Main Content

Mourinho nebude stáť Sahinovi v ceste pri odchode

piatok, 3. august 2012 12:36 | Autor: David Fanpl

Mourinho nebude stáť Sahinovi v ceste pri odchode
Mourinho nebude stáť Sahinovi v ceste pri odchode | zdroj: David Fanpl pre Sport7.sk

Nuri Sahin môže opustiť Real Madrid. José Mourinho mu dáva voľnú ruku a tak je na ňom, či ostane alebo opustí klub.

23-ročný reprezentant Turecka je už dlhšie spojovaný s odchodom. Už v zime sa špekulovalo o jeho hosťovaní v Interi Miláno, no zatiaľ sa ešte nič neuskutočnilo. Najnovšie sa o jeho služby prejavil záujem Arsenal a dokonca aj Galatarasaray.

Sahin po svojom príchode toho veľa neodohral. Zo začiatku ho postihlo zranenie, no po zotavení sa nedokázal dostať do základnej zostavy. V drese Bieleho Baletu má za sebou iba jednu sezónu, keď pred rokom prišiel z Dortmundu za 10 miliónov. Adaptovanie do nového klubu však nevyšlo podľa jeho predstáv a tak sa čoraz častejšie hovorí o jeho odchode. Sám Mourinho uznal, že hráč bol frustrovaný z nedostatku príležitostí.

„Ide o to, že je to mladý chalan a chcel by hrať každý zápas. Chce byť šťastný a k tomu je potreba hrať, no on nehrá. Naviac má veľkú konkurenciu v podobe Xabiho, Khediru, Granera, Lassa, či Özila,“ povedal Mourinho. 

Kontroverzný tréner Bieleho Baletu však priznal aj to, že v takomto klube ako je Real Madrid, je potreba byť od začiatku fit. Ak sa na začiatku zraníte, tak to potom môže byť veľký problém v budúcnosti a to presne sa stalo Nurimu Sahinovi.

„Presadiť sa u nás je veľmi ťažké. Sme veľkoklub a preto žiadame od hráčov veľa. Keď nezačnú dobre, tak je potom ťažké sa presadiť. Čo sa týka Sahina, ak zostane nebude to pre mňa problém, no ak sa rozhodne odísť, nebudem mu brániť,“ dodal.