajník, P. Petráš – Kolbas, Adam, Lipták, Pribula – Marcin, Guba
Ružomberok: Zich – P. Maslo, Práznovský, Greššák, Jurkemik – L. Lupták, Nagy, Ďubek, Pekár – Serečin – Lovás

Ako tipovať
Bilancia za posledné štyri sezóny je vyrovnaná 3-6-3. V minulej sezóne sa dokonca zrodili tri zhodné remízy 1:1. Za posledné tri sezóny padli vo vzájomných zápasoch maximálne 2 góly. Preto odporúčame tip na to, že v zápase padnú opäť maximálne 2 góly. Kurz na to v našej tipovacej lige je 1,58.




MFK Košice - AS Trenčín


Sobota 4. augusta o 17:30 h, rozhodujú Hracho - Chládek, Vindiš

Obe mužstvá odštartovali sezónu dobre. V Košiciach sa podľa očakávania uskutočnil budíček, ale tréner Kozák naposledy už zaznamenal prvú prehru, odkedy sa vrátil na košickú lavičku. Aj Trenčín ide súťažou zatiaľ podľa očakávaní, keď doma na umelom trávniku vyhráva a vonku, podobne, ako minulú sezónu prehráva. Do kádra Košíc sa postupne vrátili staré opory a bude už iba na nich, či sa opäť dokážu futbalovo predať. Trenčín trochu vo svojom kádri upratoval, keď po Diakitem odišiel aj Štyvar. Hosťujúcemu Kleščíkovi disciplinárka odpustila jeden zápas z trestu, a tak bude dnes opäť k dispozícií. To domácim bude ešte pre trest chýbať Chupáč.

Predpokladané zostavy
Košice: Tofiloski – Ostojič, Kavka, Bašista, Sekulič – Šinglár, K. Kuzma – Viazanko, Karaš, U. Matič – Škutka
Trenčín: Volešák – Mondek, Godál, Kleščík, Mazáň – Báez – Mazan, Štefánik, Diaz, Holúbek – Depetris


Ako tipovať
V minulej sezóne bol úspešnejší Trenčín, ktorý s Košicami neprehral a dokonca v Košiciach dokázal vyhrať, čo zrejme odštartovalo skvelú trenčiansku jar, ktorá priniesla 5. miesto. Teraz sú súperi vyrovnaní a v takýchto zápasoch sú často remízy. Kurz na ňu v našej tipovacej lige je 3,04.




Banská Bystrica - Zlaté Moravce

Sobota 4. augusta o 19:30 h, rozhodujú Vnuk - Súkeníková, Kubačka


Sobotný zápasový program sa uzavrie pod Urpínom. Domáca Banská Bystrica ani po veľmi dobrom vstupe do sezóny nedokázala zlomiť ružomberské prekliatie, a tak si pripísala prvú sezónnu prehru. Lenže Zlaté Moravce sú na tom aktuálne zle, keď nové zloženie kádra zatiaľ nedokáže nadviazať na staré výsledky. Zlaté Moravce uzatvárajú ligový pelotón, čo pri pohľade na ich hru neprekvapuje. Hlavne domáci herný výbuch s Nitrou musí byť varovaním. Veď keby Nitra využila každú ponúknutú šancu, tak ViOn mohol utrpieť najtrpkejšiu domácu prehru v histórií. Hostia preto zrejme trochu zmenia zostavu, do ktorej prehovorí aj zdravotný stav kádra. Domáci od začiatku sezóny nemajú väčšie problémy s absenciami.

Predpokladané zostavy

Banská Bystrica: Boroš – Turňa, Poljovka, Gyömbér, Savič – Brašeň, Považanec, Hlinka, Hučko – Slančík, Ferenčík
Zlaté Moravce: Kuciak – Pavlenda, Obročník, Pav. Majerník, Chren – Pavlovič – Žilák, Orávik, L. Kováč, Candrák – Bernáth


Ako tipovať
Hostia budú chcieť za každú cenu bodovať, aby tak zmiernili zlý začiatok sezóny. Preto budú hrať viac takticky. V posledných dvoch sezónach vo vzájomných zápasoch ani raz nepadli viac ako 2 góly a dnes nebude inak. Kurz na to v našej tipovacej lige je 1,67.