Main Content

Elitná zostava 3. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk

pondelok, 30. júl 2012 15:49 | Autor: Filip Chudý

Elitná zostava 3. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk
Elitná zostava 3. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

Máme za sebou 3. kolo, v ktorom bol zápas prvého s druhým, ale nebol to zápas Slovan – Žilina. Prekvapivo je na čele tabuľky odpisovaný Ružomberok. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Martin Raška (Trnava)
– Trnava odohrala iba druhý ligový zápas a opäť môže predovšetkým vďačiť svojmu brankárovi, že doma získala aspoň bod. Tentoraz dostal šancu Raška a svoju nomináciu potvrdil viacerými dobrými zákrokmi. Myjave chytil minimálne 5 gólových šancí a inkasoval jedine z pokutového kopu.

Obrancovia

Mamadou Bagayoko (Slovan) – Počas celého súboja vsádzal súboje s najlepším hráčom Žiliny Pichom, ktorému zblokoval 2 dobré šance, ale ani on už gólu nezabránil. Bagayoko tradične podporoval aj útok. Práve on nacentroval na gól a svojím spoluhráčom pripravil aj ďalšie gólové šance. Hlavne Peltier mal loptu po jeho prihrávke upratať hlavou do brány.

Nicolas Gorosito (Slovan)
– Argentínsky stopér sa ukazuje ako veľká posila Slovana. Proti Žiline snáď neprehral ani jeden osobný súboj a snažil sa často aj vyvážať loptu. Dokonca zápas dohrával v strede poľa, kde okamžite jeho príchod zastavil žilinskú prevahu v tejto zóne, ktorá trvala od vyrovnávajúceho gólu.

Karol Mondek (Trenčín) – V minulej sezóne nepatril do základnej zostavy Trenčína na jar hosťoval v druhej holandskej lige. Ale po návrate dostal šancu, ktorej sa chytil. Prešov po jeho strane nič nevymyslel, ale on vymyslel víťazný gól, keď urobil prienik a po narážačke vysunul Depetrisa, ktorý rozhodol zápas.

Stredopoliari


Jaroslav Diviš (Senica) –
Od začiatku zápasu proti Košiciam bol aktívny, často sa pokúšal o streľbu. Práve z jeho strany hrozilo Košiciam v zápase najväčšie nebezpečenstvo. A bol to práve Diviš, ktorý aj zápas rozhodol. Srb Ostojič urobil chybu, čo využil, keď bol v správnom čase na správnom mieste.

Seydouba Soumah (Nitra) – Trochu sa na ihrisku od začiatku sezóny hľadal, až sa vynorili otázky, či výborné výkony nenechal v starej sezóne. Všetko sa pretrhlo v 24. minúte zápasu v Zlatých Moravciach, keď spravil troch súperov a upratal loptu k žrdi, potom vymyslel aj druhý gól a pri troche šťastia mohlo byť aj ďalších päť.

Peter Kuračka (Myjava) –
Prišiel do rodného klubu na hosťovanie z Trnavy, ktorá už asi vie, že urobila chybu, keď si nedala podmienku, aby proti nej nehrali jej kmeňoví hráči. Kuračka pripomenul svoje dobré výkony ešte z dresu Zlatých Moraviec, keď držal hru tentoraz myjavského stredu poľa a Myjava asi teraz cíti, že remíza z Trnavy je málo.

Cléber (Nitra)
– Tohto šikovného ľavonohého Brazílčana si ešte pamätáme z dresu Petržalky a aj v Nitre ukazuje, že vie hrať futbal. Hlavne so Soumahom si na ihrisku a aj mimo neho rozumejú. Pri druhom góle Nitry ho vysunul práve Soumah a Cléber už tentoraz upratal loptu od žrde do siete, keď pred týždňom podobnú šancu nepremenil.

Útočníci


Štefan Pekár (Ružomberok) – Aj Pekár patrí do zoznamu hráčov, s ktorými pod Čebraťom pred sezónou nepočítali, ale nakoniec zostal a dôveru na ihrisku spláca. S ďalším zo zoznamu Ďubekom si aj proti Banskej Bystrici často vymieňali loptu a motali hosťom hlavu. A práve ich spolupráca priniesla víťazný gól, keď Pekár hlavou premenil Ďubekov center.

David Depetris (Trenčín)
– Argentínsky útočník zrejme našiel svoju streleckú formu, ktorú ukazoval v 2. lige. Tentoraz strelil 2 góly, ktoré znamenali víťazstvo Trenčína. Najprv premenil prihrávku Holúbka z krídla a potom rozhodol, keď premenil prihrávku poza obranu. Priebežne najlepší strelec ligy má na konte 6 gólov.

Róbert Pich (Žilina) – Najlepší žilinský hráč aj proti Slovanu ukazoval svoje schopnosti, ktoré vynikli jeho zaradením na ľavé krídlo, kde to má cez nohu, čo naplno využíva. Vďaka tomu to mal po Barčíkovej krížnej prihrávke presne na strelu a vymietol pavučiny. Dokonca sa mohol stať a hrdinom zápasu, ale presne už nemieril.

V diskusií vyjadrite svoj názor, či vám niekto chýba a ako by podľa vás mala vyzerať ideálna jedenástka uplynulého kola.