Main Content

Aká je budúcnosť zraneného Rossiho?

utorok, 24. júl 2012 16:29 | Autor: Prorok

Aká je budúcnosť zraneného Rossiho?
Aká je budúcnosť zraneného Rossiho? | zdroj: Prorok pre Sport7.sk

Pred 12 mesiacmi nebolo klubu, ktorý by nechcel Giuseppe Rossiho. Talian hrajúci v Španielsku bol horúcim artiklom na prestupovom trhu a bol kľúčovou súčasťou novotvoriacej sa reprezentácie Talianska. Presun do veľkého klubu spojený s účasťou na záverečnom turnaji Euro 2012 mali byť jeho bránou k ďalšej úspešnej kariére.

Prešlo 12 mesiacov, Rossi mal dve operácie kolena a jeho situácia ani nemohla byť ešte odlišnejšia či horšia. Talian narodený v USA už nie je žiadaným hráčom na prestupovom trhu, takými klubmi ako Barcelona či Juventus, hoci stále tieto či iné kluby hľadajú vhodnú alternatívu pre ofenzívu. Na tak prekrásne Euro 2012 pre Taliansko, nebol ani nominovaný. No čo je najhoršie Rossi stále nie je v úplne poriadku a zdá sa, že keď sa vráti na trávnik, uvidíme ho v Segunda División, kde v minulej sezóne zostúpil jeho Villarreal CF.

Jeho špirála zostupu sa začala 26. októbra minulý rok v zápase proti Realu Madrid na Santiago Bernabeu. Po hodine hry odišiel z ihriska zo zranením. Neskôr sa potvrdilo, že má pretrhnutý predný krížny väz pravého kolena, čo znamenalo, že bude mimo 6 mesiacov.

Na trávnik sa bývala hviezdička Man. United približne po pol roku vrátila, ale 13. apríla 2012 počas tréningu sa opäť rovnakým spôsobom zranil. Vtedy sa predpokladalo, že bude mimo až 10 mesiacov.

Ak sa teda Rossi začiatkom roka 2013 vráti na trávnik, bude to už takmer 14 mesiacov od jeho posledného súťažného zápasu. Pre akéhokoľvek hráča je návrat po tak dlhom čase veľmi komplikovaný a nieto ešte dostať zo seba to najlepšie.

Ak sa Rossi po tak dlhom čase vráti, bude musieť opätovne sám sebe dokazovať, že na to má a nadobudnúť dôveru. Nie preto, že by stratil svoju kvalitu alebo žeby zabudol hrať, ale preto, že bude chcieť dokázať prípadným záujemcom, že je tým istým kvalitným futbalistom ako predtým.

Bude sa tiež musieť vyrovnať s tým, že to bude dokazovať v rámci tímu hrajúceho v Segunda División, ktorý opustili mnohí hráči. Santi Cazorla sa už skôr sťahoval do Málaga CF a teraz sa šušká, že bude hrať za Arsenal. No aj spoluhráči ako Jozy Altidore, Marco Reuben, Ivan Marcano, Diego Lopez a Nilmar klub opustili.

Možno aj on by odišiel, ak by bol zdravý. No v svojej situácia a po svojom predpokladanom návrate v na trávnik bude v roku 2013 bezpochyby najväčšou hviezdou na El Madrigal a aj v Segunda División. Pre rodáka z New Jersey by bolo najkrajším darčekom, ak by pomohol svojej „žltej ponorke“ k návratu do Primera División. Aké krásne by to bolo!

Keďže sa zdá, že sa asi nenájde klub, ktorý by kúpil hráča zotavujúceho sa z druhej operácie kolena v priebehu ôsmich mesiacov, ale nie je to úplne vylúčené, možno aj on do konca augusta zmení svoje pôsobisko. Bola by to však od nejakého klubu lotéria, ak by sa na to podujal o to viac, že Rossiho plat by asi nebol malý a klub by musel s hráčom vyjednávať o platových podmienkach.

Hráčov agent Federico Pastorello nedávno potvrdil: „Čítal som, že Rím sa zaujíma, ale úprimne, nikto nás nekontaktoval.“  Objavujú sa špekulácie, že by ho do konca augusta mohol získať Hamšíkov Neapol, ktorý predal Ezequiela Lavezziho do Paris Saint-Germain. Jeho agent potvrdzuje: „De Laurentis ho má rád, ako sám povedal, ale celý prestup by musel byť zrealizovaný v druhej polovici augusta.“

Vo futbale je všetko možné, keďže aj sám Rossi v apríli po svojom druhom zranení uviedol: „Nikdy neviete, čo sa stane vo vašej kariére. Jeden deň ste tu a na druhý niekde inde.“