Main Content

V Malage to vrie. Majiteľa klubu futbal zrejme omrzel...

utorok, 24. júl 2012 14:16 | Autor: Anton Martinka

V Malage to vrie. Majiteľa klubu futbal zrejme omrzel...
V Malage to vrie. Majiteľa klubu futbal zrejme omrzel... | zdroj: Anton Martinka pre Sport7.sk

Pred sezónou 2011/2012 odkúpil Malagu arabský šejk Abdull Ben Thani s tým, že z nej urobí tretiu futbalovú mocnosť v Španielsku. Po vydarenej sezóne sa však zdá, že šejka akosi Malaga prestala baviť.

Po odkúpení Malagy šejkom Abdullom Ben Thanim sa do “Los Boquerones“ začalo minulý rok sypať “nekresťansky“ veľa peňazí. Arabský milionár  vymenil trénera a s ním aj celý realizačný tím. Do tímu prišli také mená, akými sú Ruud Van Nistenrlooy, Santi Cazorla, Jérémy Toulalan či Martin Demichelis. Po vydarenej sezóne, v ktorej skončili Andalúzančania na štvrtej priečke s miestenkou do Ligy majstrov sa zdá, že šejk bez mihnutia oka upustil nohu z plynového pedálu, čo sa týka financovania klubu.

Táto situácia sa rýchlo odzrkadlila aj na hráčoch, ktorí prvý raz nevyplácanie miezd ešte tolerovali, no absencia športového riaditeľa, ktorú zastávala legenda Realu Madrid Fernando Hierro, spolu s finančnými problémami Španielska, doviedla hráčov k tomu, aby si povedali “a dosť!“

Hráči sa najskôr skontaktovali s hráčskou odborovou asociáciou AFE, aby sa poradili ohľadne krokov, ktoré by mali podniknúť ak chcú podať na majiteľa klubu žalobu. Nasledujúci deň štyria hráči Malagy, Cazorla, Mathijsen, Van Nistenrlooy a Rondón, žalobu aj podali.

Ak by prešla znamenalo by to pre Malagu vypadnutie z Primera Division. To by malo pre zverencov trénera Manuela Pellegriniho katastrofálne následky. Je totiž dosť pravdepodobné, že si v nasledujúcej sezóne zahrajú Ligu Majstrov.

Celé “divadlo“ pobúrilo fanúšikov a dalo príležitosť novinárom na rôzne špekulácie.

Situáciu mierne upokojila oficiálna správa vedenia klubu, podľa ktorej je všetko v poriadku.

Zdá sa však, že jedinou možnou cestou ako sa dostať z finančného “ prúseru“ je predaj hráčov. Je tak zrejmé, že Malagu namiesto ďalších nákupov čaká riedenie kádra.

Odísť by mohol Santi Cazorla, na ktorého si brúsi zuby Tottenham a Arsenal, ale aj Salomon Rondón, ktorého by zase rád vo svojom tíme videl Roberto Di Matteo z Chelsea.

V poslednom čase sa stáva čoraz populárnejším hobby kúpiť si klub ako svoju hračku. Nie však vždy sa tieto rýchlo kvasené kluby udržia na výslní viac než rok. A keď máte majiteľa, ktorý je len veľkým dieťaťom, hračka ho rýchlo omrzí a fanúšikom ostávajú len oči pre plač.