Main Content

PRE TIPUJÚCICH: Preview 3. kola Corgoň ligy - sobota (28.7.)

sobota, 28. júl 2012 11:41 | Autor: Filip Chudý

PRE TIPUJÚCICH: Preview 3. kola Corgoň ligy - sobota (28.7.)
PRE TIPUJÚCICH: Preview 3. kola Corgoň ligy - sobota (28.7.) | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

Po neúspešnom pohárovom týždni je tu opäť Corgoň liga. V dnešnom programe sa, ale nepredstaví ani jeden pohárový zástupca. Prinášame vám prehľad k sobotným zápasom 3. kola Corgoň ligy.



AS Trenčín - Tatran Prešov

Sobota 28. júla o 17:30 h, rozhodujú Trutz - Vorel, Bednár

Zatiaľ to vyzerá tak, že Trenčín aj v tomto ročníku bude doma silný a vonku nepresvedčivý. Po domácom uragáne totiž prišlo bolenie brucha v Banskej Bystrici, keď Trenčín ani len náznakom neukázal nič z toho, čo doma proti Nitre. Trenčín káder tvorí za pochodu, keď predĺžil zmluvu s Čögleyom a stopérsky post zrejme posilní aj Jánošík, ktorý by mal nahradiť Diakiteho a vyliečený Godál dnes nahradí Kleščíka, ktorý je v treste. Na skúške v Ajaxe Amsterdam bol talentovaný ľavý obranca Mazáň. Prešov taktiež buduje mužstvo už v rozbehnutej súťaži, keď po Bulharovi Kostadinovi prišiel stopér Adámik. Prešov sa po domácom víťazstve nad Senicou pokúsi opäť podať dobrý výkon a bude veriť, že si prinesie prvé body z ihrísk súperov.

Predpokladané zostavy
Trenčín: Volešák – Mondek, Godál, Da Silva, Mazáň – Báez – Mazan, Štefánik, Diaz, Holúbek – Depetris
Prešov: Jak. Diviš – Bartek, Petráš, Krajník, Kolbas – Papaj, Adam, Lipták, Pribula – Marcin, Guba


Ako tipovať
V minulej sezóne sa obe mužstvá tešili z výhier na domácom trávniku. Dokonca sa nestalo, aby hosťujúci tím strelil gól. Trenčín hral doma 2-krát a obe stretnutia poľahky vyhral a dnes tomu nebude zrejme inak. Kurz na to v našej tipovacej lige je 1,79.



Zlaté Moravce - FC Nitra

Sobota 28. júla o 19:30 h, rozhodujú Vlk - Sluk R., Cuninka

Regionálne derby, na ktoré sa tešia oba tábory. Domáci o to viac, že to pre nich bude premiérový domáci zápas v novej sezóne. Z ihrísk súperov si priviezli iba bod, keď dohnali dvojgólové manko v Myjave. Iba bod má na svojom konte aj Nitra, ktorá sa dokázala spamätať po príručke od Trenčína, ale keďže si nepotvrdila vedenie nad Ružomberkom, hoci šance mala, tak pykala tesne pred koncom stratou dvoch bodov. Hlavnou príčinou bolo to, že nedokázali loptu podržať v strede poľa, ale návratom skúseného Gajdoša, by sa to mohlo zmeniť. Inak Nitra bude mať k dispozícií už aj stopéra Struhára a Zlaté Moravce budú mať k dispozícií celý káder.

Predpokladané zostavy
Zlaté Moravce: Kuciak – Pavlenda, Pavlovič, Pav. Majerník, Chren – Obročník – Orávik, L. Kováč, Bolinha – Bernáth, Hodek
Nitra: Chudý – Harbuľák, Struhár, Kolmokov, Mičic – Šimončič, Szabó –  Gajdoš, Soumah, Cleber – Šimonek


Ako tipovať
Hovorí sa, že derby nemá favorita a v tomto prípade to stopercentne platí. Veď aj vzájomná bilancia z posledných 15 zápasov je absolútne vyrovnaná 5-5-5. V týchto zápasoch sa iba 2-krát stalo, že padli v zápase viac ako 2 góly a aj to iba 3. Preto sa nedá čakať niečo prevratné a aj dnes padnú maximálne 2 góly. Kurz na to v našej tipovacej lige je 1,61.



Ružomberok - Banská Bystrica

Sobota 28. júla o 19:30 h, rozhodujú Pavlík - Chládek, Bóllo

Keď sa povie, že hrá prvý s druhým, tak si fanúšikovia predstavujú súboj o titul. V tomto prípade to neplatí, lebo po dvoch neúplne odohratých kolách sa nemôžu robiť závery. Ale fanúšikovia v stredoslovenskom derby, alebo ak chcete derby cez kopec sa môžu tešiť na naozaj nevšedný zápas. Veď sa hrá o vedúce miesto v tabuľke, čo by pred začiatkom súťaže o tomto zápase netvrdil ani ten najväčší optimista. Obe mužstvá zatiaľ dosiahli prekvapivo dobré výsledky, ale aj oni vedie, že v nasledujúcich kolách si na nich súperi dajú rozhodne väčší pozor. Domácim bude chýbať Nosek, ktorý má zlomená nos. Ale inak budú zrejme kádre v takom istom zložení ako v prvých dvoch kolách.

Predpokladané zostavy
Ružomberok: Zich – P. Maslo, Práznovský, Bielák, Jurkemik – Pekár, Greššák, Ďubek, Iv Kotora – Serečin – Lovás
Banská Bystrica: Boroš – Turňa, Poljovka, Gyömbér, Savič – Brašeň, Považanec, Hlinka, Hučko – Slančík, Ferenčík


Ako tipovať

Aj pri tejto dvojici platilo v minulej sezóne môj dom, môj hrad. Pričom všetky zápasy sa skončili výsledkom 2:0. Ružomberok už dlhodobo má vo vzájomných zápasoch s Banskou Bystricou navrch, ale teraz treba byť opatrný. Preto odporúčame skôr tip na to, že v zápase padnú maximálne 2 góly. Kurz na to v našej tipovacej lige je 1,62.