Main Content

Elitná zostava 2. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk

pondelok, 23. júl 2012 15:27 | Autor: Filip Chudý

Elitná zostava 2. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk
Elitná zostava 2. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

Máme za sebou nekompletné 2. kolo, keď zostáva ešte dohrať odložený zápas Žilina - Trnava. Aj tento víkend priniesol prekvapivé výsledky. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Jakub Diviš (Prešov) – Opäť bol oporou svojho mužstva, lenže tentoraz to prinieslo aj bodové ovocie. Výhra Prešova nad Senicou je síce prekvapivá, ale vôbec nie neočakávaná. Diviš sa vytiahol hlavne v prvom polčase pri šanci Blackrurna a Varadiho hlavičku vytiahol na brvno. V druhom polčase nedovolil Kóňovi, aby dostal svoje mužstvo späť do hry. 

Obrancovia


Norbert Gyömbér (Banská Bystrica) – Tesne pred začiatkom sezóny sa vrátil zo skúšky vo Wolfsburgu a ukazuje aký je pre obranu Banskej Bystrice potrebný. Tá stála proti ofenzívne naladenému Trenčínu na pevných nohách, keď neinkasovala ani raz aj preto, že Gyömbér stále vždy tam, kde mal stáť a dokázal tak odvrátiť hroziace nebezpečenstvo.

Dávid Hudák (Slovan) – Slovan má problémy na stopérskom poste a keďže navyše šetril niektorých hráčov, tak dostal prvú ligovú šancu jeho odchovanec Hudák. Ako jeden z mála hostí v Košiciach neprepadol. Naopak upratal do bezpečia všetky lopty, čo na neho šli. Ani on však už nedokázal zabrániť gólu domácich. 

Boris Sekulič (Košice) – Z dobre pracujúcej košickej obrany zaujal najviac. Na svojej strane to mal o to ťažšie, že musel strážiť Peltiera, čo sa mu za pomoci spoluhráčov podarilo, keď ho často zdvojovali až strojovali. Navyše pri každej príležitosti podporoval útok Košíc, hoci to má ako pravák na ľavej strane cez nohu.

Stredopoliari

Peter Sládek (Myjava)
– Proti Zlatým Moravciam ukázal prečo patril k ozdobám minulého ročníka druhej ligy. Najprv si skvele nabehol na pas Ďuriša, obišiel brankára Kuciaka a strelil prvý gól na vynovenom myjavskom štadióne. Pred druhým gólom prihral do krídla Kosíkovi, ktorý naservíroval loptu pred bránu Sabovi.

Kamil Karaš (Košice) – Dlho sa na ihrisku hľadal, ale návratom trénera Kozáka ožil aj on. Proti Slovanu sa dostával najčastejšie z domácich do zakončenia. Najprv vyskúšal Putnockého strelou z diaľky, potom už zakončoval iba v pokutom území. Zľava aj sprava iba do brankára hostí a nakoniec po spätnej prihrávke nad bránu.

Marek Szabó (Nitra) – Tento defenzívny univerzál je odchovancom Interu Bratislava a po potulkách zakotvil pred sezónou v Nitre. V zápase proti Ružomberku bol najlepším hráčom na ihrisku, keď nielenže skvele bránil, ale aj podporoval útok. Jeho krížny pas na Clebera bol brilantný a mohol sa stať aj hrdinom, keby jeho strela na konci zápasu nešla tesne vedľa.

Tomáš Hučko (Banská Bystrica) – Tento univerzálny hráč sa po týždni opäť vrátil do stredu poľa, kde robil Trenčínu problémy. Hra po čiare mu ide veľmi dobre, keď vyžíva hlavne svoj priamočiary pohyb. Trenčania mali problémy ho zachytiť a pri druhom góle totálne prepadli, keď Hučko skvele poslal center priamo na nohu Ferenčíka. 

Útočníci

Matúš Marcin (Prešov)
– Vekom ešte dorastenec sa ukazuje na hrote prešovského útoku vo veľmi dobrom svetle. Hráči Senice s ním mali nemalé problémy. Najprv vybojoval pokutový kop, potom robil senickej obrane neustále problémy, aby nakoniec uzavrel skóre stretnutia svojím druhým gólom v najvyššej súťaži.

Arnold Šimonek (Nitra) – Ako vysunutý hrot zvládol svoju pozíciu veľmi dobre. Vyhrával snáď všetky hlavičky, vedel podržať loptu na hrote útoku a zapájal tak aj ostatných spoluhráčov do hry. Najlepšie to vystihuje gól Nitry. Vyhral osobný súboj o loptu, skvelým pasom za obranu vysunul debutanta Čeryho, ktorý sa predral a vrátil mu loptu pre bránu.

Fabián Slančík (Banská Bystrica) – Dostal veľkú šancu na hrote banskobystrického útoku a zatiaľ ju využíva, keď aj v druhom zápase strelil víťazný gól. Bol na správnom mieste pri štandardnej situácií a už nemal problém so zakončením. Navyše práve on rozbehol akciu pri druhom góle domácich, keď vysunul Hučka.

V diskusií
vyjadrite svoj názor, či vám niekto chýba a ako by podľa vás mala vyzerať ideálna jedenástka uplynulého kola.